Ситуация с колега

• 19 826
  • 103
  •   1
Отговори
# 75
А той те пита защо не можеш ли ? Кажи му, че имаш други планове за вечерта и толкова. Не си длъжна да му даваш повече обяснения. Наистина след пет покани и пет отказа би трябвало да се откаже, но пък знаеш ли на какъв тип мъж си попаднала.....някои са много настоятелни.

# 76
     Някой в началото на темата ти даде подобен съвет, ще го направя и аз. При следваща покана се дръж сякаш колегата организира сбирка на част от колектива, попитай кои други ще дойдат и кои още не са уведомени, за да го направиш ти самата. Намеренията му лесно ще се изяснят според реакцията. И а като се появите два-три пъти няколко броя колежки (предполагам, че има на кого да разчиташ), бързо ще се откаже, ако намеренията му са насочени към теб.  Ако не са, това може да е чудесен повод за колегиални неформални сбирки от време на време.

# 77
Хем сърби, хем боли  Wink

# 78
То е повече от ясно, че човека също иска да топне чушката еднократно. Ама момата що почна да се дърпа не знам.
Авторката, да не би да работиш в София Тауър? Simple Smile

# 79
На следващата покана, аз бих отказала откровено с това, че се притеснявам от недоразумение. Все пак той е женен и да не би срещата да се изтълкува по друг начин. Принцип ти е да спазваш дистанция с женени мъже. И, че тия срещи за бири с женен мъж не са по твоята част и това е.
Нито той ще умре, защото ще му е за първи път да му откажат. На теб пък ще ти олекне. Накрая с повече хумор всичко ще се обърне на смях и напрежението ще изчезне.

# 80
Не бе ... идеята е, че и тя иска да го бодне неангажиращо, но иска също така и той да е залитнал по нея  Laughing

# 81
След цялата тема и всичкото това чудене и аз започвам да мисля същото.

# 82
  • София
Бих казала, че колегата е много дружелюбен с всички колежки. Не мисля, че с мен се държи по различно, обаче тези покани за бира след работа ме изнервят. Тази седмица само подхвърляше кога пак ще ходим да пием бира, аз обаче отговарях, че имам други планове и така. Ама пък с тая бира всеки ден е досадно. Не мога да разбера наистина защо непрекъснато ме кани на бира след работа?   
Почвам леко да се засягам, защото ми писва да ме правят на дебил от тема в тема! Mr. Green
Написахме ти куп сценарии с репликите барабар, за да прекратиш уж досадното ти канене на бира, без да си влошиш отношенията, ама ти ги заобиколи и продължаваш да се правиш на ощипана мома.
Върви го бодни, че да си седнеш на задника.
Явно и с него се държиш толкова неутрално и студено, та затова те пои с бира........ Joy

# 83
  • София
Трудно е да се поддържа приятелска атмосфера между половете, без някой да има задни мисли.
Вариантът с откровеното държание не става, ако се цели запазването на непринудена атмосфера в офиса. Още повече  - ако не искаш да те смята за сухарка.
Пиенето на бира само по себе си е нищо, но щом имаш опасения - послушай интуицията си.
Мен в младите ми години колко са ме обвинявали, че съм ги  подвела, и то почти без основание. Е, и на мен се е случвало да се подведа, така че явно има някаква всемирна справедливост свише, но съм винила преди всичко себе си.

# 84
  • София
От последния коментар на авторката не са ли минали 3 седмици?
Ний какво дробим още? Току мине-не мине седмица и някой, Уж Случайно, изрови темата от прахта....

# 85
Ко рече, ко?
3 седмици стигат, че да има развитие, що да не питаме?

# 86
  • някъде някога
Амитой беше една седмица в отпуск, та положението беше спокойно. Преди това не сме излизали повече. Последният път, когато ме попита, му казах, че имам други планове и така.

На обяд ходим и с други колеги, така че мисля, че нещата си отидоха по местата. Тази седмица мисля да поддържам същата политика.

# 87
Има шсчкакши натресляци и недорасляци.
Ако не ти е приятно, просто му кажи, че според теб не е професионално да се преминават колегиалните граници. Пък той да си мисли каквото си иска.

Може пък и само да си въобразяваш, а човекът просто да си е по - фамилиарен. Случвало ми се е с познат от детските ми години да си говорим и бля, бля и в един момент да ми изцепи, че едва ли не сме били флиртували и това нямало да му хареса, ако аз съм му била жена?!?! #Crazy Ми, юестно да ви кажа и без нищо да съм вложила се засрамих, макар че той беше този, който ми правеше комплименти и намеци и вероятно се е усетил и хоп, що да е ми прехвърли топката на мене. Гузен негонен бяга.

И в крайна сметка му обясних, че за мен е нормално хората да си говорят, шегуват и комуникират с други , освен със законните си половинки, като в това не се влага повече от допустимото.. Но ми остана горчив вкус, че съм направила нещо неморално, което не е било целта. И как веднага ми прехвърли топката, че аз съм тая дето духовно залита, а той хрисим, милият, с :много си красива..

# 88
  • някъде някога
Ситуацията миналата седмица се разви по много неочакван начин.

Колегата ми се обясни в топли чувства, мислел само за мен, не можел да спи и да мисли за нищо друго, и това по време на най-обикновен обяд в службата. Не можел повече да страда така по мен. Така се случи, че другите колеги бяха на обучение и затова отидохме само двамата на обяд.

Това обяснение беше толкова изненадващо, че аз просто не можах да кажа нищо смислено. В смисъл казах, че съм много изненадана, че като колеги се разбираме, и това е всичко, което мога да кажа. Вече и не помня всичко, което той или аз казах, бях толкова изненадана, че наистина загубих ума  и дума.  Нямаше никакви индикации за подобно обяснение и поведение.

# 89
Може да не ти стане приятно да го чуеш, но според мен е видял, че за да побутне нещата напред, ще трябва да заприказва за чувства.
И както сега пропуска да коментира как тези чувства се вписват в семейния му статус, след време вероятно ще проведе с теб същия обеден разговор, обяснявайки отговорностите си към жена му.
Мисли хубаво и умната.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт