Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 276
  • 857
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Зуки Су, детето е част от теб докъм 2-3 си година - дотогава то самото не може да разграничи къде “свършва” то и къде “започва” мама, защото физически възприема мама като част от себе си. В момент, в който се осъзнае като човек, е вече самостоятелен живот и не принадлежи никому, освен на себе си.

Не децата ни “принадлежат”, ние им принадлежим.

# 841
Аз си искам своето, да имам първо дете, няма шанс да продължа с някой, който не иска деца.

# 842
  • София
А ако не може? Ще го разкарате ли?

# 843
А ако не може? Ще го разкарате ли?
Ако не може бих осиновила. Едно е да има проблем, друго е да няма желание...

# 844
Шарки, ти би ли останала без дете, ако мъжът ти откаже? Независимо дали може. Просто не иска. И това си е негово право.

# 845
Ами не си струва жертвата да останеш без дете, защото мъжът не иска. Просто в един момент може да останеш и без мъж, и без дете.

# 846
  • София
Шарки, ти би ли останала без дете, ако мъжът ти откаже? Независимо дали може. Просто не иска. И това си е негово право.

През повечето хипотетични ситуации тук вече съм минала...с обратен  знак, аз съм тази, която (вече) не може. Ако ММ мислеше като вас, да ме е зарязал още преди 10на години. Добре, че ме обича...

Двойки, които се обичат, минават през инвитро опити с донорски материал,.

Била съм приемен родител, и с малкото опит, който имам, не смятам, че осиновяването е решение за всеки.

# 847
Не е същото. Мъжете нямат същата потребност да бъдат родители. Даже на много мъже изобщо не им пречи да нямат деца, особено пък, ако жената има от друг мъж. Както е при вас.

# 848
Не е същото. Мъжете нямат същата потребност да бъдат родители. Даже на много мъже изобщо не им пречи да нямат деца, особено пък, ако жената има от друг мъж. Както е при вас.
Подкрепям мнението. И аз съм забелязала, че жените истерясват за дете. Мъжете не настояват толкова.

# 849
Аз съм в абсолютно същото положение само, че мъжа до мен може да има още деца, но не желае... Уж за сега не иска, но времето минава, а след 3 месеца аз ставам на 30... Обичам го много, но честно казано не знам какво да правя... Повече от всичко искам дете... Живеем заедно с неговия син, грижа се за него, но в крайна сметка аз съм просто гаджето на тати...
Окончателно ли е това му решение? Не е много ок да те мота и да не знаеш какво да очакваш. Успех!

# 850
Бих избрала детето по две причини : 1) винаги съм искала деца;  2) ако нещо стане с бащата,  детето ще ми напомня за него (аз трудно се влюбвам). 
Приятелят ми е загубил едно дете в 8-ми месец и темата за децата му е също любима,  но нищо не е намеквал все още .  Аз си го усещам неговото желание да стане баща Simple Smile

# 851
От друга страна погледнато - ако с бащата вземе, че нищо не стане, но те тормози, изостави, или пък ти него - едва ли ще си натириш и детето, за да не ти напомня Simple Smile. Искам да кажа, много несериозно звучиш по точка 2, предполагам, че е защото все още нямаш деца.

# 852
Дренка, няма да отговоря на този въпрос,  защото съм потърпевша от такъв "примерен" баща,  но да - все още нямам деца и това ми се отрази на любовните отношения много . По тази причина написах точка 2.

# 853
  • София
Дете, разбира се. Мъже за обичане- много. Особено пък ако не си зависима от тях с тяхно дете.
В случая на жената от казуса, както и на потребителката, която се включи- човекът да има вече дете, а да не иска- определено би ми опротивял скоростно.

Има двоен стандарт, да. При жените е инстинкт, а доста мъже са окей да гледат и чуждо отгледано дете. Да хванеш нераждала жена и да я връткаш е чист егоизъм. На мястото на потребителката не бих стояла с такъв човек.

# 854
Подкрепям мнението. И аз съм забелязала, че жените истерясват за дете. Мъжете не настояват толкова.

В последните години около мен забелязвам точно обратното. Мъжете все повече искат да имат дете и да изживеят бащинството, докато жените започнаха да се дърпат или да изчакват.

Ако искам дете, а мъжът ми не може, то бих търсила други начини, с които и той да е съгласен, чрез които да имаме деца.

Ако искам дете, но мъжът ми може/има от предишна връзка или брак, но не иска общо с мен - сложно. Вероятно ще зависи от връзката и отношението му към мен. Ако е такъв, какъвто в зададения казус бих го разказала още преди да стигнем до фазата дали иска или не деца. 

Общи условия

Активация на акаунт