Малък Сечко е на прага - безспирно МАРТенчето шава - тема 8

• 36 379
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
И аз съм напълно съгласна!!! Щом става на въпрос за безопасността на децата ни няма какво да се мисли.Взимаш това което ще е най сигурно.

# 331
Привет,момичета!Да ви попитам,ще купувате ли някакво адаптирано мляко предварително?Вече две познати ми споделят,че са си купили.Аз не мога да преценя,дали е добре,или не.Надявам се,да си имам кьрма. Simple Smile
И мен с каката така ме бяха посъветвали и аз си бях купила. Отворихме я като беше на 2-3месеца някъде, тогава се бях разболяла и пих лекарства несъвместими с кърменето. Сега не съм си го записала в списъка, но пък ти ме замисли  newsm78

# 332
  • Варна
Адаптирано мляко и предния път и сега не съм купувала предварително, според мен няма смисъл. Ако се наложи винаги може да се отиде да се купи. С дъщеря ми докато стана на 1 година не ми е трябвало.

# 333
Адаптирано мляко няма да купувам. Надявам се да сме само на кърма. Ако толкова имаме проблем на 10 мин имам денонощна аптека, така че може да се реагира веднага.

# 334
  • София
Оф, мен ме е яд, че сме купили кош за новородено за такава грандиозна сума със заблудата, че ще се слага в колата. Иначе щяхме на обикновената седалка опъната в хоризонтално положение да си слагаме детето. Кошче за кола имаме от тези извитите, но те не са за съвсем новородено. НА едни познати така им беше станало зле на бебето и педиатърката после ги беше овикала. Някъде към 3-тия месец вече стават за повече от 30-тина минути. А пък да се тръгне на път с часове, макар и с прекъсвания за почивки, бебето пак ще се претовари. трябва да си лежи на нещо право и твърдо... Мен ме притеснява тъпия квартал, в който сме. Манастирски ливади нямат нито тротоари, нит освестни улици, а пък градинки съвсем. И ще се налага да ходим на други места да се разхождаме... Но то в задръстванията си е дълго пътуване... Непредсказуемо дълго.

# 335
Оф, мен ме е яд, че сме купили кош за новородено за такава грандиозна сума със заблудата, че ще се слага в колата. Иначе щяхме на обикновената седалка опъната в хоризонтално положение да си слагаме детето. Кошче за кола имаме от тези извитите, но те не са за съвсем новородено. НА едни познати така им беше станало зле на бебето и педиатърката после ги беше овикала. Някъде към 3-тия месец вече стават за повече от 30-тина минути. А пък да се тръгне на път с часове, макар и с прекъсвания за почивки, бебето пак ще се претовари. трябва да си лежи на нещо право и твърдо... Мен ме притеснява тъпия квартал, в който сме. Манастирски ливади нямат нито тротоари, нит освестни улици, а пък градинки съвсем. И ще се налага да ходим на други места да се разхождаме... Но то в задръстванията си е дълго пътуване... Непредсказуемо дълго.

Пролет и аз живея в Манастирски ливади, под наем имаме бизнес с ММ в София иначе седалището на бизнеса е Хасково и аз оня ден като почнах да се оплаквам от София и като изтъкнах нежеланието ми да живея такъв живот и той на следващия ден ми каза затваряме магазина и отиваме да си гледаме детето в Хасково. И така скоро ще се сбогувам прекрасния Иван Сусанин

# 336
Prolet има едни триъгълни възглавнички,които се слагат на кошчетата под кръста ма бебчето със тази цел да е изправен гръбнака

# 337
Стелче дай линк към някаква такава възглавница или как да я търся, жегна ме темата, добре че сте вие момичета, в голяма помощ сте.

# 338
  • София
Кой колко и дали ще инвестира в кошче за кола за новородено зависи от доста неща: начин на живот, финанси, лична философия... И все пак има сайт с краш тестове, те са ЗА новородени 0+, имат вложки за малките си пътници,които после се махат; крачетата им опират в седалката много преди да станат 9кг. и тогава се сменят; пътува се безпроблемно на дълъг път,като на 3 часа се почива минимум 30 минути с гимнастика за бебо и престой хоризонтално; никакви пелени, одеала, връхни дрехи не се слагат, защото намаляват защитата на пътника при евентуален инцидент.
Като преживяла много тежко ПТП съм докачлива по темата и не бих правила компромис точно с това, но ние пътуваме много често, в града се придвижвам с кола, всеки ден и както съм избирала нея със защити и сигурност, така сме направили и със столчето/ седалката за детето Peace

# 339
Аз пък се учудвам откъде ви идва идеята, че кош за новородено за количка може да замества столче за кола. Двете неща са напълно различни. Надавяам се, че продавачките в магазините не дават такива опасни съвети. А количките нямат ли упътване за ползване? Моята има и изрично е записано, че кошът не е за пътуване в кола.

За столчетата за кола пак бих прочела първо уптъването за ползване, защото различните модели имат различни показетели. В упътването трябвада пише от кой месец може да се ползва и дали има допълнителни поставки, които са подходящи за новоредени и отговарят на стандартите за сигурност при пътуване. Моят кош е на Макси кози и е за бебета от 0+ месеца като има две допълнителни възлгавнички за новородени, които се махат щом бебето е достатъчно голямо на размер.

# 340
http://kasida.bg/dopylnitelna-vyzglavnichka-za-stolche-za-kola-s … by-339-23126.html

http://www.pakostnik.com/bg/universalna-podlozhka-za-stolche-za-kola-lorelli

Вероника ето две подложки,които са по добри и от възглавничката.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 21:48 от stellapg

# 341
Взехме стол за кола, който е от типа Матрикс - по-широк е и има няколко положения на гръбчето, в т.ч. пълно хоризонтално. Става и на рамката на количката. Закрепя се в посока, обратна на движението, за удобство си взехме и базата, т.е. столчето само се щраква отгоре.
АМ ще взема една кутия, предпочитам да имам под ръка и да си спестя тичането по денонощни магазини с ревящо бебе. Да си стои затворена в шкафа, не ми пречи.

Пролет, не можете ли да го върнете зимния кош?

# 342
Аз не бих ползвала кош за новородено вместо стол/кошница за кола, ако ще и да има колани.
Столовете за кола са разделени на групи. Група 0 е за бебета с тегло до 10 кг, а група 0+ за такива до 13 кг. Не съм чувала возенето на бебето в стол за кола да е вредно, освен ако то не е съобразено с възраст/ръст/кг на бебето. Има ограничение във времето, на 2 часа бебето трябвя да се изважда и да се правят кратки почивки(различни източници посочват различно време, срещала съм между 1 и 3 часа). Препоръчително е и возенето на бебето/детето в посока обратна на движението(в някои държави това е задължително до определена възраст)  Peace

Столът, който ние взехме е група 0+ до 13кг. Има възглавничка за новородено,  която след достигане на определен размер се премахва  Peace

# 343
В България по закон е задължително возенето в посака обратна на движението за столчетата 0 и 0+

# 344
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-2v1-lupo-baby-design-2014  Момичета харесахме количка най накрая  Party

Общи условия

Активация на акаунт