Дефицитите на една журналистика

• 364 739
  • 4 351
  •   1
Отговори
# 1 170
То и възрастни хора рядко реагират адекватно, а това е било едно уплашено дете. Невъзпитано, може би, с проблеми, но дете.

# 1 171
Да, 16 годишните, които "крадат" автомобилите на родителите си са все едни скромни...
Все им е за първи път... да се чуди човек, кога са се научили да шофират като се качват за първи път...

# 1 172
  • София
Бяга, защото така диктува инстинктът за самосъхранение - гледаш да си спасяваш кожата. Това е автоматична реакция, затова специално шофьорите ги обучават, че трябва да останат на мястото на катастрофата и да повикат линейка и полиция. Трудно се надвива природата, особено в такава екстремна ситуация.

# 1 173
Бяга, защото така диктува инстинктът за самосъхранение - гледаш да си спасяваш кожата. Това е автоматична реакция, затова специално шофьорите ги обучават, че трябва да останат на мястото на катастрофата и да повикат линейка и полиция. Трудно се надвива природата, особено в такава екстремна ситуация.

Това както и да е.
Въпросът е защо журналистите превърнаха този инцидент в национална трагедия и то със съмнителни изводи. Поне да имаше някаква идея в това - да накарат младежите да се стреснат, а сега какво? Траур...за джигита.

# 1 174
  • София
защото са шушумиги и лешояди. За пет пари полезна работа не могат да свършат. То вече е срамота човек да е журналист или да иска да става журналист. Ама, то, нашенската работа е такава, такава ни е културата.

# 1 175

Това както и да е.
Въпросът е защо журналистите превърнаха този инцидент в национална трагедия и то със съмнителни изводи. Поне да имаше някаква идея в това - да накарат младежите да се стреснат, а сега какво? Траур...за джигита.

Защото журналистите са изпростели. Просто продават сензации. Всеки път, когато някой се пребие по особено зрелищен начин е празник за тях. В случая не трябваше да се набляга на траура в селото, а поуката трябваше да е, че който се качва в кола без книжка и без да може да кара, убива и умира. Но журналистите извъртяха историята в посока трагичния полет на съвестта, и мабравиха причинно-следствената връзка. Ако бе мирно седяло, не би чудо видяло. Какво търси на 16 години зад волана?  Направо може да се напише отговор на литературен въпрос в стил 7-ми клас от едно време, когато ни даваха теми  от рода на "Моралната красота на българката в образа на баба Илийца", само че сега темата е за непълнолетния шофьор-герой, който предпочита полет към смъртта пред живот със съвестта.

# 1 176
гнустни лешоядки, колко още имате нужда да скачете върху гроба на момчето  Sick

# 1 177
На мен пък ми стана много кофти, че са го намерили мъртъв. Все пак можеше историята да завърши сравнително без тежки последици, да си понесе наказанието...все пак не заслужава смърт. Толкова е тъжно.

А журналистите са невъзможни, това е ясно.

# 1 178
гнустни лешоядки, колко още имате нужда да скачете върху гроба на момчето  Sick

Гнусна е цялата история, определено.
Има и известен политически привкус, в който дори не ми се навлиза.

# 1 179
Пребили са Иво Никодимов от БНТ
https://www.24chasa.bg/novini/article/6356380

# 1 180
  • София
не пише нещо да е откраднато, и ако е така, значи мотивът не е кражба. И точно трима да го пребият също не прилича на случайно нападение.

# 1 181
Много ми лазят по нервите като започнат да се тръшкат, че нещо се е случило посред бял ден в центъра на София  ooooh! , малиййй, не ги е срам гадните престъпници!
Ако убият, набият или ограбят някого посред нощ в крайния квартал на Белене ще е по-добре ли?
Дано бързо се възстанови Иво Никодимов!

# 1 182
Аз бях потресена от неколкократното споменаване и натъртване, че се е прибрал "на собствен ход". То оставаше и на буксир да е...  Stop

# 1 183

Някой попадал ли е на статия/пост във фейса на жена, уж журналистка, май не живее в България, която раздрънква кокалите на Вапцаров, че бил терорист и завършва поста или статията с възклицание от сорта на "Четете ненормалници!"  Laughing, ама така написано, без запетая  Laughing Laughing
Ако се сеща някой, моля за линк да разнищим дефицитите (аз не съм чела, разказваха ми)

# 1 184
  • София

Някой попадал ли е на статия/пост във фейса на жена, уж журналистка, май не живее в България, която раздрънква кокалите на Вапцаров, че бил терорист и завършва поста или статията с възклицание от сорта на "Четете ненормалници!"  Laughing, ама така написано, без запетая  Laughing Laughing
Ако се сеща някой, моля за линк да разнищим дефицитите (аз не съм чела, разказваха ми)

Виж в темата за Вапцаров на първа страница в Клюкарника - там писаха за някаква от Дания, която писала нещо някъде си. Имената на НПО-шките целенасочено ги подминавам и не ги помня.

Общи условия

Активация на акаунт