Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 453
  • 857
  •   1
Отговори
# 390
В София дават по 100лв. на семейство, чието дете не е прието в ясла, поради липса на място.
ААА! Откога това?!!  Shocked

# 391
  • София
Скрит текст:
Чакай да видя, кой приказва наизуст? Да, ти.
Платено майчинство 2 години има и в други страни. В някои от тях, както и в такива с по-кратко майчинство, това е компенсирано по куп други начини, облекчаващи работещите семейства с деца.
САЩ далеч не е света, а в много западни страни въпросите за отглеждане на деца са решени много рационално и - каква изненада! - не се ограничават основно с първите 2 години.
Да, има страни с платено майчинство през втората година. Има даже такива с платено майчинство през третата, изчислява се различно, очевидно.
Скрит текст:
С първото дете имах платено майчинство 3 месеца. Както всички по това време, чудо голямо. Следващите месеци бяха на минимална ставка. Ако искаш да кажеш, че си била само 4 месеца в платено майчинство, детето ти трябва да е над 30 години в момента, защото платено майчинство в размер 2 години е приблизително от толкова време, варират само цифрите.
Изобщо,  хубаво е преди да се тръгне с маршова стъпка и песен на уста, да се попроверят лекинко фактите, особено като се спори за добре известни и на други хора неща.
Като вземе да се мери социалната система само по това, колко било майчинството, разговорът е удивително плосък.
Нещо като да обясняваш колко е страхотно да си пенсионер в България, защото за разлика от САЩ, няма нужда да имаш частен пенсионен фонд, всеки взима пенсия, даже социалните пенсионери.

Кои са тези държави? Поименно, моля!

# 392
Може би са повечето бивши страни от Източния блок.

# 393
Изобщо не бих се занимава с мъж, който няма еднакво виждане за живота като мен и не споделя, моите цели, мечти, ежедневие. /но това е след като си очуках веднъж главата в неправилният, за щастие в ранна възраст и всичко приключи преди да е станало късно/.

Ако не иска дете от теб какво иска- приятелка за секс  и купони  newsm78 newsm78 ми такива- колкото щеш....или може би домакиня и прислужница/по-кофти варианта/, а не да споделяте и отглеждате общо бъдещето си....То дори си е обида това  Sick Sick ако някой директно ми каже , че не иска дете от мен, а аз нямам изобщо и го отлага или отмрня  не поради някакви конкретни съображения като финансови или здравословни, които биха се отразили на това дете, то направо бих му била шута или би ми светнало лампата много сериозно. Имах един такъв хубостник, ученическа любов, заживяхме заедно, уж много се обичахме, а като дойде време за сериозните неща да градим заедно- дом семейство, все отлагаше и отменяше въпроса.....докато не ми писна и не се разделихме. 2 години по-късно той беше женен, и с дете.....на фона на нашите 5-6 години, доста бързо си е променил мирогледа  Joy hahaha

# 394

Като цяло днешните жени са много разглезени.
Като цяло днешните жени предпочитат да си осигурят доходи, които да им позволяват да отглеждат деца и сами, защото доста от днешните мъже са толкова безотговорни и неспособни да създават и издържат семейство, че няма накъде. Също така днешните жени си правят сметката и колко деца могат да изгледат, изучат и изобщо, да им осигурят всичко, което трябва да се осигури на едно дете. Затова и стандартът в страните с разглезените жени е по-висок от оня в страните, от които сега насам пъплят камари необразовани и нищо неможещи, ама доволно наплодили се и продължаващи да се плодят безотговорни неразглезени хора.

Обществото се изврати. Все по-рядко се говори за любов. Навремето хората се женеха по любов, създаваха семейство и т.н. Сега всичко е едно сметкаджийство, аз да съм имала пари, той да е богат... само пари пари пари
Аз не познавам нито един мой връстник (набор 83), на който майка му да е седяла вкъщи да гледа децата и да бъде домакиня. Всички майки работеха и не е само бащата бил човека, който издържа цялото семейство.

# 395
  • София
Скрит текст:

Като цяло днешните жени са много разглезени.
Като цяло днешните жени предпочитат да си осигурят доходи, които да им позволяват да отглеждат деца и сами, защото доста от днешните мъже са толкова безотговорни и неспособни да създават и издържат семейство, че няма накъде. Също така днешните жени си правят сметката и колко деца могат да изгледат, изучат и изобщо, да им осигурят всичко, което трябва да се осигури на едно дете. Затова и стандартът в страните с разглезените жени е по-висок от оня в страните, от които сега насам пъплят камари необразовани и нищо неможещи, ама доволно наплодили се и продължаващи да се плодят безотговорни неразглезени хора.

Обществото се изврати. Все по-рядко се говори за любов. Навремето хората се женеха по любов, създаваха семейство и т.н. Сега всичко е едно сметкаджийство, аз да съм имала пари, той да е богат... само пари пари пари
Аз не познавам нито един мой връстник (набор 83), на който майка му да е седяла вкъщи да гледа децата и да бъде домакиня. Всички майки работеха и не е само бащата бил човека, който издържа цялото семейство.

Сметкаджийство едва сега? А уговорените бракове някога, че и сега в определени места? В по-голямата част от човешката история точно мъжете са били отговорни за издръжката на семейството и се е гледало доколко са способни на това, от жените не се очаквало да издържат семейството, а да гледат дома и децата.

ПП Не забравяй браковете заради жителството по соц. време.

# 396
Кое време е било това, докато са живеели по пещерите ли?
Щото на село аз една жена не съм видял да не ходи на полето да копае, както и да гледа животни в двора. Само домакини са били така да знаеш.
А в момента дори, хем искате мъжете да издържат и хранят семейството, хем да не сте домакини. И как да стане това? Simple Smile

Не изпадай в крайности, винаги е имало и винаги ще има бракове по сметка, но все по-зле става сега или просто форума не е добра извадка.

# 397
  • София
Говоря за векове наред, korn_val. Сега много повече жени изкарват прехрана, отколкото преди.

ПП И двете ми баби са били домакини с по две деца.

Плюс това, ако един мъж си прави сметката какво бъдеще може да очаква с една жена, защо жената да не му върне услугата?

ПП2 Е, да, софиянци сме  Simple Smile

# 398
Явно си кореняк софиянка тогава Simple Smile

# 399
  • До хладилника, който обичам
Кои са тези държави? Поименно, моля!
Моля, чети сама. В Уикипедия е съкратеният вариант, но в повечето случаи там липсват детайлни обяснения когато има платена втора/трета година, как именно е разпределено плащането и какви са сумите, например за Швеция, Чехия, Словакия или Франция.
В добавка, защото отглеждането на детето не трае само 2 години, повечето са чували за различни облекчения или поощрения за семейства с деца в страните с развита икономика, нещо, с което в момента България не може да се похвали, защото стимули практически почти липсват, с изключение на държавни ясли и градини - но с интерес бих прочела аргументи, който намира, че такива стимули има и те поощряват раждаемостта на средностатистическия работещ българин.

# 400
В България не махат 2рата година майчинство, защото има масова дискриминация полова. Ако я махнат , ще се окаже , че бая народ/жени/ е без работа и без перспектива да си намери такава,поне докато децата не станат на 5..... защото по презумпция жената е в социалната си роля да носи отговорност за тея деца.За това и Манолова зачекна темата да не се питало на интервютата за работата имало ли деца, планирала ли жената да забременее/все едно ако си планира сама, без мъжа може да стане тая работа/, чудя се що мъжете не ги питат планират ли да осеменят някоя госпожица  Joy Joy Joy....../всъщност не се чудя, ясно ми е , ама ...../та така, в по-изгодна позиция е /за държавата/ да плаща дълго майчинство, вместо да с окаже с безработица високи проценти и пак жени на помощи, отделно Европата ще ни срита задниците , ако с случи такова нещо ..........

В момента Закона за защита от дискриминация, покрива този казус с интервютата и личните въпроси относно семейно положение и деца.....ама какво от това и на Манолова и е ясно , че това  болна тема за обществото и си прави кампания , че видиш ли , ще го реши- няма да го реши, защото мисленето ни е такова- социалната роля на жената не се е променила много , поне не и за работодателите, които са основно мъже/ замислете се колко жени познавате на наистина важни ръководни постове....ама не изпълнителни директори, а истински собственици и на високи нива в политиката.....

# 401
Кое време е било това, докато са живеели по пещерите ли?
Щото на село аз една жена не съм видял да не ходи на полето да копае, както и да гледа животни в двора. Само домакини са били така да знаеш.
А в момента дори, хем искате мъжете да издържат и хранят семейството, хем да не сте домакини. И как да стане това? Simple Smile

Не изпадай в крайности, винаги е имало и винаги ще има бракове по сметка, но все по-зле става сега или просто форума не е добра извадка.
Баща ми е роден на полето Simple Smile После баба ми след няколко месеца се връща на работа и става главен счетоводител дори. В семейната история бракове по сметка в класическият смисъл не е имало, но 'ще се оженя, може да нямам втори шанс' бол.
Домакините при нас са гледали по 9 - 10 деца, но и са се скъсвали да работят по нивите. Така е и до днес.

# 402
Ами така де, баба ти и другите жени не е били само домакини, ами и здраво са си поработвали. Това казвам и аз.

# 403
  • София
Ами така де, баба ти не е била само домакиня, ами и здраво си е поработвала. Това казвам и аз.
Повечето жени в работоспособна възраст, работят. Ти обратното ли твърдиш?

# 404
Ама и това твърдение, че видиш ли домакинята си почива е малко размазано.....да има такива, които освен, че са домакини, друг им домакинства, но в общият случай си е къртовски труд и сериозен ангажимент и отговорност. Да сготвиш, изчистиш, напазаруваш, сметки чудесии....децата да са изгладени, гледани занимавани. Преди години си говорехме с една психиатърка именно за това, че майчинството е най-ценната професия и трябва да е високо платена/а не сами да се дискриминираме , обиждаме и да се наричам мързеливи домакини/, защото от майките зависи да отгледат, изхранят и осигурят едно стабилно бъдещо общество, което да работи и гради пълноценен социум. Първите 3-4 години майката е най-важният човек за детето/което е бъдещето на държавата все-пак. Връзката с майката в тези години чисто психологически е незаменима. Замислете се или проучете къде е най-висок процента на хора с гранични психични заболявания и самоубийства. Не е изключено да се окаже именно в страните в които майките се връщат на работа най-рано и се прекъсва така важната връзка майка- бебе в много ранен период.

Да разсъждаваме ли за ползите от дългото кърмене на децата и домашно приготвената храна.....за здравето на бъдещето общество говоря пак, не за отделният индивид. И всъщност ще се окаже, че функцията на жена и майка е много по-значима за икономиката и обществото, ако разбира се стигате в разсъжденията по на дълбоко. Защото децата  и хората са държавата и икономиките, а без здрави деца, няма здрав общество, а именно жените  и по-точно майките , които са близо до дцата си са единствените, които могат да осигурят пълноценни условия за развитие на това бъдеще.

Та не се унижавайте да се наричате една друга просто домакини, защото всъщност сме много повече от това и трябва да си го отстояваме, все още мъжете нямат способността да раждат, да хранят и да кърмят деца, както и в тези ранни години никой не може да замести психологическата двойка майка- дете.

Общи условия

Активация на акаунт