Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 563
  • 857
  •   1
Отговори
# 450
но това пак важи за образовани и жени с трудов стаж. Представи си/явно не можеш/ и много други житейски казуси. Естествено, че трябва да се прави ранна превенция, там доста сме напреднали за щастие, има какво да се направи...

П.п подобни мерки не само с цел да се раздават "ненужни професионални" тапии или стаж, а действат дългосрочно превъзпитаващо на цялото общество именно в насока да се излезе от стереотипа, че видиш ли като си вкъщи да се грижиш за някого, то си просто домакиня....няма такова понятие що се отнася за грижи за човешко същество. Не е лесно от едно парче месо да направиш и отгледаш Човек, колкото и лесно да изглежда на тези , които не са опитали.  Wink

Слушай, буля, имаш късмета, че има и такива като мен, които внасят години наред реални осигуровки, които не ползват, понеже нямат деца, за да може такива като теб, без реален стаж, да ги назначават фиктивно във фирми на работа и да взимат майчинство после 2 години. Имай малко уважение към хората, от чиито пари си се възползвала.

И да, мерките, които предлагаш, са смешни. По-добре наистина някакви курсове, образование и квалификация за възрастни хора при тези, които имат желание, отколкото да имат съмнителната чест да им дадат тапия за нещо, за което дори в общия случай не изискват хората да имат опит или стаж.

# 451
аз лично имам 10 години трудов стаж и двойно повече осигурителен/нямам 30 години/.......но не летя в облаците, че всички имат моите възможности за образование, работа, семейство и именно за тези хора работя и се боря.

# 452
аз лично имам 10 години трудов стаж и двойно повече осигурителен/нямам 30 години/.......но не летя в облаците, че всички имат моите възможности за образование, работа, семейство и именно за тези хора работя и се боря.

Извинявай, ако съм се объркала.

Бях останала с впечатлението, че се хвалеше как са те назначили фиктивно във фирма, после си започнала да студентстваш, за да вземеш парите за майки-студентки, а после и не се жениш за бащата на детето, заради детските. Ако бъркам потребителките, извинявам се.

# 453
никога не съм работила фиктивно никъде , дори по време на бременността и майчинството, продължавах да работя/няма и как да си го позволя с дете на път/

# 454
  • София
Чакай да видя, кой приказва наизуст? Да, ти.
Платено майчинство 2 години има и в други страни. В някои от тях, както и в такива с по-кратко майчинство, това е компенсирано по куп други начини, облекчаващи работещите семейства с деца.
САЩ далеч не е света, а в много западни страни въпросите за отглеждане на деца са решени много рационално и - каква изненада! - не се ограничават основно с първите 2 години.
Да, има страни с платено майчинство през втората година. Има даже такива с платено майчинство през третата, изчислява се различно, очевидно.
С първото дете имах платено майчинство 3 месеца. Както всички по това време, чудо голямо. Следващите месеци бяха на минимална ставка. Ако искаш да кажеш, че си била само 4 месеца в платено майчинство, детето ти трябва да е над 30 години в момента, защото платено майчинство в размер 2 години е приблизително от толкова време, варират само цифрите.
Изобщо,  хубаво е преди да се тръгне с маршова стъпка и песен на уста, да се попроверят лекинко фактите, особено като се спори за добре известни и на други хора неща.
Като вземе да се мери социалната система само по това, колко било майчинството, разговорът е удивително плосък.
Нещо като да обясняваш колко е страхотно да си пенсионер в България, защото за разлика от САЩ, няма нужда да имаш частен пенсионен фонд, всеки взима пенсия, даже социалните пенсионери.
Аз пиша това, което съм преживяла.
Ти пишеш " някои страни"............... newsm78
Хайде да караме по собствени спомени, искаш ли?
Да, детето ми, за което ми се полагаха 4м. платени е над 30г.,
Второто, за което ми плащаха 2 години и третата беше неплатена, но можеше да работя нещо друго, извън основната ми работа, на която ми пазеха мястото до 7г. му възраст, е на 30г.
Хайде сега, дай факти за твоите твърдения, за да направиш по- релефен разговора.

# 455
никога не съм работила фиктивно никъде , дори по време на бременността и майчинството, продължавах да работя/няма и как да си го позволя с дете на път/

С друго впечатление останах от предишните ти писания.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=837334.330;topicrefid=20

Така че, наистина малко уважение към хората, които само внасят пари, а не ползват.

# 456
всички описани казуси са хипотетично, никога не съм получавала детски/не че не можех, по една или друга причина, отговарях документално, вече - не, защото има декларация за съвместно съжителство/ , не съм и подавала......това не означава, че не знам, че мога, нали? Всеки един ден си ми е реално отработен, че и отгоре

сключих трудов договор , само и динствено, за да не бъда аз ощетена, защото работодателя ми ме водеше на граждански договори, въпреки, че работих с години , без ден прекъсване по различни проекти и задачи/ и това си се вижда по осигурителният ми стаж/. Въпроса е , че по време на бременност и раждане няма как да бъда на същото ниво нали.....въпреки, че на 3тият месец ор раждането бях в командировка......и работех от родилното, пред спешно секцио  ooooh! ooooh! ooooh! кво ли се обяснявам, ама ми е обидно и като човек, който не е спирал работа и като жена да търпя подобни подмятания  как едва ли не съм окрала някого, а ако взмем си сметнем кой колко внасял ще се окаже три пъти колкото средното на моята възраст момичета и жени, това винаги ме е дразнело и за това го направих това с трудовият договор......иначе можеше верно да си седя на гражданските и да не ощетя никого, освен себе си, защото явно за да придобия право съм си внесла и изработила необходимото,....

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 21:19 от Звезден^Прах

# 457
Може да си работила с години, по граждански договор внасяш ДОО, пенсионно и здравно осигуряване, но не и във фонд ОЗМ, откъдето вземаш майчинството. Ако всички направим като теб и започнем да се осигуряваме във въпросния фонд непосредствено преди да решим да раждаме, просто няма да има какво да вземем. Имаш късмет, че не всички постъпват като теб.

# 458
  • София
На персонала в детските градини и яслите му се води стаж, квалифицира се и т.н. Той е нает, за да изпълнява определени дейности, тече му трудов и професионален стаж, удържат му се осигуровки. Ако просто искаш да споделиш колко неуважително се отнасят потребителките на бг-мама с този персонал, ок, но иначе нищо общо няма това с тропането с крак да се признае за професионален стаж и квалификация пребиваването в дома на жени без работа. Държавата няма как да знае какво вършат тези жени. Официално нищо не вършат.
След ВСВ Франция е била с почти никакъв прираст и Де Гол намира решението.
Всяка жена, родила 3 деца, може да остане да ги гледа вкъщи и дори без мъж, не изпитва затруднения- държавата ѝ признава годините за трудов стаж и заплаща толкова, колкото е необходимо, за да изгледа и изучи децата.
Така че, професията " майка", която съществува реално, само той решава да я признае и да заплати адекватно труда.

# 459

След ВСВ Франция е била с почти никакъв прираст и Де Гол намира решението.
Всяка жена, родила 3 деца, може да остане да ги гледа вкъщи и дори без мъж, не изпитва затруднения- държавата ѝ признава годините за трудов стаж и заплаща толкова, колкото е необходимо, за да изгледа и изучи децата.
Така че, професията " майка", която съществува реално, само той решава да я признае и да заплати адекватно труда.

И тук се признава времето, прекарано в майчинство, за трудов стаж. Апропо, не се ли борехме за професия "готвачка", с професия "майка" какво ще работим след това? Франция е жестока държава спрямо тези, които бачкат и имат големи доходи. За щастие, е по-богата държава от България и има повече такива хора, та подобни социални реформи са възможни, след като им приберат половината от спечеленото на тези, които наистина работят. За нещастие, на богатите все пак това не им харесва твърде много, затова доста от тях се стремят към чуждо гражданство, което им позволява да плащат данъци според не толкова социални закони.

# 460
България е бедна не защото се харчат пари за социални плащания, а защото има корупция и мафиотско източване на средства в големи мащаби. Ние сме малко скъпи на триците и евтини на брашното.

# 461
Това как да бъда осигурявана някога не е било мое решение или желание,добра воля беше разбира се, че все пак решиха да ме подсигурят и в момента в който минах в ин витро процедури ми прехвърлиха гражданските договори в трудови, за да мога поне за това да бъда спокойна, а че си бачках- бачках си като стой и гледай.....  Не е било правилно да с съгласявам преди това, но съм нямала и много алтернативи- била съм и млада , за да отстоявам каквото и да било и съм гонила само опита и възможностите/ това до някъде и допринася да се опълчвам толкова упорито на грешните и недооправени неща в социалната закрила на жените в момента, защото опита по трънливата пътека - го имам / За щастие малко по малко ми се променят опита, целите, възможностите и приоритетите.

# 462
България е бедна не защото се харчат пари за социални плащания, а защото има корупция и мафиотско източване на средства в големи мащаби. Ние сме малко скъпи на триците и евтини на брашното.

Има корупция, да, тя е от ниско към високо ниво. Но и нулева корупция да имахме, пак нямаше да имаме пари за социални плащания, ако не е изпълнено поне едно от двете условия: или самата държава да разполага с някакви ценни ресурси (природни суровини - рудни и нерудни изкопаеми, енергийни източници и пр.), средствата от продажбата на които да отиват в полза на държавата и нейните поданици; и/или хората,които имат повече да да дават на тези, които имат по-малко и се нуждаят от парите на тези, които имат повече. Ако всички хора решат да вземат повече от държавата, отколкото дават, няма да стане, освен ако ги няма споменатите ценни ресурси.

# 463
  • До хладилника, който обичам
Хайде сега, дай факти за твоите твърдения, за да направиш по- релефен разговора.
Един-два поста под оригиналния ми, който цитираш, има релефни линкове директно към първоизточника, виж ги  Wink

# 464
Ами така де, баба ти не е била само домакиня, ами и здраво си е поработвала. Това казвам и аз.
Повечето жени в работоспособна възраст, работят. Ти обратното ли твърдиш?
Той бърка двата щата - работа на заплата и работа на полето. Това са две различни неща. Никога в никое общество, зависещо от земеделие, не е имало случай жената само да мие купите след вечеря и да не ходи да кОпа - работили са и на полето, просто защото работата реално е била там.
Ама да ми се изтъпани 30-годишен келеш и да ми заяви, че съм виновна, защото не съм искала след 10-часов работен ден да свърша всичката къщна работа - значи нещо много му куца.
Скрит текст:
Харесвам баланса, дори на някой друг да му изглежда като тънки сметки. В името на баланса единственият приемлив вариант само аз да върша домакинската работа след платената си такава е мъжът ми да носи минимум 3000 лв чисто месечно. Определено не намирам за нормално при сравнително еднакви доходи и на двамата, домакинството да се поема от единия.

Изобщо намирам за изключително ненормално поведението на съвременния мъж, както и разбиранията му. Този тип го доказва. За него е проблем, че жените искали да делят домакинските задължения, но не е проблем, че майка му му е захвърлила сестричката да я гледа.  Каква е разликата? newsm78 Че едното е мама и на мама копче не може да каже?

Сега гледам и за зареждане на хладилник говори. Ти, мойто момче, кола нямаш ли, да идеш да напазаруваш заедно с жената, или мъкненето на 5 кила картофи, 1 ориз, 2 ябълки и още един куп пакети за нищо го нямаш? Нали друг ги мъкне?

Той не бърка двата щата. Семейният поимък на моите баби и дядовци е бил на полето и в ТКЗС-то. Баба ми от полето е изкарвала парите си. Дадо ми правеше и каруци освен това. Но те са гледали деца и са работели. Това казвам. А кой колко пари е вадил, това не съм ги питал навремето Crossing Arms

Този 30+ годишен келеш не ти е казал, че си виновна, а че съвременните жени мрънкате и искате ВСИЧКАТА покъщна работа да се върши от мъжа.
Този 30+ годишен келеш върши всякаква домакинска работа без да мрънка, както и много обича да готви на любимата жена.
Този 30+ годишен келеш казва, че на теб нещо ти куца, щом работиш по 10 часа на ден, а не по 8 като нормалните хора.
Този 30+ годишен келеш изкарва споменатата от теб заплата и явно може да те ползва за домакиня робиня hahaha
Този 30+ годишен келеш казва, че щом ти самата мислиш, че мъжа ако изкарва повече от Х пари, значи може да иска да вършиш и всичката домакинска работа, значи нещо много ти куца ooooh!
Този 30+ годишен келеш не изисква жената до него да върши всичката домакинска работа.
Този 30+ годишен келеш не е мамино синче, защото е помагал на мама да гледа малката сестричка.
И този 30+ годишен келеш има кола и пазарува сам, не чака някой да пазарува вместо него.

"Този тип", който доказвал нещо си мен ли визираше? Защото ама много си се объркала  hahaha

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 22:19 от korn_val

Общи условия

Активация на акаунт