Работа в Австрия

• 420
  • 3
  •   1
Отговори
Тези от вас, които сте имали опит да работите в Австрия, ще се радвам да науча за опита ви. Има ли дискриминация към българите? Работихте ли това, което пишеше по документи или ви караха да вършите други неща? Студентка съм и мислех за лятото да отида там като сервитьорка, но чух някои лоши мнения

# 1
На такъв общ въпрос няма кой да ти отговори. На всякъде има и едното и другото. Изключително зависи от големината на населеното място, от типа заведение, от клиентелата му, от работодателя …
Какво значи дали са те карали да работиш друго?? Ако си се хванал да работиш на черно при експлоататори ще те карат да работиш каквото си поискат. Ако си подписал трудов договор дали ще изчистиш тоалетната когато чистачката е болна зависи от теб.
Не знам защо си мисля, че всяка работа в Европа ще е в пъти по-добре регламентирана отколкото в България.
Език говориш ли?

# 2
На такъв общ въпрос няма кой да ти отговори. На всякъде има и едното и другото. Изключително зависи от големината на населеното място, от типа заведение, от клиентелата му, от работодателя …
Какво значи дали са те карали да работиш друго?? Ако си се хванал да работиш на черно при експлоататори ще те карат да работиш каквото си поискат. Ако си подписал трудов договор дали ще изчистиш тоалетната когато чистачката е болна зависи от теб.
Не знам защо си мисля, че всяка работа в Европа ще е в пъти по-добре регламентирана отколкото в България.
Език говориш ли?

Мерси за отговора! Знам перфектен английски, а немският ми е разговорен. Реших да питам, понеже познат, който ходи да работи там каза, че австрийците са винаги с предимство (което е нормално, но зависи в какво количество) и са ги слагали тях като сервитьори, а с българите са се отнасяли унизително и ги карали да мият чинии, въпреки че са отишли там за сервитьори.. хотела, в който е бил той е доста голям и предполагам в по-малък хотел не би било точно така.

# 3
дъщеря ми е студент, работи във Виена конкретно от няколко години. И почасово (флаери, реклама, билети, зареждане на магазини)  и в  сферата на обслужването , като сървиз работа с клиенти - вече лице в лице,  но езикът й е C2 с местен акцент даже). Винаги е била и продължава за всяка работа да е на договор с осигуровки. Даже на почасовата. Нямат специално отношение към българи. Просто българите са винаги с "разговорен немски", което е много под очакваното ниво,  когато комуникираш с клиенти. Затова с това, което смятате за "разговорен немски" просто няма да ви вземат за мястото, за което мислите че сте подходяща. Работниците без немски на нужното, няма как да са на позиция на която комуникират с клиенти. Та няма как да са сервитьори.

Общи условия

Активация на акаунт