Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 265
  • 857
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Как кога от 12 до 6.

# 796
Имам познати-тя на е около 30,а той около 45.Той е с дете на 15 години,тя няма.Бяхме на гости и стана на въпрос за деца,а той заяви че не желаел друго дете,като неговото дори не го вижда.И тя най-послушно заяви,че не искала деца.Направо останах без думи.А да допълня,че я и бие.Тя го издържаше финансово няколко години,докато той висеше на компютъра.Работеше на 2 места от 6 сутринта до 12 вечерта,без ден почивка дори.От вечерта,в която се разигра случката не контактувам с тези хора.Не мога да проумея какво толкова вижда в него,че чак да е по-важно от това да стане майка.

Т.е. си прекратила вижданията си, защото хората не искат деца?
Интересно...за мен проблема е, че бие жена си например, която не е ясно защо стои с него, но  мога едно да кажа - СЛАВА БОГУ, че не желаят деца и ДАНО и да не проявят желание за такива.

А защо е задължително всъщност всяка жена на всяка цена да иска деца и да ражда ако ще и без мъж?

До този ден не предполагах,че я бие-научих същата вечер от момиче,което е живяло с тях.И ми стана тъпо като видях как послушно се съгласява с него...Жена в разцвета на силите си,пък поставена на колене пред някой,който не я заслужава.
А всеки решава дали е време или не за дете-тя беше категорична,че никога няма да роди.Работеше като сервитьорка-да се бори за кариера,едва ли...Не е нужно всяка да иска дете,ама иначе какъв живот ще живее,ако не роди никога...

# 797
От 6 сутринта до 12 вечер.Заведението,в което работеше вечер беше близо.А за боя...Освен на нея посягал и на момичето,което живееше при тях,също и на кучето си(дори пред нас).А за времето преди да започне работа в заведението,в което работеше вечер...През деня приятеля ми висеше там,тя никога не се появяваше...

# 798
  • София
Може само да й пожелаем да живее щастлив живот,  да намери мъж, който да я цени и прави щастлива... пък може с такъв човек да промени и мнението си за децата... а може и не... нейна си работа.

А ти нали си представяш  ако имаха дете/деца, че със същия успех освен на жена си, някаквото си там момиче и кучето, щеше да посяга и на тях... за какво са им деца точно?

# 799
Може само да й пожелаем да живее щастлив живот,  да намери мъж, който да я цени и прави щастлива... пък може с такъв човек да промени и мнението си за децата... а може и не... нейна си работа.

А ти нали си представяш  ако имаха дете/деца, че със същия успех освен на жена си, някаквото си там момиче и кучето, щеше да посяга и на тях... за какво са им деца точно?

Права си.Преди часове се замислих и мисля,че тя умишлено не иска да роди на такъв човек дете...И аз да съм...  newsm78

# 800
Не е нужно всяка да иска дете,ама иначе какъв живот ще живее,ако не роди никога...
Не за всеки разковничето на щастието се крие в децата, не ги жали толкова бездетните хорица.

# 801
Така е. Всъщност за голямата част от хората щастието не е само в децата. И все пак повечето хора искат деца рано или късно. В този случай не бих съжалявала момичето толкова за това, че е без дете, а затова, че е жертва на насилие.

# 802
А всъщност това,което най-много ме изуми беше,че тя с гордо вдигната глава заяви,че никога няма да роди.Бившия ми вече приятел пита : "Защото той не работи ли?Ще намери работа!",тя каза че не било заради това,просто той вече имал дете.Не казва,че го отлага за момента,а че никога няма да роди...

# 803
Така е. Всъщност за голямата част от хората щастието не е само в децата. И все пак повечето хора искат деца рано или късно. В този случай не бих съжалявала момичето толкова за това, че е без дете, а затова, че е жертва на насилие.

Според мен това момиче е много малодушно и не може да защити собствените си желания и интереси. Това е жалкото... Tired

# 804
Не казва,че го отлага за момента,а че никога няма да роди...
И това е нещо абсурдно според теб ли, какво?
Единственият проблем е, че жената е малтретирана и вероятно смачкана психически.

# 805
Мен баща ми ме е удрял(шамар)  един път. Бившия само ме хвана за врата, без да стиска силно или пък да ме удря-веднага го зарязах. Страх ме е от бой мен и не бих търпяла такъв мъж и една секунда,ама пък може да е мазохистка жената-каква ли не я изкарах вече. 

# 806
  • София
Жена в разцвета на силите си,пък поставена на колене пред някой,който не я заслужава.
А всеки решава дали е време или не за дете-тя беше категорична,че никога няма да роди.Работеше като сервитьорка-да се бори за кариера,едва ли...Не е нужно всяка да иска дете,ама иначе какъв живот ще живее,ако не роди никога...
Грешка, жена, която се е поставила сама на колене, всеки я заслужава.........

# 807
Колко нетактично беше поставена темата за децата, я кажи? Попита ги директно кога ще се размножат ли?
Аз на директни изречения също отговарям послушно, че деца не искам. Възможно е приятелката ти да стои И заради това - не я натискат да се коти.
Това, че за някоя най-великото дело е майчинството, не го прави най-велико за всички.

# 808
Не знам какво си мислите, че правите, като постоянно принизявате раждането и отглеждането на дете до "размножаване" и "котене". Както не е нормално и естествено да буташ другите да правят нещо, което не е твоя работа, така е и крайно невъзпитано да се примитивизира нещо смислено, каквото е майчинството.
На никого не навирам децата си и не смятам, че раждането и отглеждането на деца е постижение, за което останалите трябва да ме възхвалавят, но пък и не мога да приема арогантното отношение към важни неща от живота.
Проблемът на задаващите кофти въпроси си е проблем на задаващите въпроси, а не се крие в същността на въпроса.
Всеки има право да няма или да има деца. Както има право да няма, така има право да има, без изборът му да бъде елементаризиран.

# 809
Не ги питах аз дали възнамеряват да правят деца или не-дори най-добрата си приятелка не бих питала,защото ми е неудобно.С бившия бяхме сгодени и те ни питаха кога ще се женим и ще правим деца,и тогава той им отвърна със същия въпрос. А тя пък много му се мазнеше,щото той и правеше все подаръци,не личеше да е подразнена от въпроса или поне не го показа докато бяхме там.

Общи условия

Активация на акаунт