НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити

• 180 529
  • 810
  •   1
Отговори
# 405
Вася, разгледай с търсачката старите теми за НУКК. Има и задачи и насоки

# 406
Навсякъде, където пише че са публикувани, като вляза ми дава ERROR или изтекла сесия Sad. За съжаление нищо не откривам. Видях насоки, но черно на бяло никъде не открих.

# 407
то черно на бяло и нищо няма от последните години, всичко е по преразказ.

# 408
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам някой дали има примерни тестове от предни години, защото никъде не намирам. Благодаря Ви предварително.
Email :vasqrunevska@abv.bg

Eто какво си бях запазила като коментар преди няколко страници, за съжаление не съм запазила автора
"Това лято задачите за пръв път бяха 9.
Ето и времената, които дават за съответния тип задачи по време на изпита от това лято:
1. Преброяване - 11 точки; общо 14 различни фигури за броене, 6 мин.
2. Фонематична проба; 14 точки, 7 мин (да свържат картинките(думите) с еднакъв трети звук)
3. Аритметика; 8.5 точки; 6 мин (задачи + и -)
4. Сричков Анализ; 2.20 точки ; 2 мин (3 думи)
5. Обем на памет; 8.10 точки; 30 сек гледат 9 "йероглифа" + 2 мин за ги отбележат; САМО ТУК ИМА НАКАЗАТЕЛНИ ТОЧКИ - от броя на верните вадят броя на грешните отговори, така че не е добре да отбелязва ако не е сигурно детето!
6. Наблюдателност: 10 точки; 3 мин (еднакви прасета да намерят мисля)
7. Огледално прерисуване в ромб; 13.8 точки; 6 мин за трите ромба - МНОГО ТРУДНИ ФИГУРИ, с много остри и наклонени ръбове.
8. Лабиринт - 13.5 точки ; 4 мин
9. Коректурна проба - 18.9 точки ; 2 мин (да оградят всички кръгчета на голям лист с много фигури на ред, фигурите бяха малки и съответно имаше доста МНОГО редове)

Специално за последната задача, прихоложката ми обясни че това е задача за "Изчерпване" - да проверят след решаването на всички други задачи , колко се е изчерпило вниманието и концентрацията на детето, т.е. такива задачи трябва да се правят след решаването на други задачи.
Също така обясни, че деца, които не са решили много-много предните 8 задачи, то на последната са се справили почти блестящо и обратно - децата работили старателно по предните задачи, на последната са много "изчерпани" и не успяват да я завършат навреме"

# 409
Здравейте,
Сигурно вече е коментирано, но някой може ли да каже кога обикновено излизат класиранията за 1ви клас?
Питам, защото доста от нас кандидатстват и в частни у-ща, където договорите се подписват доста по-рано от самия изпит на НУКК, а съм сигурна, че има родители, които биха предпочели НУКК пред частно.

Мерси  bouquet

# 410
  • Sofia
Около три седмици след изпита.

# 411
  • Sofiq
Хм, сега погледнах кога сме получили мейл с покана за записване (преди 3г), било е юни месец.
Сега се сещам,че по същото време се бяхме записали вече в ЧУ, защотото те по-рано записват. Знам за ЧУ, които показват разбиране и дори връщат такса, при отказ на родителите. Заслужава си да поразпитате, ако искате да се застраховате.

# 412
Миналата година една майка в темата пак се чудеше и мисля, че в крайна сметка излезе, че пари не връщат ЧУ-тата, при прием в друго училище. Точно затова изпитите им били по-рано, преди приема в държавните. Така че записвайте се в ЧУ и ако ви приемат в НУКК, ще трябва да прежалите първоначалните такси.

# 413
Здравейте, момичета,
знаете ли дали приемат деца за последната група в градината (ПГ)? Дали има някакъв шанс за свободни места или направо си е "мисия невъзможна"?  newsm78

# 414
всички знаем ,че приемът на частните е по-рано по тези причини. Но обикновено кандидатите за частни и държавни са различни и конфликт няма. Май единствено НУКК правят конкуренция на частните.
Разбира се, че ще запиша детето си в частното. Не мога да рискувам да чакам НУКК и ако не стане да се чудя в кое квартално училище да търся места, защото за частно ще е вече късно...

# 415
  • София
А някой да знае нещо за дни на отворени врати или нещо такова?

# 416
  • София
Само за информация - от Питагор не връщат внесения депозит (на нас не ни го върнаха тази година, когато се отписахме). Приемът беше през януари.

# 417
Каква е логиката да ви го връщат? Нали идеята за наличие на депозит е именно тази. Гарантирате с него, че няма да се откажете. Ако се откажете - губите го. Аз не съм чула някой да го върне, но може и да има. Но това е било компромис.

# 418
  • Sofiq
На мен лично би ми било странно дете, прието в Питагор или СС, да се отпише оттам, за да иде в НУКК. Двете училища нямат нищо общо. В едното се учи интензивно математика, другото е за култура и артистични деца.
Според мен потребителките визират други частни училища, в които евентуално може да се направи компромис и да върнат такса. И то по изключение, не като практика.

# 419
На мен лично би ми било странно дете, прието в Питагор или СС, да се отпише оттам, за да иде в НУКК. Двете училища нямат нищо общо. В едното се учи интензивно математика, другото е за култура и артистични деца.
Според мен потребителките визират други частни училища, в които евентуално може да се направи компромис и да върнат такса. И то по изключение, не като практика.

Ха точно пък има пример за отписано от СС след прием в НУКК.

Общи условия

Активация на акаунт