КРУИЗИ /тема 7/

• 117 777
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
Благодарим ти, Блед за новата и ъп-грейдвана тема 7.
Първа страничка е много хубава, сега чета за моя круиз нещо от там.

# 16
  • sofia
Имам билетиииии

# 17
  • София
lyuba84, приятно изкарване и от мен и да разказваш като се върнеш - всяка информация ще е добре дошла!
feel_the_rush - Virgin Gorda e страхотно място, но ако има много туристи, както се случва когато има круизни кораби, става доста нагъчкано. Самото място представлява плаж между огромни камъни, от който има пътека през камъните до друг плаж. Между камъните е тясно, има места с въжета за преминаване и разминаването, ако има много хора, е трудно. Аз затова мисля да отидем на някой плаж.

# 18
Здравейте,

Записвам се и аз в новата тема с една новина от MSC CRUISES  bouquet

MSC MAGNIFICA 
промяна в маршрута за сезон март-октомври 2016
MSC CRUISES ОБЯВЯВА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА АКОСТИРАНИЯТА В ТУРЦИЯ

Женева, 20 януари 2016 - MSC Cruises, най-голямата частна круиз компания в света и пазарен лидер в Европа, Южна Америка и Южна Африка, съобщи вчера вечерта, че ще преустанови спирането на своите кораби в пристанищата в Турция до второ нареждане.
Взетото решение води до промяна на маршрута на MSC Magnifica за сезон март-октомври 2016 г. Седмичните спирания в градовете Истанбул и Измир за момента ще бъдат заменени с гръцката столица Атина и Миконос, който е един от най-популярните и бляскави гръцки острови.
Това решение бе взето от Компанията на фона на засилващото се напрежение в резултат на неотдавнашни трагични събития в Истанбул.

п.с. започнах вече официално да се подготвям психически за круиза  февруари месец  Crazy
Имаме една нощувка в Рим  преди круиза, хотела е на около  500м от гара Термини. Надявам се да се справим  Laughing

# 19
  • Beyond the Frontiers
Уау, страхотна тема. Блед, моите уважения  Peace

# 20
Вместо запис, да кажа нещо практично, особено за тези, които отиват на своя първи круиз. Wink
Картата за каютата е вашият документ по време на круиза - отключвате каютата, слизате и се качвате на кораба, плащате навсякъде на кораба с нея. Препоръчвам ви да си вземете някакъв държач за картата. Много удобно и практично е. Всички стари "кучета" на круиза имаха такива държачи, а ние ги пъхахме по джобове, дори понякога си носих чантата, заради тях. Ето за това говоря: цък
Такова или подобно калъфче пък е много практично за етикетите за куфарите, вместо да се чудете как да ги лепите: цък
За нас много удобно при слизане на островите се оказа един водонепромокаем калъф за врата, където слагахме телефоните, картите за каютите, личните ни карти и пари. Така в чантата носехме само хавлиите за плаж и слънцезащитните кремове. Чантата, която носихме, няма цип и не се притеснявах за портмонето, защото такова изобщо не носех. Калъфчето висеше на врата на мм под тениската. Не влиза не само вода, но и пясък.  Peace цък

Блед -  bouquet

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 06:08 от Смърфиетка

# 21
Вместо запис, да кажа нещо практично, особено за тези, които отиват на своя първи круиз. Wink
Картата за каютата е вашият документ по време на круиза - отключвате каютата, слизате и се качвате на кораба, плащате навсякъде на кораба с нея. Препоръчвам ви да си вземете някакъв държач за картата. Много удобно и практично е. Всички стари "кучета" на круиза имаха такива държачи, а ние ги пъхахме по джобове, дори понякога си носих чантата, заради тях. Ето за това говоря: цък
Такова или подобно калъфче пък е много практично за етикетите за куфарите, вместо да се чудете как да ги лепите: цък
За нас много удобно при слизане на островите се оказа един водонепромокаем калъф за врата, където слагахме телефоните, картите за каютите, личните ни карти и пари. Така в чантата носехме само хавлиите за плаж и слънцезащитните кремове. Чантата, която носихме, няма цип и не се притеснявах за портмонето, защото такова изобщо не носех. Калъфчето висеше на врата на мм под тениската. Не влиза не само вода, но и пясък.  Peace цък

Блед -  bouquet

Да практично, аз пък си купих холдер с логото на кораба и пак така през врата, но вече обозначен и по пристанищата че съм от круиз и то точно определен. Мисля, че цената му беше около 2 евро, после си ми остана за спомен.

# 22
domino - на нашия круиз продаваха само връзката и то за "скромните" 10-на долара. Peace

# 23
MSC щом няма да спират в Истанбул и пр. турски пристанища, дали няма да решат да насочат някой от корабите си/ Магнифика / към Бургас / Несебър / с качване от тук разбира се.

# 24
# 25
Женева, 20 януари 2016 - MSC Cruises, най-голямата частна круиз компания в света и пазарен лидер в Европа, Южна Америка и Южна Африка, съобщи вчера вечерта, че ще преустанови спирането на своите кораби в пристанищата в Турция до второ нареждане.

Много съжалявам за това решение на МСЦ. Имаме 4 круиза с тях и най-удобния беше с тръгване от Истанбул. Почти никакви разходи за транспорт до там (с нашия автомобил!), отседнахме при близки за една вечер (0 разходи за хотел!), там оставихме и колата си за времето на круиза (0 разходи за паркинг!). Много ни хареса и бяхме решили винаги да избираме круизи от Истанбул. Но сега нещата се объркаха. Дано не е за дълго и пак да възстановят круизите от Турция.

# 26

Много съжалявам за това решение на МСЦ. Имаме 4 круиза с тях и най-удобния беше с тръгване от Истанбул. Почти никакви разходи за транспорт до там (с нашия автомобил!), отседнахме при близки за една вечер (0 разходи за хотел!), там оставихме и колата си за времето на круиза (0 разходи за паркинг!). Много ни хареса и бяхме решили винаги да избираме круизи от Истанбул. Но сега нещата се объркаха. Дано не е за дълго и пак да възстановят круизите от Турция.

# 27
  • Плевен
Здравейте отново! Аз пак с въпроси:
Ще пътуваме до Генуа. Проблемът е че полетът с Уиз до Милано пристига там в 14 ч, а корабът тръгва в 18 - няма как да успеем да се придвижим до Генуа за това време, нали?
Една приятелка ми каза че можело да се хване влака от Бергамо за Генуа, за да не ходим на гарата на Милано, но не знам дали има такъв вариант?
А Люба, на която благодаря, ми каза че имало трансфер от кораба, но някой дали го е ползвал, дали с него може да се успее?
Благодаря предварително за отговорите!

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 20:45 от anyto

# 28
  • Пловдив
Анито, ето влакове за произволна дата (април) от Бергамо до Генуа, за да се ориентираш:

https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputV … cFID=QZCYoOt6er52

За мен е по-неудобно, защото влакът не е директен, сменяте на Милано Чентрале и се обезмисля пътуването с влак от Бергамо, защото трябва да се придвижите и от летището до гарата в Бергамо с автобус. Така че, имате +1 прекачване и удължаване на времето за пътуване. В другия случай от изхода на летището хващате автобус до Милано Чентрале и оттам влака до Генуа.

Според мен нямате шанс да се придвижите с този полет същия ден на време до кораба. Имай предвид, че корабът отплава в 18.00, но качването ви ще е най-късно в 14.00. Мисля, че дори и трансфер да си заявите, рискът остава много голям от евентуално закъснение на полета. Ние сме пътували със сутрешен полет (кацане в Бергамо в 7.45), но този на обед е неудобен. Ако изберете самолет, една нощувка си предвидете преди датата на отплаване.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 12:16 от cleare

# 29
  • sofia
Как най-късно 14ч качване. Не е възможно това. Ние сме се качвали 2ч преди отплаване без проблем и то в 7 вечерта.
Аз смятам, че ако трансфера е от кораба( от МСЧ заявен) няма шанс да се изпусне качването. Все едно корабните екскурзии като са закъснявали, кораба да е тръгвал без хората, няма шанс

Общи условия

Активация на акаунт