Какво повече НЯМА да КУПЯ - тема 8

  • 136 875
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
  • Мнения: 11 025
И аз подквасвам домашно мляко.Случвало се е да взема по-голямо количество и си го хапваме до 1 месец.

# 301
  • Мнения: 4 304
И аз подквасвам домашно мляко.Случвало се е да взема по-голямо количество и си го хапваме до 1 месец.
То май и домашното или закваската не са истински./то и какво ли да е, щом всичко е ГМО?/
Като малка съм живяла на село. Тогава се квасеше в къщи. Ами на третия ден почваше да киселее. Не е било възможно месец да се задържи без промяна.Хващаше и плесен.
Купих си прясно мляко от производител. Ами сварих го и в две малки бутилки си разпределих по половинка, това което ми остана. Забравила съм го и след 10-тина дни гледам отгоре около 2 см нещо жълто. Пробих отдолу бутилката и изсипах млякото/без жълтото/. Нищо му няма на вид, на вкус. Оползотворих го, но какво беше и аз не знам. На вид прясно мляко.

# 302
  • Варна
  • Мнения: 25 823
Малко офф стана, но какво значи истинска или неистинска закваска и мляко? Ето какво казва уикипедия по въпроса:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0% … D1%8F%D0%BA%D0%BE
При охлаждане на млякото ферментацията би трябвало да приключи, т.е. да не вкисва повече, какво остава пък за по-малко от 24 часа след отварянето да се получи буквално вкиснал вкус.

# 303
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Вася, най-вероятно е било каймак това жълтото. И при мен се получава жълт каймак - и на киселото, и на прясното.
Аз лично не бих ползвала прясно мляко 10 дни след сваряването му.

# 304
  • Мнения: 5 177
Имам братовчед технолог по млякото. Причината за некиселия вкус е промяна в съотношението на двата вида бактерии и смяна в технологията. В бурканчетата са го заквасвали и са го оставяли да се доквасва в касетите и в магазините. Сега се охлажда в хладилници с цел спиране на процеса а квасене. Последното съм го пробвала лично-ако оставя бурканите да се охлаждат на стайна температура става по- кисело, с повече цвик, ако обаче от завивката го сложа в хладилника е по-гъсто и гладко, по-сладко... На мен така ми харесва повече

# 305
  • Бургас
  • Мнения: 11 025
О,ще го направя така следващия път-от завивката направо в хладилника.

# 306
  • Мнения: 4 219
За лютеницата - повече не бих купила Идеал, уж хубава била, но за мен не  Naughty

# 307
  • София
  • Мнения: 24 643
Лазаня от Лидл. Едно младо семейство беше взело 6 опаковки, един друг клиент, 3 опаковки. Взех една само, за да я пробваме. Е, няма такава гадост! Sad

Абсолютно на същото мнение съм! Два пъти купувах - първия път помислих, че съм случила кофти партида, та купих втори път, пак след многобройни хвалби за въпросната лазаня...Е, наистина няма такава гадост.  Sick


Aко бях прочела в Лидл, че има остатъчен вкус на риба, НИКОГА,ама НИКОГА нямаше да я купя!  Това означава, че има ГМО.........Добре, че взех само една за да я пробваме. Никой в къщи не я хареса! Sad 

# 308
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
О,ще го направя така следващия път-от завивката направо в хладилника.

Даже ще ти кажа още един номер - веднага щом се "захване"(при мен това е за около два часа) го слагаш в хладилника (още е топличко) и му махаш капачката. Като постои така в хладилника 2-3-4 часа, си му слагаш пак капачката. Става по-гъстичко, без никаква вода и сладко.

# 309
  • Мнения: 527
Лазаня от Лидл. Едно младо семейство беше взело 6 опаковки, един друг клиент, 3 опаковки. Взех една само, за да я пробваме. Е, няма такава гадост! Sad

Абсолютно на същото мнение съм! Два пъти купувах - първия път помислих, че съм случила кофти партида, та купих втори път, пак след многобройни хвалби за въпросната лазаня...Е, наистина няма такава гадост.  Sick


Aко бях прочела в Лидл, че има остатъчен вкус на риба, НИКОГА,ама НИКОГА нямаше да я купя!  Това означава, че има ГМО.........Добре, че взех само една за да я пробваме. Никой в къщи не я хареса! Sad 

Може ли да кажеш какво общо има вкуса на риба с ГМО-то? Защото и олиото и маслото им миришат на риба. И аз се чудя защо! ?!

# 310
  • Мнения: 527
Може ли да кажете как се качваха снимки,  за да ви покажа един хляб? Трябва ли да е качена някъде в пространството или може направо от телефона?

# 311
  • София
  • Мнения: 46 962
Трябва да е качена в някой сайт, после може и само линк да пуснеш или ако искаш да се вижда като снимка
[ img ] адреса на снимката[ /img ] без интервалите, или в публикувай отговор има направо бутон, който ти слага тези скоби ти само между тях пействаш адреса.

# 312
  • София
  • Мнения: 24 643
Лазаня от Лидл. Едно младо семейство беше взело 6 опаковки, един друг клиент, 3 опаковки. Взех една само, за да я пробваме. Е, няма такава гадост! Sad

Абсолютно на същото мнение съм! Два пъти купувах - първия път помислих, че съм случила кофти партида, та купих втори път, пак след многобройни хвалби за въпросната лазаня...Е, наистина няма такава гадост.  Sick


Aко бях прочела в Лидл, че има остатъчен вкус на риба, НИКОГА,ама НИКОГА нямаше да я купя!  Това означава, че има ГМО.........Добре, че взех само една за да я пробваме. Никой в къщи не я хареса! Sad  

Може ли да кажеш какво общо има вкуса на риба с ГМО-то? Защото и олиото и маслото им миришат на риба. И аз се чудя защо! ?!

Има домати които миришат на риба. Те са ГМО. Търсих една статия за ГМО, но не я намирам. Масло и олио до сега не съм усетила да миришат на риба.

# 313
  • Мнения: 1 411
На мен лазанята не ми мирише на риба...никак даже.

# 314
  • Мнения: 2 710
О,ще го направя така следващия път-от завивката направо в хладилника.

Даже ще ти кажа още един номер - веднага щом се "захване"(при мен това е за около два часа) го слагаш в хладилника (още е топличко) и му махаш капачката. Като постои така в хладилника 2-3-4 часа, си му слагаш пак капачката. Става по-гъстичко, без никаква вода и сладко.
+ завиваш всеки буркан във вестник и след това в одеало/завивка.
Никой не успя да ми отговори защо във вестник, а аз мисля, че заквасването да стане
по-бързо или да не се изцапа завивката.Така го правеха, когато имаше от какво.

Общи условия

Активация на акаунт