КРУИЗИ /тема 7/

• 117 828
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
radostche_plovdiv, да се вмъкна в разговора ви Wink

Забелязвам напоследък, че ако преди беше колкото, по-рано вземеш билет, толкова по-добре, то сега около 2 месеца преди пътуването е най-приемливо.
Не искам да те заблудя, разбира се! Всичко зависи от дестинацията и периода, просто при мен така се случва напоследък. Визирам Лондон, края на август 2015 г. и Брюксел - декември 2015 г.
В допълнение, не е лошо да се абонираш за Wizz, за да им следиш промоциите. Нямат определени дати за намаления, но на 19.05 имат рожден ден и задължително имат хубави предложения.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 21:14 от GretaG

# 61
  • Плевен
Здравейте отново!
Искам да благодаря на всички ви тук, благодарение на вашите постове, идеи и съвети се справих и този път с резервацията на круиз. Пътуваме от Генуа с МСЦ Армония на 6 април. Ако има някой друг от тук да пътува тогава - ще се радвам да ми пише.
Имам още няколко въпроса обаче:
Понеже сме с децата и ме интересуват няколко неща, може би ще ви е смешно, но да питам:
1. На инструкциите за безопасност нали няма проблем да им превеждам, в смисъл - нали говоренето по време на инструктажа е забранено? newsm78
2. Виждам, че на кораба има сладоледен салон - там сладоледа включен ли е или се заплаща?
3. Къде става този ъпгрейд на каюти  - те ли ти предлагат или ти трябва да питаш и ако е така - кога и кого да питам?  Blush
4. Видях, че има в детските кътове джаги, такива игри с теглене на плюшени играчки, разни други игри от тези в гейм зоните. Имате ли представа как са цените.
5. Четох за аквариума в Генуа, че бил много хубав. Някой ходил ли е да сподели предни впечатления? Цените ми се струват доста високи, но май си струва да се посети?
Ох, имаше и други, но забравих, ще питам пак.
Дотогава ще съм благодарна за отговорите ви и ви пожелавам да си изкарате идни прекрасни пътешествия!

# 62
  • София
anyto
Ще ти напиша между редовете....

Здравейте отново!
Искам да благодаря на всички ви тук, благодарение на вашите постове, идеи и съвети се справих и този път с резервацията на круиз. Пътуваме от Генуа с МСЦ Армония на 6 април. Ако има някой друг от тук да пътува тогава - ще се радвам да ми пише.
Имам още няколко въпроса обаче:
Понеже сме с децата и ме интересуват няколко неща, може би ще ви е смешно, но да питам:
1. На инструкциите за безопасност нали няма проблем да им превеждам, в смисъл - нали говоренето по време на инструктажа е забранено? newsm78

Това не е проблем, може да застанете по-назад и да им казваш, а може и след това да им кажеш-покажеш всичко...

2. Виждам, че на кораба има сладоледен салон - там сладоледа включен ли е или се заплаща?

Сладоледите, които се предлагат на кораби безплатно в повечето случай са от машини. В по-луксозните на отделен щанд от канти.
В салони-сладкарници се плащат. Може да е безплатно при All Inclusive.
Цените на Армония:

http://www.msccruises.co.za/za_en/Images/Ice%20Cream%20and%20Coc … s_tcm27-88611.pdf

3. Къде става този ъпгрейд на каюти  - те ли ти предлагат или ти трябва да питаш и ако е така - кога и кого да питам?  Blush

Това е твое желание, тях не ги интересува.
Пробваш още при чекирането, ако не, следващ опит на рецепция.
Може да стане ако кораба не е пълен и има свободни, които желаеш.
При нас успеваемостта е над 50 %.
Като често се получава още преди да си тръгнал към кораба.

4. Видях, че има в детските кътове джаги, такива игри с теглене на плюшени играчки, разни други игри от тези в гейм зоните. Имате ли представа как са цените.

https://www.msccruises.com/en-gl/Cruise-Information/Family.aspx
Това, което се плаща се различава от кораб и маршрут, не съм си поставяла за цел да ги запомня.

5. Четох за аквариума в Генуа, че бил много хубав. Някой ходил ли е да сподели предни впечатления? Цените ми се струват доста високи, но май си струва да се посети?

Да струва си, както и самият Порто Антико.

Ох, имаше и други, но забравих, ще питам пак.
Дотогава ще съм благодарна за отговорите ви и ви пожелавам да си изкарате идни прекрасни пътешествия!

Желая ти страхотен круиз и много спомени...

Утре летим отново за Италия/Бари/ от старите промоции, 21 евро на човек в двете посоки.
В момента цената е 143 евро за същите дати.
Приятна ваканция на всички с деца...

# 63
  • sofia
Привет от Доминикана. 6ти ден приказно, прекрасно - зелени води и бял пасък. Утре се качваме на кораба

# 64
А, ето я моята приятелка, която ме зариби  Hug Късмет и прекрасно пътуване, anyto, очаквам с нетърпение разказ и снимки  Heart Eyes

Bled, нямам конкретни желания, просто сега се ориентирам. За дати и маршрути какъв е най-евтиният вариант, които може да се избере? Предполагам в началото на годината  newsm78 А и какво означава евтино също нямам идея Simple SmileЩе следя и ще чета Simple Smile

# 65
Здравейте,
В отговор на Анито, ще кажа, че аквариума в Генуа е хубава атракция въпреки високата цена, мисля, че беше 24 евро на човек, което сигурно за европейска туристическа дестинация е нещо нормално. Какво може да се види в аквариума, освен кит, делфини и разбира се прекрасните пингвинчета има множество дребосъци от морски кончета, медузи, костенурки, даже и влечуги-змии, гущери. И разбира се най-важното поне за мен-невероятна открита площадка в края на аквариума от където се открива чудна гледка към града и пристанището. Там станаха най-хубавите снимки. Ние бяхме с нощувка в Генуа след круиза и посещението на аквариума ни уплътни вечерта с един 2 часа , че и повече. Когато излезнахме от него навън вече беше тъмно и валеше дъжд. В Генуа на пристанището и по цялото протежение на морето е красиво и има какво да се види, е  .. разбира се има и много търговци с различен от нашият цвят кожа.

А сега имам един практичен въпрос към тези които са пътували до Буве, Франция с Уиз. Искам да знам как да си организирам връщането от това летище, тъй като полета е твърде рано 8.30 часа. Дали е необходимо да пренощувам в  самото Буве или в покрайнините на Париж. Има някакви шатъли от Буве до Париж и обратно, но те спират само на Порте Милот, а аз ще бъда на другият край на Париж.

# 66
  • Плевен
Здравейте отново!
Блед, Домино, благодаря много!  Hug
Хора, аз отново имам проблем, дано някой ми помогне.  Praynig
Направих голяма глупост -купих билети за на връщане до Букурещ. Проблемът е, че кораба акостира в 9 ч. в Генуа, а полетът ни е в 15.10 от Бергамо и няколко човека ми казаха, че е малко времето и няма да успеем. И за лош късмет като прегледах влаковете и видях, че има в 9.18, който е абсурдно да хванем, а следващия е чак в 11 ч.  Ужас! Какво да правя сега? Питахме за трансфер от кораба до някъде, но има само до летишето в Генуа и до голямото летище на Милано.  Sad
Може ли купени вече билети да се променят за на другия ден? Така не ми се искаше още една нощувка, но не виждам изход.. Единствена надежда ми остава да има лятно разписание на влаковете и да сложат още някой влак между тези. ..

# 67
anyto Има отделна тема Уиз еър, там веднага ще ти кажат как става смяната на билети и каква е цената. За лятно разписание на влаковете не знам, но по принцип е добре да имаш повече време до полета, защото всичко се случва на пътя/релсите...

# 68
Здравейте отново!
Блед, Домино, благодаря много!  Hug
Хора, аз отново имам проблем, дано някой ми помогне.  Praynig
Направих голяма глупост -купих билети за на връщане до Букурещ. Проблемът е, че кораба акостира в 9 ч. в Генуа, а полетът ни е в 15.10 от Бергамо и няколко човека ми казаха, че е малко времето и няма да успеем. И за лош късмет като прегледах влаковете и видях, че има в 9.18, който е абсурдно да хванем, а следващия е чак в 11 ч.  Ужас! Какво да правя сега? Питахме за трансфер от кораба до някъде, но има само до летишето в Генуа и до голямото летище на Милано.  Sad
Може ли купени вече билети да се променят за на другия ден? Така не ми се искаше още една нощувка, но не виждам изход.. Единствена надежда ми остава да има лятно разписание на влаковете и да сложат още някой влак между тези. ..

Няма да успеете, сменяй полета.
Слизането на МСЦ точно в Генуа беше организирано по следният начин: Всички пасажери бяха разделени на групи от по 50 или повече и имахме точни часове през 15 минути на които ни събираха в театъра и от там ни извеждаха организирано от кораба за да не става навалица. Въпреки, че бяхме готови с всичко ние бяхме от по-късните групи и стояхме да си чакаме часът. Корабът акостира в 8.00 часа, а нашено слизане беше чак в 10.00 и нещо, въпреки че полета ни беше от Генуа в 12.00 часа , аз останах една нощ там за да бъда по спокоен. Това е. Не се панирай, всичко е поправимо, само човек да е жив и здрав. УСПЕХ!!!

# 69
Здравейте, знам че не е по темата, но имам едно питане - някой резервирал ли е от amoma.com От триваго ми дава в този сайт най-евтина цена за определен хотел, а не знам доколко е надежден?! Благодаря предварително!

# 70
domino25 Ако си резервираш трансфер от кораба до летището, ще слезеш първи Wink Точно от Генуа мисля, че беше 17 евро на човек, което идва по-евтино от такси за същото разстояние. Иначе винаги може да се отиде на рецепция няколко дни преди това и да се обясни, че човек бърза, за да му дадат по-ранен час за слизане.

# 71
  • Плевен
domino25 Ако си резервираш трансфер от кораба до летището, ще слезеш първи Wink Точно от Генуа мисля, че беше 17 евро на човек, което идва по-евтино от такси за същото разстояние. Иначе винаги може да се отиде на рецепция няколко дни преди това и да се обясни, че човек бърза, за да му дадат по-ранен час за слизане.
Да, и на мен така ми казаха - отиваме на рецепция, показваме самолетните билети и молим да излезем от първите. Въпросът е, че няма трансфер до Милано Бергамо, а с влака няма да успеем. Позната ме посъветва да си вземем рент-а-кар и може да се остави в Бергамо, има такава опция, но малко ни е страх в непозната страна и пътища да пътуваме...ох много сложно стана...

# 72
anyto, коя е тази круизна компания която няма трансфер от кораба до летищата в Италия? Не ми се вярва да няма трансфер, това е най-лесния и бърз начин на предвижване... Пътниците с трансфер се обработват първи на слизане, другите чакат на кораба.. Ние например слязохме чак на обед от кораба... Peace

# 73
lunna pateka MSC имат трансфер до основното летище в Милано, а не до Милано Бергамо, откъдето летят Уиз Wink Според мен anyto, най-добре ще е да си смениш полета или с по-късен за този ден или за другия ден, до април може да не пуснат допълнителни влакове, а тогава смяната на самолетните билети сигурно ще е още по-скъпа.

# 74
  • Варна
Доминиканска Република, Каталина, Сент Китс, Антигуа, Мартиника, Гуадалупе, Сент Мартен

от 299 евро

Маршрут: Ла Романа, Каталина, Сент Китс, Антигуа, Мартиника, Гваделупа, Сент Мартен, Ла Романа
Кораб: Costa Favolosa
Продължителност: 8 дни
Отпътуване от: Ла Романа (Доминиканска Република)
Дата на отпътуване: 07 и 14 март 2016

http://infocruises.bg/ShowPage.aspx?id=16030

Общи условия

Активация на акаунт