Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 261 779
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 765
Темата не беше ли:  Кой родилен дом в София е за предпочитане?
Нещо се обърках с тези осигуровки. newsm78

# 766
тука пише, че откриват нов телемедицински център в Шейново

http://www.cross-bg.net/index.php?option=com_content&view=ar … %AF&Itemid=24

# 767
Шейново Peace

# 768
Здравейте!Бих искала само да вметна нещо за здравните осигуровки - те наистина зависят от дохода, така че хора с по-големи заплати плащат и повече пари. И не става въпрос за допълнителни осигуровки, а за обикновените задължителни здравни осигуровки. Просто те се 8 % от брутната заплата, а не твърда сума /за 2009 г./. Вече дали тези пари са достатъчни за добро здравеопазване е друг въпрос, не зная.
А по темата - тъй като и аз съм пред този избор - съм много доволна, че събрах доста мнения и информация. То решението накрая човек сам ще вземе, ама като има повече инфо е доста по-добре. При мен везните уж са вече наклонени, но пак чета нови и нови мнения.
Успех на всички!

# 769
........Просто те се 8 % от брутната заплата, а не твърда сума /за 2009 г./........ 

Аз не говоря за 2009г., а за преди това.
За 2009г. нямам идея.

# 770
Ами то и предните години пак е било така. Само процентът е различен - преди беше 6 %. Но винаги е процент от заплатата, а не твърда сума. Това е. Исках само да бъда полезна.

# 771
Ми много странно тогава, защо и аз, и мъжът ми, че и майка ми, която се осигурява на две места внасяме еднакви осигуровки ???
Излишно е да казвам, че сме на съвсем различни заплати....
  newsm78

# 772
  • София
Здравейте,

исках да споделя, за Майчин дом... преди няколко дни бях на отворени врати там.
Знам че всички ние имаме различни приоритети...., аз лично бях ужасена...

Разказаха ни как средствата отиват за най-модерна техника и нищо не се спомена, че раждането е естествен процес, който природата е развивала милион години.... Когато ни показаха родилната зала, веднага реших, че това не е мястото за мен - няколко раждащи, една жена, мед. лице буквално пищи и „учи“ родилка да напъва... Твърдят, че трябва те да водят родилките в процеса и как няма да е така, като стимулират с тази силна светлина, викащи родилки около теб и стресираща болнична обстановка неокортекса на мозъчната кора и майката всъщност изобщо няма възможност да слуша тялото си и инстинктите си!

не че всички се интересуват или биха раждали доверявайки се на собственото си тяло и активността на бебето си, но за мен най-големия минус е схващането, че цивилизованото раждане изключва всичко онова, с което ни е дарила природата....

лека полека се усещат все пак...например твърдят че от две години вече не къпят бебо веднага и оставят верникса да попие...
Ноооо толкова са уверени че веднага след раждане бебо трябва да седи два часа в топъл кувьоз, че са ми направо смешни - тя природата не се е замислила затова, та са ни нужни механични играчки... а е толкова просто да се сложи кожа до кожа бебо, да се наметне с одеяло и шапчица... най-естествения начин да започне живота си - до мама, да поеме нейната бактериална среда, към която има имунитет, да усеща любовта и сърцето ѝ, които е чувствало 9 месеца, а не изведнъж да се окаже на напълно непознато, светло и широко място - абсолютно различно от досегашната му опитност, да засуче и да предизвика контракции за по-лесно излизане на плацентата и т.н. и т.н.

Нооо не, цивилизованите машинки и учения са по-съвършени от природата!

Всъщност проблема е в мен, че искам по-естествено раждане...че знам - тялото ми и бебо са напълно подготвени за родилния процес.

Преди две и половина години раждах във втора градска.
отидох там, защото знаех че се води болница, приятел на бебето, т.е. зачитат се неговите потребности от това да е с мама, да засуче веднага и всички останали неща, които ги пише в условията да е такъв статута.

Нооо ако не си ги искаш нещата и не знаеш за какво става въпрос, си се водят по остарялата система...
Като цяло, срещнах сравнително грубо отношение, имах късмет с едната акушерка, че като помолих да ми дадат бебо, тя ме чу и макар че останалите недоволстваха, веднага го сложи на корема ми!!!! после ми го взеха де...мърморейки как ме бил оцапал....ужас!!!

хубавото беше, че от сутринта, когато ми го дадоха, вече не се разделих с него!!!!! и три дни се опознавахме и радвахме един на друг!!!
другото хубаво беше, че нямаше посетители, които да ни смущават, да будят бебо или да говорят докато си почиваме или да гледат разголени мами, които едва сядат на леглото и се учат да кърмят....

та така, живи и здрави, нямам си идея още къде да раждам...Като знам, че в болниците не аз съм отговорна за моето бебе, а обслужващия ме персонал! Който си няма понятие дори от естествено раждане, не е виждал такова...той е научен как да се справя с проблемите....които всъщност възникват, когато се намесиш в естествения процес, когато се индуцира, което е практика навсякъде.....

Късмет желая на всички раждащи мами!!!

# 773
Bili-san   благодаря за изчерпателната информация   bouquet

...във ВИТА вече е построена втората част от болницата!Има и нови стаи...

Отдавна следя кога ще е готова новата част във Вита, а официално открита ли е вече?

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 14:31 от Cantariny

# 774
Детето, аз съм раждала във Вита и съм много доволна. Разбира се има една-две троснати акуперки, които са сърдити на целия свят, начело с тази която май им се пада шефка... Но, основното, което ще търся при второ раждане е екип, който ще ме изчака до край без да бърза с окситоцини и без повикания втори лекар да пита постоянно :"Айде, ще се ражда ли вече?"

# 775
Да втората сграда работи  Peace

# 776
Аз родих нормално в Болница " Вита " преди 4 месеца. Болките ми започнаха през нощта в неделя срещу понеделник. Звъннах на доктора, който ми проследи цялата бременност доктор Илиева. Тя ми каза да отивам. Пристигнахме със съпруга ми. В родилното отделение ме пое акушерка, която ме прие, настани ме в стаята, след това ме подготви за раждането. След това дойде доктор Илиева, която проследяваше цялата ми бременност - следеше ми контракциите, включиха ми система - обясни ми кое за какво се слага. По-късно дойде анестезиолога / да добавя само, че предварително бях казала, че искам да раждам с епидурална упойка , обясни ми най-подробно какво ще прави. Искам да кажа, че почти не боли. Поставиха ми упойката след започване на малко по-болезнени контракции. Като цяло не разбрах, че съм родила, чувствах се прекрасно. Усещат се само напъните. Епидуралната упойка е включена в цената на нормалното раждане, но е по желание. Аз съм много доволна от всичко във " Вита" - от отношение, условия и най-вече от доктор Илиева, която е отличен професионалист и перфектен лекар!Условията в болницата са отлични, а също и персонала! Това ми е трето раждане - първото и второто си дете съм раждала в други болници, от които не съм доволна / няма да ги споменавам / и смятам, че този път всичко беше перфектно и на ниво!Надявам се, че съм била изчерпателна!

# 777
# 778
  • София
Клиниката на Щерев - гласувам за "други" , защото не е посочена конкретно. Много съм доволна - родих нормално, без притеснения и    всички бяха мили и внимателни.

# 779
Аз пак да спомена, че ми мирише на реклама на Вита.
Не знам защо поста ми относно това беше изтрит?

Били сан, много добро описание си дала на всичко!

Общи условия

Активация на акаунт