Кое е най- странното нещо, което сте яли?

• 22 744
  • 227
  •   1
Отговори
# 135
   newsm78 Дали някой ще се смили и ще даде рецептата за сладко от лук?  Praynig

Ние го хапвахме в един ресторант, забелязах само, че беше червен лук  Rolling Eyes

# 136
500 г лук
65 ml  масло
125 ml червено вино
3 c.л. оцет ( може и ябълков )
1/4ч.ч. кафява захар
сол и черен пипер

Нарязва се  лука на финни кръгчета.
Разстапя се маслото, прибавя се към него лука и захарта и се  оставя на много слаб огън за 30-ина мин. , докато всичко е леко оцветено, като от време на време се разбърква.
Слага се виното и оцета. Осолява се  и се прибавя и черния пипер . Продължава се варенето от 15 до 20 мин., непокрито. Разбърква се често. Съхранява се в хладилник.
Консумира се с меса, дроб, или кашкавали.

рецептата е от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=85086.msg1474606#msg1474606

# 137
Тук сладкото от лук ни го сервираха по средата на чиния с различни сирена  Rolling Eyes  Никак не беше лошо в интерес на истината.

# 138
  • ВАРНА
Като дете съм яла суджук от магаре и салам от мечка-много вкусни спомени пазя.
По-късно майка ми се зае да експериментира върху мен разни илачи за повишаване на имунитета.Благодарение на нея съм яла суров жълтък със захар.Най-гнусното бе,като ме застави да погълна изпражнения от охлюв заради гастрита Sick.И газ за горене съм пила за настинка  Sick
Преди време имахме гости от Полша,които набързо изсипаха захарта в лещата. Добре си хапнаха,докато ние мигахме на парцали.

# 139
Аз не мисля, че съм яла нещо кой знае какво странно, но мъжът ми миналата година като беше в Китай си е хапнал суджук от плъх - било много вкусно  Sick

# 140
 тити, благодаря   bouquet

# 141
  • по пътеката
пържена тиква, за гарнитура.

# 142
  • София
сурови печурки на салата в Чехия, дотогава не знаех, че може да се ядат сурови.

# 143
Филийка, намазана с мед, горчица и отгоре луканка. Grinning Само това имаше за ядене, но пък как ми се усладииии........... Heart Eyes А пък другите как ме гледахааа.......... Rolling Eyes Sick

# 144
сурови печурки на салата в Чехия, дотогава не знаех, че може да се ядат сурови.
Дори темичка си има специално за това Mr. Green

# 145
  • Universe
Яла съм мечи лапи - на един ловен излет. Вкусни бяха.
На "Мургавец"- Пампорово - студено агнешко с мед.
В ресторант "Параклиса"-Варна, където отидох специално заради кухнята - торти и бонбони от моркови, червено цвекло и др. зеленчуци. Ако не знаете няма как  да разберете...
Скакалци в чужбина
Кисели краставички, поляти с мед - Унгария
Месо от кенгуру - бяха пуснали в "Метро", барабар с рецептите - прилича на телешкото - сухо и червено.
Омлет от щраусово яйци = на 18 обикновени яйца

# 146
паниран боб. и до днес се чудят хора, на които го приготвям  Rolling Eyes но пък на мен ми е вкусно

# 147
  • Пловдив
паниран боб. и до днес се чудят хора, на които го приготвям  Rolling Eyes но пък на мен ми е вкусно
Simple Smile  Можели рецептата!
Сурова мида-Острика с лимон.

# 148
сваряваш боба и го отцеждаш добре. аз го слагам на кухненска хартия, да с еподсуши добре. после правя паста патефри и слагам бобчетата в нея, и пължа в горещо олио. като е готов поръчвам с малко лимонов сок.

# 149
  • Пловдив
Много благодаря! Hug

Общи условия

Активация на акаунт