Какво повече НЯМА да КУПЯ - тема 8

• 136 875
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Запазва топлината вестникът. Аз ги завивам с найлоново пликче и после с одеялцето.

# 316
Няма да купя омекотител Малиция. Чиста вода, прозрачен почти. Не знам дали е разреждан или си е такъв, но нищо не прави. Донесоха ми от Турция Коколино, произведен за техния си пазар. Ами, няма нищо общо с никой от омекотителите, които купувам тук. Дрехите наистина стават като от рекламата - меки, кърпите пухкави, а ароматът - вечен... до следващото пране. Не съм привърженик на това да хваля, стоки произведени за околните държави, които се предлагат и у нас, но виждам разликата.

# 317
  • Бургас
svetal4o,благодаря за споделеното.Утре ще квася мляко и ще го пробвам така.Аз го увивам първо в една стара грейка и после в одеало.
По темата няма да купя повече заквасена сметана от Лидл.Предполагам за някой десерт става,но за директна консумация/както си я обичаме ние/ сме до третата лъжичка/кафяна/. Sick

# 318
  • Люлин
Aз като прочетох няколко страници, ами то какво се оказа, няма какво свястно нещо да купя. Май по добре ще е да се пусне друга тема: Какви свястни храни  да купуваме или нещо подобно.

# 319
  • София
Видях, че има тема: Какви храни да не консумираме. Логично е, че качествената храна и особено приготвена с био продукти е най-добрата и за предпочитане.

# 320
Истината за мен е в личното производство. На нищо друго аз вече не вярвам. Дори и бабичките по селата вече разбраха как продукцията става по-евтина и по-голямо количество.

# 321
Мога да докажа ,че и личното производство не е био .
Зависи от критериите ви за био де .

# 322
Мога да докажа ,че и личното производство не е био .
Зависи от критериите ви за био де .
Разбира се. Аз думата БИО не я ползвам. Не ми е тя главната цел, нито критерий.

# 323
В последните години , че и десетилетия / 2 даже / , за да имаш поне домат на село са нужни какви ли не препарати и торове.
Животните се хранят с купена смеска.
Ако решите сами да си правите - ами те не ядат зърното в чист вид - сортовете , които се сеят сега са други .
Просто имам опит от практиката .
Смешни са ми тези храни с етикет Био и залитанията на доста хора по тях.
Нашите зайци и плодове и зеленчуци на село рядко са био по моите изисквания . Как тези от магазина на супер цени са био идея нямам.
 Миналата зима ядохме био ябълки покрити с парафин . / Никъде не беше упоменато за наличието му - моят син просто взе нож и вика - Мамо - виж био парафин Grinning  /

# 324
Истината за мен е в личното производство. На нищо друго аз вече не вярвам. Дори и бабичките по селата вече разбраха как продукцията става по-евтина и по-голямо количество.

Точно  Peace
Да не говорим, че някои от бабите вече си пазаруват от борси и го продават като домашно.

# 325
  • София
Ето нещо интересно: Черен списък на Грийнпийс на храни с ГМО в България

http://sosnovini.bg/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BF% … %D1%8F-14111.html

# 326
какво био, какво еко.. цялата земя е натровена от химикали
Наш познат си направи нивичка сред гората и пробите не излязоха никак био, а био производство масово в оранжерии айде бе
Мъчим се и ние да произвеждаме нещо без препарати и добитъци само със зърно.. Получава ни се, но доматите са под найлон за да не ги валят дъждовете, поливаме от кладенец, който обаче едва ли е много чист, защото водосборната зона се пръска с пестициди и препарати. Преди време я бяхме давали за изследване, излезе годна за пиене , сега не знам как е ..
Дръвчетата пръскаме само с разни отвари и добре, че съседите не пръскат хич, че гадинките се преселват при тях..

# 327
В последните години , че и десетилетия / 2 даже / , за да имаш поне домат на село са нужни какви ли не препарати и торове.
Животните се хранят с купена смеска.
Ако решите сами да си правите - ами те не ядат зърното в чист вид - сортовете , които се сеят сега са други .
Просто имам опит от практиката .
Смешни са ми тези храни с етикет Био и залитанията на доста хора по тях.
Нашите зайци и плодове и зеленчуци на село рядко са био по моите изисквания . Как тези от магазина на супер цени са био идея нямам.

И моят опит е същият.
Само едно ще допълня. Почвите днес са бедни и растенията, израсли на такива почви, са непълноценни и не дават нищо на организма.  За това е нужно торене с правилна дозировка(!), за да ядеш пълноценни зеленчуци с витамини и минерали, а не само да се занимаваш.

# 328
Ето нещо интересно: Черен списък на Грийнпийс на храни с ГМО в България

http://sosnovini.bg/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BF% … %D1%8F-14111.html
Учудих се ,че  и Hipp присъстват. Все си мислех,че бебешките храни са под по-строг контрол ама явно съм се заблуждавала..

# 329
аз пък на подобни сайтове и статийки не вярвам..  Crazy
Екологията и опазването на природата вече е много доходоносен бизнес

Общи условия

Активация на акаунт