Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 555
  • 857
  •   1
Отговори
# 300
Иска свобода и лайф, осигурявам му пространството да следва поривите си.
Не съм и помисляла да го карам да дундурка бебе насила. Но аз искам. Няма нищо по-ценно от новия живот, предпочитам да си седя вкъщи при децата.   Simple Smile

П.П.  Имам по-високи доходи от него, заради по-доброто ми образование. Но това никога не е стояло на дневен ред.

# 301
И като не иска? Какво следва тогава?

# 302
  • София
А аз се имах за егоистка...

# 303
Ако е отговорен баща и родиш пак, няма как да се шматка наляво и надясно.
Ако за другите ти деца само ти си полагала грижи, а той се е шматкал, не виждам проблем да ти отказва.

# 304
А аз се имах за егоистка...
Ама не си егоистка в името на живота и човечеството, това е друга бира явно, по-възвишена.
Смее ли някой да ти откаже.

# 305
Ами пиши й на лични, щом само от нея искаш мнение  Peace

# 306
Какво следва, си е моя работа. Айде вече и вие да си гледате вашата.   Simple Smile
За мнение попитах Бу, не вас.
Очаровани сме от любезното ти разрешение да си гледаме работата. Ако не искаш да коментираме проблема ти, да не ни го беше натрапвала. Или не си достатъчно грамотна, за да знаеш, че на конкретен потребител можеш да зададеш въпрос на лични?

# 307

Какво следва, си е моя работа. Айде вече и вие да си гледате вашата.   Simple Smile
За мнение попитах Бу, не вас.

Много си лоша. Тамън ми стана интересно.  Crossing Arms

Иначе няма какво да ни се караш  Grinning Ти споделяш и ние си питаме. Ако не искаш - не казваш или на ЛС.

# 308
Trakia-BG, точно при три ще ти е необходима пълната подкрепа и помощ от таткото. Бебето пораства и тръгва на градина, после на училище. Ние правим всевъзможни комбинации, за да не е ощетен никой от гледна точка на внимание и потребности. Сутрин аз изпращам децата, на обяд таткото си идва през обедната почивка и посреща големите от училище. Изчаква да се прибера аз и малкия (работя на половин ден) и тогава се връща. Следобяд сме над учебниците, аз готвя, а когато таткото се прибере от работа играят в двора. Събота и неделя той готви, а през седмицата и пазарува. Няма желание да ходи някъде сам да се забавлява. Просто такова му е вътрешното усещане.
Пишеш за планини - ами ние непрекъснато сме по планини, но с децата. Имаме си такива хобита, че да са съвместими с децата - фотография, колоездене, готвене, градинарство.

Иска свобода и лайф, осигурявам му пространството да следва поривите си.
Не съм и помисляла да го карам да дундурка бебе насила. Но аз искам. Няма нищо по-ценно от новия живот, предпочитам да си седя вкъщи при децата.
Детето има нужда от здрава семейна среда и от двамата родители. Не става въпрос само за бебе, а за дете!

# 309
Добре де, защо веднага обвинявате Тракия? Иска дете, разбираемо е, това е порив, нужда. Има право на това. Криво й е, че мъжът й не иска, споделя тук желанието си, за да изпусне парата. Никак не приемам нейното обобщение, че здраво и силно потомство е единственият смисъл на живота, но не разбирам защо ще съчувствам на мъж, чийто живот грам не познавам. И веднага бързате да захапете, че тя иска да гледа деца, пък нея друг да я гледа. Ама то пък не било точно така... Този форум става все по-странен, честно...По принцип съчувствам по-често на жени, чиито мъже искат повече деца, обичайно за да се роди най-после лелеяният наследник, принц незнамкойси, отколкото на мъже, чиито жени искат. Защото тежесттта при отглеждането на децата пада върху жените. И не съм съгласна, че мъжете издържали семействата. Сред моите познати няма нито един такъв случай.  Даже познавам доста жени, които изкарват повече от мъжете си. Давам си сметка, че едва ли те са представителна извадка. Но и едва ли са много семействата, в които мъжът работи, а женат скучае и ей-така, за спорта, навърта три дечица.

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 09:37 от Румцайс

# 310
  • София
Е, аз разбирам защо му съчувствам.

# 311
  • До хладилника, който обичам
Бързам да пиша, че почти свада стана Crazy
Тракия, ако честно, вероятно бих преценила сериозно кое ми е по-важно. Да имам трето дете на всяка цена, или да намеря баланса в текущото положение (с две деца). Разбирам поривът и желанието ти за бебе напълно, но не е честно да кажеш, че сама ще го гледаш. Ще го кърмиш и ще сменяш пелени в началото, но после? До 18 все ти на 100% ще си отговорна за него ли? Мъжът ти няма да поеме част от грижите за по-големите, докато ти гледаш малко бебе ли? Съмнявам се.
В първите месеци и даже години да, можем да приемем напълно, че ти ще се грижиш за бебето (но надали на 100% за всички три деца - доста е вероятно част от задълженията по големите деца и домакинството да се паднат на бащата), но това в никой случай не означава, че той няма участие. Минимум финансово, а обичайно рядко 'мъжкото' задължение е само финанси да се носят у дома.
Струва ми се, че умишлено или не минимализираш и опростяваш ролята на бащата в семейството ви, а в реалност се съмнявам да стоят нещата така.
Разбирам, че финансите и възрастта не са ви проблем, но остава емоционалният въпрос. В крайна сметка мъжът ти, баща на две вече поотраснали деца, има също толкова голямо право да не иска трето, а да иска повече свободно време и занимания, които изключват малко бебе, както и ти искаш той да вземе предвид твоите желания. И ако за теб единственото решение е трето бебе от друг мъж, което ще доведе до разпад на семейството, то дали семейството в настоящия си състав е изобщо на първо място?

# 312
Много жени не искат да се занимават с едно дете, камо ли пък три... Е, аз съм готова. Майчината мотивация върши чудеса.  Simple Smile

Има начин всички да са доволни, без да се разпада нищо и никой...  Simple Smile  Много се надявам на взаимно разбирателство по този жизнено важен въпрос. Времето ще покаже.

Благодаря за времето, което отдели, Бу. Пловдив не ви ли липсва?...

# 313
Добре де, защо веднага обвинявате Тракия? Иска дете, разбираемо е, това е порив, нужда. Има право на това. Криво й е, че мъжът й не иска, споделя тук желанието си, за да изпусне парата. Никак не приемам нейното обобщение, че здраво и силно потомство е единственият смисъл на живота, но не разбирам защо ще съчувствам на мъж, чийто живот грам не познавам. И веднага бързате да захапете, че тя иска да гледа деца, пък нея друг да я гледа. Ама то пък не било точно така... Този форум става все по-странен, честно...По принцип съчувствам по-често на жени, чиито мъже искат повече деца, обичайно за да се роди най-после лелеяният наследник, принц незнамкойси, отколкото на мъже, чиито жени искат. Защото тежесттта при отглеждането на децата пада върху жените. И не съм съгласна, че мъжете издържали семействата. Сред моите познати няма нито един такъв случай.  Даже познавам доста жени, които изкарват повече от мъжете си. Давам си сметка, че едва ли те са представителна извадка. Но и едва ли са много семействата, в които мъжът работи, а женат скучае и ей-така, за спорта, навърта три дечица.
Баш днес една дружка ми сподели,че е бременна за трети път..Викам "не ти ли писна?"
А тя:Е иначе кво?Да работя ли? Laughing

п.п.Но поне си е искрена и не се крие зад некви маски и измислени образи на майка героиня.

Хърмаяни, безсмислени инати са хората, които категорично отказват инвитрото, както ти даде пример за някакъв мъж.

Единственият смисъл на човешкото съществуване е да остави здраво и силно потомство след себе си. В този ред на мисли, ако бях в ситуацията на обсъжданата омъжена бездетна жена, със сигурност щях да го напусна и да потърся подходящ нов партньор, желаещ дете. Този мъж е егоист, не му пука за чувствата на съпругата му, защото я иска само за свое удобство. Не му пука за нейната болка, за празнотата отвътре, за страховете й, за излъганите й надежди. Това неговото не е любов, а използване.
Ще те разочаровам,ама не всеки човек вижда смисъла на живота си само в насраните памперси и гу-гу..
Може и да не ти се вярва,но има и хора които творят и техните творения са в пъти по-ценни и необходими на цялото човечество(което автоматично значи и целият им живот),отколкото множество отрочета,родени за да осмислят живота на една "мама"..

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 15:31 от Какво?

# 314

Много жени не искат да се занимават с едно дете, камо ли пък три... Е, аз съм готова. Майчината мотивация върши чудеса.  Simple Smile

Има начин всички да са доволни, без да се разпада нищо и никой..Simple Smile  Много се надявам на взаимно разбирателство по този жизнено важен въпрос. Времето ще покаже.

Благодаря за времето, което отдели, Бу. Пловдив не ви ли липсва?...

Има, има. Все ще се изхитриш да забременееш, въпреки, че човека не иска Laughing

Общи условия

Активация на акаунт