Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 59

• 73 954
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Шегата верно настрана, но някои като мен пък се чудят за другото зло, как да не стане хиперстимулация.
Стимулацията ми беше първите четири дни с 75 Е, на четвъртия ден нищо нямаше и увеличихме на 150 и след два дни всички антрални бяха тръгнали. С ПКЯ съм. Имах над 20 големи фоликула и повече, не можеше да ги преброи докторката, вливания с хуманалбумин почнахме още преди пункцията, голями болки, голямо чудо беше и пак пет дни лежах в болница на системи. И от цялата работа само 9 Я, от които 4 свестни.
На следващото ми инвитро не зная как ще  ooooh! От сега ме е страх, как ще се стимулираме и какъв ужас ще е.

# 646
  • В сърцето на любимия човек
Фрида - другият път с хапчета или както Стаменов стимулира Клеар последния път - с бебешки дози от 37.5 (1/3 или 1/2 ампула) и така имаше само 4-5 фоликула.

# 647
  • София
Да, Пънче, но мен на инсеминациите така ме стимулираха - пет дена пиех клостил или фемара, на 10 ден нищо нямаше, айде 3-4 инжекции менопур или мерионал и едва-едва правех по два фоликула ... Много трудно реагирах, даже си бях решила, че съм с ИЯР, а докторката ми се изсмя. Тогава ми предложи инвитрото да е на лимитиран цикъл, но аз предвид инсеминациите казах, че искам инжекции, един вид класическо инвитро.
Плюс това ако имам 4-5 фоликула на пункцията, не знам накрая дали от тях въобще ще изкарат Я, предвид ПКЯ и големия брак фоликули и Я при мен.
Дано измисли нещо, като сме минали вече по тоя път и ме знае какво чудо съм, че не ми се преживява пак този ужас.

# 648
  • В сърцето на любимия човек
Е, точно, за да няма брак се целят по-малко фоликули  Peace
Аз на първия стимулиран опит бях едновременно на хапчета и инжекции първите 5 дни точно, за да се получат не много, но качествени яйцеклетки. После имах още два дни инжекции и на 9-ти ден от стимулацията ми беше пункцията (10-ти ден от МЦ). Ако не греша на това казват лимитиран цикъл, макар, че си е вид къс протокол.

# 649
  • София
Това е лимитиран цикъл, да  Peace
Ще видим, ще го мислим като стигна дотам, ще ми се да поотрасне малката, че пък и износването ми е на легло.

На теб - прекрасна и безпроблемна бременност и да си най-щастливият човек след няколко месеца  Hug

# 650
Момичета незнам дали е коментирано но нямам време да изчета всичко та да питам знам,че при всички е различно но при къс протокол като идеш на 2-3 ден от МЦ направят ти преглед и определят с какво ще е стимулацията,после на кой ден ходиш пак на преглед.Знам,че после са през ден,но ме интерисува между 1 е следващия ден има ли няколко дни без преглед.

# 651
При мен беше по следния начин.28 март втори ден от цикъла и начало на стимулацията,2 преглед на 1 април,после на 4,5 и 6 прегледи,пункция на 9 април,трансфер на 12 април.

# 652
  • София
При мен на 2 ден, петък, имах преглед и започна стимулацията, после ме извикаха в понеделник, на 4 ден и после през ден до пункцията.

# 653
а при СПКЯ не предлагат ли инвитро матурация? и тя не дава много добър резултат като съотношение качествени /некачествени/обикновено докарват към 20 процента годни, останалото е брак/,но поне няма риск от свръхстимулация.

# 654
  • София
Ами не са ми предлагали на мен...
Аз съм я чувала ИВМ, но прилага ли се? Тук във форума нямам спомен някой да е правил. А сигурно и не се финансира от фонда.

# 655
може би не се финансира. интресно ми беше дали някой в българия я прилага. изглежда подходяща за спкя, а и за други случаи, ако се усъвършенства методът.

# 656
  • София
прилагаха я в клиниката на д-р владимиров, аз знам за една бременна след такъв опит, ама беше преди 4-5г, тук във форума беше споделила.
та тя е и единствената, която беше споделяла за ИВМ.

# 657
Мен ме извикаха на 2 ден от цикъла, на следващия ден /вчера/ започнах стимулация, в понеделник /на 5 ден от стимулацията/ ме викат на преглед  Peace
Като се заговорихме за стимулации, аз съм на Гонал 150 и Мерионал 150... с ПКЯ съм, как мислите, сега като ви прочетох и се притесних  Tired
Иначе съм предупредена от лекаря задължително да пия протеина на Биотрейд по доза и половина на ден, аз го пия на два пъти по една пълна мерителна лъжица в чаша вода.
Предполагам, че протеина е именно за предотвратяване на хиперстимулация, нали ?

# 658
  • София
Жана, то си е до яйчници, щом лекарят ти това е преценил. При мен са много кистозни яйчниците и имам и много антрални. Аз пиех Биогейм протеин три пъти на ден, но не ме спаси.

В сайта на Владимиров я има матурацията, 1970 лв. А и обясненията за процедурата звучат много добре, ама .... що никой не я прави newsm78 съдейки от форума.

# 659
Мен ме извикаха на 2 ден от цикъла, на следващия ден /вчера/ започнах стимулация, в понеделник /на 5 ден от стимулацията/ ме викат на преглед  Peace
Като се заговорихме за стимулации, аз съм на Гонал 150 и Мерионал 150... с ПКЯ съм, как мислите, сега като ви прочетох и се притесних  Tired
Иначе съм предупредена от лекаря задължително да пия протеина на Биотрейд по доза и половина на ден, аз го пия на два пъти по една пълна мерителна лъжица в чаша вода.
Предполагам, че протеина е именно за предотвратяване на хиперстимулация, нали ?
И Аз съм с ПКЯ и при двата ми опита пих Биогейм и всеки път ме хиперстимулирваха в старата клиника,сега съм при Персенска и сефте не бях хипер.пак имах 20Я.Преди  пункция имах 2 вливки на калции и пих Достинекс*1 . Peace и сега си чакам теста  bouquet УСПЕХ! Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт