Гримиране – идеи и техники (Тема № 64)

• 99 290
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • София
*Nani* Gosh имат щендер в Елитис в Халите, нямам спомен обаче дали базата я има  Peace

Благодаря ти! А в Мориа?  newsm78

# 466
Момичета, имам въпрос по темата за контуриране и ще се радвам, ако дадете мнение и ми помогнете. Имам новата палитра на Катрис all around contour, но доста бързо привърши и сега искам да пробвам стиковете на NYX. Загледах ги миналата седмица в Debenhams, но не посмях да взема, защото искам първо да се информирам. Аз съм начинаеща в тази техника все още, но четох доста по темата и гледах клипчета, за да се образовам малко.  Flutter
Някоя от вас ползвала ли е тези стикове и препоръчва ли ги?  bouquet
http://www.nyxcosmetics.com/wonder-stick/NYX_150.html?cgid=face

# 467
Търся помощ: как поставяте сенки толкова красиво и чисто в линията под долните мигли, че даже и по няколко цвята преливате? Много типично е в гримовете на Жаки, Фокси, Ел, Алена. Опитвах с опушване на молив, с различни четки, но постигам или размазано, грубо петно или много тънка линия в основата на миглите.
Въпрос на четка, основа или специфична техника е при вас? Благодаря!

# 468
  • в 1001-та нощ
Аз ползвам скосена четка и 3 цвята сенки. Нанасям трите цвята един след друг и ги преливам с четката  Peace

# 469
Аз нанасям с една мъничка четка на Инглот един вид сенки плюс светлото, което вече съм сложила във вътрешния ъгъл с някаква четка и после минавам с МАС 217 или нещо като нея. Използвам случая да кажа, че никак не ми е любимата четка за блендване, пък каквото щат да казват гурутата в ютюб.
Скрит текст:
Малката инглотска четка ми е любима за вечни времена що се отнася за дребни детайли и дори опушването им. Разкош е направо, както и според мен всички техни четки от естествен косъм. Онези боядисаните черни са по-зле и дори опасни според мен, отколкото китайчетата от buyincoins.
За тази четка говоря.
http://inglotcosmetics.com/makeup.brush.13p/products/567/1796
Сенките на долния клепач са детска игра и не изискват буквално никакви умения или специални четки.

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 00:14 от Анонимен

# 470
Какво имаш като основа на долния клепач? Ако нямаш фдт или коректор може да се размазват. Но върху тях лепнат идеално...

# 471
Аз обикновено нямам нищо на долния клепач, там където се слагат сенки или молив. Чак там не слагам нито ФДТ, нито коректор. Не виждам как ще се размаже нещо точно там, като не е място което да  се омазнява от самосебе си.

# 472
На пък кожата ми е много мазна там  newsm78

# 473
  • гр. София
Аз под очите нанасям коректор и запечатвам с прозразната пудра на Laura Mercier.

Давам пример как и с какво нанасям сенки на долния клепач:

1. MAC Soft brown с MAC 217 или с MAC 219

2. Нанасям молив за очи във водната линия преди тъмния цвят на сенките, за да мога да блендна добре излишъка.

3. MAC Espresso с MAC 212 или с Zoeva 226

4. После пак леко блендвам тъмния цвят със светлия.

5. Нанасям MAC Nylon съвсем в началото на долния клепач и в кладенчето с  pencil или detail shader четка - Zoeva 230/237

# 474
Soft Brown ми стана много любима сянка, заедно с Бърбъри 03 Порцелан за вътрешния ъгъл.  Heart Eyes

# 475
  • гр. София
Аз примерно ги дадох цветовете. Иначе и аз харесвам Soft brown, но за съжаление в България не се продава.

# 476
  • в 1001-та нощ
Аз под очите имам само крем. Кожата ми не се омазнява, гримът си остава непокътнат, докато не го сваля.  Peace

# 477
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И аз основно крем и коректор слагам, рядко сенки. Понякога и коректора го пропускам. Но черен молив в очната линия слагам почти винаги с по-светли сенки на горния клепач.

# 478
Поставям база, Merle Norman е добра за моята кожа. С почти същия набор от четки като от поста на Шоколадчето пробвам, но имам малки очи и се омазвам грозно. Със скосена четка е по-успешно. Ще пробвам с по-мъничка блендваща четка. И повече практика. Благодаря за съветите! smile3525

# 479
И аз основно крем и коректор слагам, рядко сенки.

Коректор и аз слагам, но не и в основата на миглите, а само в тъмната гънка.  

Да споделя, че започнах да ползвам Paint Pot Painterly като основа, по съвет на Жаки и много ми харесва.  Simple Smile Не и под долния клепач де.

Общи условия

Активация на акаунт