Дефицитите на една журналистика

• 364 745
  • 4 351
  •   1
Отговори
# 1 185

Някой попадал ли е на статия/пост във фейса на жена, уж журналистка, май не живее в България, която раздрънква кокалите на Вапцаров, че бил терорист и завършва поста или статията с възклицание от сорта на "Четете ненормалници!"  Laughing, ама така написано, без запетая  Laughing Laughing
Ако се сеща някой, моля за линк да разнищим дефицитите (аз не съм чела, разказваха ми)

Да не е тая хубостница?

От снощи след 03.09 за грамотно иСписваните надписи по тв.

Заглавие от вестник: Ако вземат книжки за стари глоби, да се плащат в патрулката. Не го схванах, въпреки различното оцветяване, ще трябва да изчета и материала.

# 1 186

Някой попадал ли е на статия/пост във фейса на жена, уж журналистка, май не живее в България, която раздрънква кокалите на Вапцаров, че бил терорист и завършва поста или статията с възклицание от сорта на "Четете ненормалници!"  Laughing, ама така написано, без запетая  Laughing Laughing
Ако се сеща някой, моля за линк да разнищим дефицитите (аз не съм чела, разказваха ми)

Да не е тая хубостница?

Същата, благодаря ти и на Йованка благодаря!
Аз, признавам, не съм сигурна как да разбирам последото изречение:

"Брей, комунистическите терористи се вихрили здраво снощи под моя пост за терориста Вапцаров. 🙂

Пък аз хал хабер си нямах, понеже вечерях с приятели и чудничко си прекарахме. А те тук с червена пяна на уста….

Делото на Вапцаров го има в Интернет, вместо да ми отваряте сега излишна работа да ви разчиствам простащините, четете малоумници.“

Дали ни казва да четем малоумници? Или "четете, малоумници"?

# 1 187

Най-добре е малоумниците да не се четат, ама.......всеки има право да пише, дори и неграмотните малоумници. Peace

# 1 188
Тази въпросната явно се опитва да блести, ама с отразена светлина Yum

# 1 189
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А какво да очакваме, след като преди година-две всички се прехласваха пред гимназистката, обявила Ботев за терорист и литературно недоразумение.
Те така се пИчели популярност.

# 1 190
  • София
Има някои противоречия по въпроса със Вапцаров, но интересното е друго - в този форум като цяло се изповядва максимата за спазване на закона (добър или лош), ако лично ние не сме засегнати. Та, погледнато от тази камбанария - да, Вапцаров е престъпил тогавашния закон.
Това не е точно моето мнение, само обяснявам впечатлението си

# 1 191
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
давай наред тогава.
т'ва Ботев, Левски...
всички под ножа.

# 1 192
  • София
Такива обобщения на едро са некоректни, най-малкото, защото по времето на Вапцаров България е самостоятелна държава, управлявана от българи. Просто свързвам темата за Вапцаров с често срещания тук призив - "неспазването на закона не е причина и вие да го правите, не взимайте закона в свои ръце, има си органи за това". Ами нека погледнем през тази призма делата (не творчеството) на Вапцаров...
Иначе като цяло аз съм по-ляво ориентирана и категорично съм против масовото отричане на социализма и величаене на времената преди 1944 г. и съм спорила предостатъчно по темата
Добре бяха посъветвали онази журналистка - да търси не психиатър, а дърводелец, защото много дъски й хлопат Grinning

# 1 193
  • Луната ни пази
давай наред тогава.
т'ва Ботев, Левски...
всички под ножа.
Без да давам наред (преклонявам се пред всички наши революционери) и те са хора, и те са грешили. За австрийците Ботев наистина е атентатор, а турския съд осъжда Левски за убийството на един юноша, а не за измяна срещу държавата. Историк съм, учител и тези обективни факти ги преподаваме в час, НО наблягаме на същността на делото им, за значимостта му за освобождението, наблягаме на идеите им, начина на мислене (особено при Левски- много чист, много разумен, истински потриотичен и  с мисъл за България).
Колкото до Вапцаров, за предпочитане е да говорим за поезията му, защото от историческа, държавна и българска гледна точка на делата му, не е много приятна дискусията.

# 1 194
  • София
Като във всяка история, важното е какво са за нас, защото са наши хора.

# 1 195
давай наред тогава.
т'ва Ботев, Левски...
всички под ножа.
е, тъй де, какви са те - терористи
тръгнали там въстание да вдигат, да разбунват раята, да променят държавния строй, атентати ще правят ....

# 1 196
  • Луната ни пази
Като във всяка история, важното е какво са за нас, защото са наши хора.
Права си! И за това написах при преподаването на какво наблягаме! Другото е факт, който няма как да подминем или скрием, важното обаче идеите, довели до освобождението на България, да са представени правилно и вдъхновяващо.
И да не е спам, за мен огромен дефицит на нашите "журналя" е представянето на факти, подобни на споменатите от мен, като някаква невероятна сензация, нещо нечувано и много често с думи, омаловажаващи делото на нашите герои. Много е дразнещо и на всичко отгоре влияе деградиращо.

# 1 197
Ами успяват.Нали точно деградацията на обществото е целта?Всички сме равни,ту има 1550 пола,ту пък няма нужда от полове Shockedняма нужда от граници,да признаем варварски ''културни''различия и да ги приемем и т.н.

# 1 198
  • София
хората търсят място под писателското, издателското и медийното слънце, а скандарът е работещ начин.  Тази госпожа с Вапцаров изобщо не я бях чувала, аз така и няма да й запомня името, но определено ходът й е печеливш - обърнаха й внимание. Макар и да не успях внимателно да гледам Историябг за Вапцаров, участниците казаха неща, които ме впечатлиха. И то все хора, които са проучвали тези времена и ситуацията около Вапцаров.

# 1 199
Цитат
Предсмъртно писмо в джоба на Данаил Божилов е било намерено при повторния оглед на местопрестъплението, научил TrafficNews.bg от ръководител на пловдивската полиция.

Ама горкият човечец още ли лежи на местопрестъплението?  Shocked
Колко огледа на местопрестъплението са нужни, за да се сетиш да бръкнеш в джоба на убития?
Но пък оръжието липсвало. Странна мода навлиза при самоубийците – първо стрелят, после скриват оръжието, та чак тогава умират.

http://www.segabg.com/article.php?id=865643

Редактирам се отново: в интерес на истината не става много ясно чии са дефицитите в случая – на полицията, че дава такива малоумни обяснения, или на журналистите, че им куца умението да преразказват.

Общи условия

Активация на акаунт