КРУИЗИ /тема 7/

• 117 899
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря, Bled, както винаги отзивчива и много полезна. Моля те, кажи ми от кой сайт точно публикува по-назад last minute офертите, тъй като от почти всички дадени на първа страници сайтове никога не улучвам цени като твоите, а за част от тях съм абонирана. Забележителна си в уменията за търсене, а по отношение на останалата круизна информация си почти енциклопедична. 

Betisha
Не разбрах за кои точно оферти става въпрос, те са толкова много ?

# 211
Bled,

какво е мнението ти за това:

St. Lucia, St. Catalina, St. Kitts, Antigua and Barbuda, Martinique, Guadeloupe, Anguilla
Costa Favolosa, 7 dd
07/03/2016

date        Port       Arrival        Departure   
    07-03 Mon        La Romana        -          -      
    08-03 Tue        La Romana        -          07:00     
    08-03 Tue        Catalina Island        09:00         17:00     
    09-03 Wed        St. Kitts        13:00         21:00     
    10-03 Thu        Antigua        07:30         18:00     
    11-03 Fri        Martinique        09:00         21:00     
    12-03 Sat        Guadeloupe        08:00         23:59     
    13-03 Sun        St. Maarten        13:00         18:00     
    14-03 Mon        La Romana        13:30         -      

И какви полети могат да се  намерят изгодно?

# 212
Имах предвид това 

Истински...
Last Minute

COSTA MEDITERRANEA
Partenza:Venerdì 26 Febbraio 2016
Rientro:Venerdì 4 Marzo 2016
Durata:7 notti
Imbarco:NAPOLI
Sbarco:NAPOLI
319,00 евро

COSTA DIADEMA
Partenza:Venerdì 26 Febbraio 2016
Rientro:Venerdì 4 Marzo 2016
Imbarco:LA SPEZIA
Sbarco:LA SPEZIA
219,00 евро

COSTA MEDITERRANEA
Partenza:Sabato 27 Febbraio 2016
Rientro:Sabato 5 Marzo 2016
Imbarco:SAVONA
Sbarco:SAVONA
269,00 евро

COSTA DIADEMA
Partenza:Sabato 27 Febbraio 2016
Rientro:Sabato 5 Marzo 2016
Imbarco:SAVONA
Sbarco:SAVONA
219,00 евро

MSC PREZIOSA
Partenza:Domenica 28 Febbraio 2016
Rientro:Domenica 6 Marzo 2016
Imbarco:GENOVA
Sbarco:GENOVA
229,00 евро

# 213
  • София
Bled,
какво е мнението ти за това:
------------

Страхотно, а имахме и имаме хора там.....прочети назад.

Положението е това в момента, за този круиз:

Скрит текст:
Outbound flight - JAF703
Sun 06/03/2016
BrusselsSanto Domingo
12:3517:55
€ 149,99
price per person
Flight back - JAF404
Thu 17/03/2016
Santo DomingoBrussels
(via Punta Cana )
13:3005:55
€ 249,99
price per person
Passenger(s)
1 adult
Meals on flight are included
Out: 20 kg luggage free : .yyyy
Return: 20 kg luggage free : .yyyy
Administration fee   € 30,00
TOTAL€ 429,98(Incl. airport tax € 117,82 )

или това

Outbound flight - JAF703
Sun 06/03/2016
BrusselsPunta Cana
(via Santo Domingo )
12:3519:40
€ 149,99
price per person
Flight back - JAF304
Wed 16/03/2016
Punta CanaBrussels
(via Montego Bay )
11:5505:35
€ 229,99
price per person
Passenger(s)
1 adult
Meals on flight are included
Out: 20 kg luggage free : .yyyy
Return: 20 kg luggage free : .yyyy
Administration fee   € 30,00
TOTAL€ 409,98(Incl. airport tax € 117,82 )

Цените могат де се променят във всеки един момент, дори връщането надолу...
Следя ги и чакам "моята" цена....

Betisha
Ясно, тези са вече история, ще потърся други и ще дам сайта/ако има/...

# 214
Супер!

Как най-бързо да направя резервация/купя?

Къде ги гледаш тези полети? Wink)

# 215
  • София
Супер!

Как най-бързо да направя резервация/купя?

Директно от сайта...
https://www.jetairfly.com/en/book/options

Може да се прекара през други сайтове, евентуално малко да падне цената/ако е възможно/.
Но дали ще имаш нужните карти ?
Но то връщането е малко по-високо, отиването е супер.
Затова пуснах и връщане с кораб....

# 216
Какво значи нужни карти?

# 217
  • София
Какво значи нужни карти?

Мислех, че знаеш...
Има намаления със съответни кредитни карти/Маестро, Дайнърс и др./ при плащане.
Снощи резервирах отново на майтап/дали ще се ходи ?/ София - Пиза - София за 11,48 евро в двете посоки с Маестро.
Но това не е винаги, както дойде...

# 218
Здравейте,
На 05.03 ми предстои круиз по следния маршрут: Дубай, Абу Даби, Мускат, Кор ал Факан, Касаб.
За Дубай и Абу Даби съм подготвен за градовете, има ли някой информация за другите градове за самостоятелно разглеждане. Hug

# 219
Имам питане към по-опитните в круизите. Утре ни е последната дата за заплащане на мини круиза по гръцките острови на Великден. Фирмата, която организира транспорта до Атина нещо не може да ни убеди в това, че няма да има проблеми с блокадите тогава и се опасяваме, че може да изгубим сумата, която ще заплатим. От друга страна, ако се откажем от транспорта до Атина ни приспадат само 60 евро и би ни излязло по-евтино, ако си резервираме круиза директно през Celestyal. Моля за инфо дали и как може да се организираме в Атина ако си вземем самолетен полет до там? Има ли шатъли до хотелите, препоръчайте ми хотел. Как се стига най-лесно до Пиреа?

# 220
  • София
ceco_city, снощи се върнахме точно от този круиз. Съветът ми е на място да си вземеш екскурзиите от местните, които те причакват на изхода на порта. Не от кораба и не предварително. В тези градове няма нищичко, което да си струва да се види, в 2 от тях няма рейсове и транспорт, само таксита-разстоянията обаче са си огромни, понеже е пустош, а ходенето пеша е невъзможно, а и никой не ходи пеша, освен някой и друг заблуден турист, в мускат може да се качите на хоп он хоп оф (и да си го купите с отстъпка заедно с такъв бус за дубай- изгодно и мн полезно), но няма да видиш почти нищо за краткото време, което имаш до отплаването- не че има кой знае какво за гледане, но ако спреш на пазара, и на някоя крепост, и си до там, а има 12 спирки. повече е пътят, отколкото спирките. Във кор ал факан няма абсолютно нищо, освен рибен пазар и 2-3 крепости, които можех и да не видя аз лично и да спестя 100 лв. А в Хасаб ние отидохме на плаване с лодка по фиордите и гледане на делфини- платихме по 25 евро на човек, докато същата екскурзия на кораба се предлагаше за 95, мисля. Та това беше много готино. А тези, които си взеха обиколка на града бяха мн разочаровани- пак същите крепости, пясък и камъни. Та препоръчвам разходката с лодка- и ако решите- бъдете по бански- там спират в един залив, водата е приказна, топла, има рибки и дават шнорхели и плавеници и можеш да се гмуркаш. Продължава 3-4 часа и убива цялото време, а после те връщат директно до круизния кораб.

# 221
Kanari, благодаря!
Информацията ти ми беше много полезна  Simple Smile

# 222
  • София
Здравейте на всички, вече от родна земя!

Изкарахме си страхотно, круизът беше супер!

Добре, че успяхме да си сменим вътрешните каюти с балконски - разликата е огромна. Много си харесах момчето, което отговаряше за стаите. Стараеше се и беше изключително любезно. Оставихме му бакшиш накрая, заслужи си го. В Сен Мартен получихме известие, че ще мият балконите, да затворим вратите. Но си помислихме, че ще почнат чак като акостира корабът. Мъжът ми си седи на балкона по бански, с едната ръка пуши, а с другата пие джин и познайте кой нахълта през страничната преграда на съседния балкон?  Shocked Joy Голям смях падна! Нито ни е направил забележка, нито ни издаде.
Ако сте по-големи консуматори, задължително, ама задължително, си вземете ол инклузив пакет. Вода 1л беше 3.6 евро с надценката, коктейлите вървяха по 6.5 евро. Нас ни нямаше по цял ден и внасяхме вода и алкохол отвън, но иначе няма смисъл - ще дадете много повече пари.
В бюфета храната беше хубава, но еднообразна. Не съм доволна само от плодовете - пъпеш, диня, портокали и банани (които свършваха бързо и трябва да чакаш да презаредят). Ананас имаше само за обяд и вечеря. Не може да си на Карибите и да предлагаш такова бедно меню от плодове.
Ресторантът за гала вечерите беше много хубав, храната - също. Порциите са малки, но можеш да си поръчваш по няколко. С десертите ти носят и сладолед. Сервитьорите бяха много любезни.
На кораба имаше много българи. Тоест, повече отколкото очаквах. Ние бяхме 10 души, имаше поне още една голяма компания, като нас, няколко двойки и другите само ги чувах от време на време на бюфета. Имаше българи и от персонала. Има един мъж на бара на 5тия етаж, по пътя от рецепцията към гала ресторанта, но го е срам да си признае. Колежката му филипинка ни извика, явно той ни е чул и ни е разпознал. Обаче като се приближихме, искаше да избяга. Тя го посочи и каза, че е от нашата държава и ние, като го заговорихме на български, видимо не му стана приятно. Казахме си чао и не сме го закачали повече. Филипинката каза, че не обичал страната си. Много са ми странни такива хора, няма лошо да не харесваш как ти се е развил живота, но не и да се срамуваш от корените си.
Най-много ми хареса Савана бар - декориран като гепардова кожа с гепардови лампи и много хубава жива музика. Вечер посещавахме и дискотеката, но много зависеше от темата на вечерта. Един път имаше антилска вечер, изнесохме се бързо. Бяхме единствените бели на 200 черни  Crazy
Аниматорите не се стараеха много, ако трябва да съм честна. Нито представленията в театъра бяха нещо особено. Присъствала съм на мноооого по-добри в хотели в Турция. Шоутата бяха по не повече от 15, 20 минути, малко танци, много костюми.
Ще разказвам за Мартиника по-подробно утре, като имам повече време. Както и ще разкажа за телефона на мъжа ми, който остана в колата под наем в Гваделупе и препътува повече от нас, докато си го вземем обратно  Joy

Поздрави на всички!

# 223
feel_the_rush,

разказвай още.. Praynig
Ние май ще се качим на карибският круиз от 7.03.
Букнахме билетите, остава само утре да ни потвърдят каютата и скоро ще сме там.

Та, всякакво инфо ще ми е полезно.. bouquet

# 224
feel_the_rush, добре се завърнала... Hug Странно е това, което описваш за кораба, забавленията, храната и т.н. Аз винаги съм се възхищавала на шоутата в театъра, били сме и на круиз за 11 нощи и нито едно шоу, костюм или изпълнение не се повтори или не доскуча... И са били поне 30 мин, ако не и повече... Много добре организирани, изпълнени, въобще всичко е било на високо ниво...  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт