Има корупция, да, тя е от ниско към високо ниво. Но и нулева корупция да имахме, пак нямаше да имаме пари за социални плащания, ако не е изпълнено поне едно от двете условия: или самата държава да разполага с някакви ценни ресурси (природни суровини - рудни и , изкопаеми, енергийни източници и пр.), средствата от продажбата на които да отиват в полза на държавата и нейните поданици; и/или хората,които имат повече да да дават на тези, които имат по-малко и се нуждаят от парите на тези, които имат повече. Ако всички хора решат да вземат повече от държавата, отколкото дават, няма да стане, освен ако ги няма споменатите ценни ресурси.
Просто имат подоходно облагане и който печели повече, плаща по- големи данъци.
За да живее в добре уредена страна с по- малко бедни и необразовани, а оттам и с по- ниска престъпност.
Елементарно е, но е извън темата.
Стана ми ясно, чак след като ми се наложи да ползвам болничен за ин виро процедура, че видиш ли по този начин са ми спестили точно тези осигуровки и то без аз да съм наясно, беше ми обяснявано, че работя по различни проекти и за това/а е трябвало да съм на срочни трудови договори в такъв един вариант, но колко млади хора са наясно с тези тънкости, а и не само млади?/