Ситуация с колега

• 19 828
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък не бих говорила директно, освен ако към мен не е отправено директно предложение. Все пак някой винаги може да се извърти и да каже "ти какво си си въбразила, аз просто се шегувам" и тн.

Това, което аз бих направила е да покзвам, че ми е непривлекателен. Когато ми говори, отговарям учтиво, но едносрично, освен ако не е по работа. ако ме докосва, се дърпам и казвам спокойно "извинявай, не те видях". Дръж се студено, но показвай ясно липсата на физическо привличане. Все едно е много мил и добър, но физически противен за теб човек.  Дръж се настрана от него. Ти ако не пускаш никакъв нишан, той трябва да е много нагъл за да ескалира. Въобще такива дилеми се появяват, когато човекът не е съвсем непривлекателен. Иначе жената инстинктивно знае как да държи мъжа, който не я кефи, настрани.

Женен неженен, тия аргументи не играят пред някои по-обиграни, почват да убеждават.
 ама "гнус ме е от теб физически" действа като студен душ. Не трябва да се казва, а да се показва. Категорично забрави "приятелски" общувания с него. Той вече си те тества за свалка.

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 18:17 от OX'AMAH

# 61
Само двамата - никъде и се стремиш към максимална физическа дистанция. Когато усетиш, че скъсява разстонието ненужно за дадената ситуация - ти го увеличаваш.

# 62
Въобще такива дилеми се появяват, когато човекът не е съвсем непривлекателен. Иначе жената инстинктивно знае как да държи мъжа, който не я кефи, настрани.

+1
Абсолютно вярно!

# 63
  • някъде някога
Аз пък не бих говорила директно, освен ако към мен не е отправено директно предложение. Все пак някой винаги може да се извърти и да каже "ти какво си си въбразила, аз просто се шегувам" и тн.

Това, което аз бих направила е да покзвам, че ми е непривлекателен. Когато ми говори, отговарям учтиво, но едносрично, освен ако не е по работа. ако ме докосва, се дърпам и казвам спокойно "извинявай, не те видях". Дръж се студено, но показвай ясно липсата на физическо привличане. Все едно е много мил и добър, но физически противен за теб човек.  Дръж се настрана от него. Ти ако не пускаш никакъв нишан, той трябва да е много нагъл за да ескалира. Въобще такива дилеми се появяват, когато човекът не е съвсем непривлекателен. Иначе жената инстинктивно знае как да държи мъжа, който не я кефи, настрани.

Женен неженен, тия аргументи не играят пред някои по-обиграни, почват да убеждават.
 ама "гнус ме е от теб физически" действа като студен душ. Не трябва да се казва, а да се показва. Категорично забрави "приятелски" общувания с него. Той вече си те тества за свалка.
Също така работим в един офис по цял ден, та въпросът с дистанцията  е малко проблематичен. В смисъл няма как цял ден да мълча и да го гледам накриво. А иначе той е забавен и шегаджия.Трудно се поддържа дистанция при такова близко общуване.

# 64
Значи, аз съм била в стая с един такъв чаровен колега, женен и с дете, така да се каже не находил се, тъй като се гаджосал с тогавашната му жена от абитуриентския бал... та човека си шаваше по женската част и определено привличаше жените. Дори някои от не много хубавите сами му се предлагаха, но той пък на външен вид подбираше. Simple Smile Беше чаровен, забавен, шегаджия, открит и без притеснения се общуваше с него. В един момент бяхме в една стая, малко преди това забелязвах проблясъците му в очите и към моята особа. Пробвал се е, но не съм имала никакъв конфликт с него, просто защото с лекота се комуникираше пряко и непряко с него и човека разбираше каква е вероятността. Не беше лош човек. Говорили сме си открито на тази тема - не е реагирал нито злобно, нито отмъстително, дори напротив. Беше много разбран човек, но си пробваше. И да, излизали сме на обедна или следобедна почивка (но не и след работа) в някое заведение около работата, но без случайни докосвания или нещо с което да ме е притеснил. Нещата бяха спокойни, умерени и напълно нормални. Но и аз нямаше да си позволя това, ако беше някой, който наистина би ме притеснил с поведението си, защото моите възгледи също бяха с женени мъже работа да си нямам. Сега съм омъжена и още повече внимавам в това отношение.

Как ще реагираш ти - само спрямо това какъв е в общуването ви до този момент. Може би не трябва да се спичаш или да си крайна контра. Умно, разумно и пресметливо действай според своите разбирания.

# 65
  • по пътя
Само на мен ли ми се струва или авторката е привлечена от този мъж и не иска да си признае.  Laughing

# 66
  • Ямбол
А защо трябва да си признава? Тя пита за културен начин да му откаже. Дали ѝ харесва или не, си е нейна работа.

# 67
  • по пътя
 Simple Smile пред себе си, не пред нас имах предвид.

# 68
  • някъде някога
Няма какво да признавам, с колегата добре се работи и това е което ме интересува. При други обстоятелства, може би бих се загледала в него, но при сегашните е просто немислимо.

# 69
Няма какво да признавам, с колегата добре се работи и това е което ме интересува. При други обстоятелства, може би бих се загледала в него, но при сегашните е просто немислимо.

А, ясно, не си съвсем безразлична.

# 70
Не бих предприела никакви действия, преди да се уверя в намеренията на колегата. Ако той наистина има желание за интимност, това ще си проличи в следващите му такива действия. На кафе, бира и т.н. няма да излизам сама с него. Но и не бих се държала студено и отчуждено, защото все пак работим съвместно, а и авторката каза, че той е симпатичен и дружелюбен - защо да влошава работната атмосфера? Ако колегата продължи с опитите за сближаване, обикновения, непринуден, без обяснения и лъжи, и без излишна драма отказ е достатъчен, за да те разбере.

# 71
  • София
Ако колегата е толкова дружелюбен, дали поведението му към авторката не е като към всички други жени и дали неговото уж ухажване не е само в нейната глава? Така и не стана ясно кое негово поведение или действие авторката разбира като свалка. Сама по себе си поканата за по бира може и да е начало на флирт, но по време на самото излизане се разбира дали е така или колегата просто я кани като приятел, без нищо по-интимно. Не всички приемат тезата, че видиш ли, ако мъж покани жена или обратното на по кафе/бира непременно иска да спи с него/нея.

# 72
  • някъде някога
Ако колегата е толкова дружелюбен, дали поведението му към авторката не е като към всички други жени и дали неговото уж ухажване не е само в нейната глава? Така и не стана ясно кое негово поведение или действие авторката разбира като свалка. Сама по себе си поканата за по бира може и да е начало на флирт, но по време на самото излизане се разбира дали е така или колегата просто я кани като приятел, без нищо по-интимно. Не всички приемат тезата, че видиш ли, ако мъж покани жена или обратното на по кафе/бира непременно иска да спи с него/нея.

Бих казала, че колегата е много дружелюбен с всички колежки. Не мисля, че с мен се държи по различно, обаче тези покани за бира след работа ме изнервят. Тази седмица само подхвърляше кога пак ще ходим да пием бира, аз обаче отговарях, че имам други планове и така. Ама пък с тая бира всеки ден е досадно. Не мога да разбера наистина защо непрекъснато ме кани на бира след работа?   

# 73
  • София
А дали кани само теб на бира? Може да кани и други колежки и колеги и ти да не знаеш за това. Може просто да си е такъв - по контактен и да излиза често с колеги и колежки без да има нещо /задни мисли/. Има такива хора. Мисълта ми е да не се подведеш от параноя и да си влошите и служебните отношения. Когато ходихте на бира той с какво конкретно те накара си мислиш, че те сваля и иска нещо по-така от теб? Може и да си права де и да иска, трудно е да се определи по форума. Всъщност ти е подмятал цяла седмица, защото не му казваш, че не искаш, а че нямаш време, което е коренно различно. Той няма как да ти чете мислите, вероятно ще му светне лампата в един момент, но няма как да е веднага. По-добре е да му кажеш ясно, че не желаеш да се виждате извън офиса по поводи различни от служебните и да си знае човека. А защо непрекъснато те кани - ами питай го  Wink.

# 74
  • някъде някога
Проблемът е, че ще ми е трудно да му обясня, защо не искам да излизаме след работа на бира в прав текст. Накрая нищо чудно да излезе, че той нали просто ме кани на бира, а аз съм с развинтено въображение (който вариант е също възможен). Въобще не ми се водят разговори и занимава с обяснения на отрицателен вот.

А и като ти кажат 5 пъти  не мога, мисля би трябвало да ти стане ясно, че не мога е равно на не искам.

Общи условия

Активация на акаунт