Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 59

• 73 954
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
моника, лекарят преценява. може би имаш намален резерв и не вижда смисъл в по-тежка стимулация. при тежък мъжки фактор по правило целта е повече яйцеклетки, тъй като преживяемостта  на ембрионите след трети ден е доста слаба. говори с лекаря, той ще ти обясни. ако подходът не е удачен, следващия път ще го смените.

# 91
Не че нещо, но вие сте половин докторки, егати!  ooooh! Евала! Peace

Имам чуденка. Понеже на последната консултация, на която се реши, че стартираме ИМСИ, всичко беше много еуфорично, изобщо не поставих един от най-важните въпроси. Значи: докторът ми изписа САМО Клостилбегит, 5 дни по 2 и туй то. Няма инжекции, няма дявол. Що тъй? Ясно, че има различни видове стимулации - при моята кума например (която е при същия лекар) имаше куп хормони и инжекции, и ѝ извадиха към 20 яйцеклетки, а на мен ми каза - ще съм доволен и на 1 до 2. А при мен всичко, освен витамин D-то е ОК, няма никакви проблеми, просто сме с тежък мъжки фактор. Та просто ми е любопитно, от какво ли зависи.. Rolling Eyes

Моника, доктора ни е привърженик на инвитро на ЕЦ  Peace  Особенно ако е и за първи опит , аз също ще съм така  Hug  Сега при теб може и да е заради резерва или да знае, че със сигурност ще има какво да извади - всичко е индивидуално, но качеството е по- важно от количеството   Peace

iskrichkavn, пожелавам ти успех, но аз лично не бих се доверила на тези 4 клиники, за това и ще правя опит в София, а не във Варна, но всеки сам преценява за себе си  Wink  Ако имах избор щеше да е Плевен, но не могат да ни помогнат ....  Tired

# 92
  • Варна
Благодаря,
Всъщност говорих преди малко с д-р Давидков. След като си изслушах тирадата и конското, което е нормално за него, ще си запиша час. Каза ми, че след като ме погледне, ще прецени дали има нужда от ин витро.... Ще видим какво ще стане.
Аз за сега държа на Варна, защото пътуването и процедурите в друг град са свързани с голям разход, а и с известен риск за работата на мъжа ми.. Но все пак не е окончателно решение, така че може да се преосмисли. Още ми е прясна новината, че трябва  да се обърна към специалист /от вчера/..

# 93
Не че нещо, но вие сте половин докторки, егати!  ooooh! Евала! Peace

Имам чуденка. Понеже на последната консултация, на която се реши, че стартираме ИМСИ, всичко беше много еуфорично, изобщо не поставих един от най-важните въпроси. Значи: докторът ми изписа САМО Клостилбегит, 5 дни по 2 и туй то. Няма инжекции, няма дявол. Що тъй? Ясно, че има различни видове стимулации - при моята кума например (която е при същия лекар) имаше куп хормони и инжекции, и ѝ извадиха към 20 яйцеклетки, а на мен ми каза - ще съм доволен и на 1 до 2. А при мен всичко, освен витамин D-то е ОК, няма никакви проблеми, просто сме с тежък мъжки фактор. Та просто ми е любопитно, от какво ли зависи.. Rolling Eyes

Не се безпокой няма да те подминат и инжекцийките,изпий си първо костила и после доки ще прецени още какво да ти бие преди пункция.И аз съм минала по този ред,успех ти желая Hug!

# 94
Благодаря,
Всъщност говорих преди малко с д-р Давидков. След като си изслушах тирадата и конското, което е нормално за него, ще си запиша час. Каза ми, че след като ме погледне, ще прецени дали има нужда от ин витро.... Ще видим какво ще стане.
Аз за сега държа на Варна, защото пътуването и процедурите в друг град са свързани с голям разход, а и с известен риск за работата на мъжа ми.. Но все пак не е окончателно решение, така че може да се преосмисли. Още ми е прясна новината, че трябва  да се обърна към специалист /от вчера/..

Успех,  Hug

А на каква база ти казаха, че не можеш да забременееш нормално  Thinking

# 95
  • Варна
Благодаря,

Успех,  Hug

А на каква база ти казаха, че не можеш да забременееш нормално  Thinking

С риск да се повторя, от други теми, с прекарана една извънматочна бременност съм. Последвало отстраняване на дясна тръба и диагностика на лявата, че е с липсващ фимбриален апарат. И на 24.01 ми направиха и хидротубация, която показа, че е запушена. Според снощния разговор с д-р Давидков съм с хламидия, която трябвало да се лекува. Ще видим какво ще каже, утре ми е прегледа. Simple Smile

# 96
Въпрос, мили сливи: днес докато ме бодяха ми препоръчаха да направя консултация с имунолог. Да поясня, имам имунологични от лятото на миналата година, където излезе тромбофилия. Иксито след това беше неуспешно, сега съм в нов опит, 6ти ден стиму с гонал 200 и менопур 150. Казаха ми, че е хубаво да направя консултация. Искам да ви питам на този вече етап има ли смисъл от такава консултация, като пункцията ми ще е евентуално в понеделник. Днес включиха и Цетротида. Питам, щото парите взеха да свършват, та ако няма нужда, хич да не се корсултирам.

# 97
точно сега има смисъл. с тромбофилии проблем би имало при евентуална бременност. как вървят фоликулите? за първи път чувам за някой с 14 при уж намаляващ резерв.

# 98
5ти ден стиму по къс протокол с Гонал 200 и Менопур 150, резултата е 14 фоликула, 7 по големи с размери от 7.7 до 10.6. Това беше вчера. Утре пак съм на преглед.

Ехаааа Шоши цели 14 на 5 ден   Heart Eyes  Днес мина ли прегледа  ?
   Аз вчера на 8 ден имам само 5 с размер между 17,5-21  Flutter   Confused   нооо нищо, ще се надявам да  са ми на късмет  Wink  нищо, че не са много  Hug
  Утре ми е пункцията и ще решим дали да не замразяваме и другият цикъл  преглед , за да видим тази течност в тръбата дали не се е появила по време на стимулацията и да изчезне , тъй като до сега преди да започнем я нямаше  newsm78   , или ще действаме и ще пристъпим към трансфер  Praynig

Момичета има ли някоя при Доц. Тимева от Щерев ?

# 99
 iskrichkavn, съжелявам за това през което си минала  Hug

Още веднъж успех, където и да си изберете да правите опит  Praynig

Хламидията по телефона ли я видя или имате пускани кръвни изследвания  Thinking

# 100
Засега след днешния преглед се открояват 9 по-големи, с които най вероятно ще се работи ако ги опазя. Другите явно се прекалено мънички и надали ще достигнат най-големия, който 15 мм. Много им се радвам на тея 9 броя! Иначе и двамата с док се изненадахме от броя на антралните при първоначалната диагноза НЯР, която сама си поставих заради АМХ 0.99 и 5 антрални при първата стиму. Но от въздействието на първата стиму, и най-вече от всички добавки, които стриктно пиех последни 3 месеца нещата са се подобрили доста. Надявам се и качествено да са се подобрили. И стискам палци за пресен трансфер живот и здраве, макар че с моя вечнж завишен прогестерон надали ще ме огрее.
Иначе питам за консултацията с имуноложката, главно защото се притеснявам дали не е късно на тоя етап. Все пак за 3 дни надали можем да предприемем нещо откъм имунология. Иначе за тромбофилията си пиех аспирин протект и си биех фраксипарин след ЗЕТа, то има ли какво друго да се направи за тая тромбофилия? Някви вливки, мивки...?

# 101
по принцип могат да ти нагодят терапията.предполагам,че това е идеята на консултацията. даже след положителен тест не е късно.

# 102
Запазих час. Утре след инжекциите ще я видим тая имунология.

# 103
5ти ден стиму по къс протокол с Гонал 200 и Менопур 150, резултата е 14 фоликула, 7 по големи с размери от 7.7 до 10.6. Това беше вчера. Утре пак съм на преглед.

Ехаааа Шоши цели 14 на 5 ден   Heart Eyes  Днес мина ли прегледа  ?
   Аз вчера на 8 ден имам само 5 с размер между 17,5-21  Flutter   Confused   нооо нищо, ще се надявам да  са ми на късмет  Wink  нищо, че не са много  Hug
  Утре ми е пункцията и ще решим дали да не замразяваме и другият цикъл  преглед , за да видим тази течност в тръбата дали не се е появила по време на стимулацията и да изчезне , тъй като до сега преди да започнем я нямаше  newsm78   , или ще действаме и ще пристъпим към трансфер  Praynig

Момичета има ли някоя при Доц. Тимева от Щерев ?
Аз съм при Тимева, защо? Днес дори ще ходя на преглед, за да прецени кога ще ми е пункцията.

# 104
  • Варна
iskrichkavn, съжелявам за това през което си минала  Hug

Още веднъж успех, където и да си изберете да правите опит  Praynig

Хламидията по телефона ли я видя или имате пускани кръвни изследвания  Thinking
Благодаря ти!  Hug
Да, по телефона я видя, утре като отида ще пуснем изследване.
Иначе и доктора, който ме оперира, каза че най-вероятно съм изкарала хламидия /не ми е пускал изследвания, само изрази предположение/, но говореше в минало време, а Давидков каза едва ли не, че още имам.
К'во да прайш... като нямам медицинско образование, каквото ми кажат, това правя и ей ме на, къде съм стигнала. Дано всичко да мине леко от тук нататък.

Общи условия

Активация на акаунт