Бременни мами с термин 2016 от Пловдив

• 59 083
  • 345
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
аз правих първа ФМ (някъде се води такава, тъй като док пак мери и гледа органи) заедно с БХС в 13 седмица, тя се правела от 11 до 13. Втората е от 19 до 22 май. 16 седмица си е рано за втората ФМ и е един такъв междинен период дето нито Нухалната гънка може да види, а и бебчето надали е достатъчно пораснало за останалите неща дето гледат.
За жк в Торакс платих първия път потребителската такса от 2,90 а ми казаха, че вече следващите пъти и това няма да плащам. Чета, че някои лекари само 2 пъти наистина гледат на уз, а други, всеки път си гледат, въпреки че 2 се поемат от ЗК.
Който се следи при Др. Паскалева може ли да каже колко пъти ви е гледала на уз и дали сте доплащали за това след втория?
Иначе Христа да това е парка, чудех се как ли се казва, вече ще знам че е големия парк Simple Smile

# 181
Аз също платих 3 лв първия път,мен всеки път ме гледа на УЗследя се при Хр Кунчев
Облаче ти знаеш ли как стои въпроса с болничните?

# 182
Мишле, някакво общо инфо имам- 180 дни са за година и не влизат болничните преди раждането там.
Кое те интересува?

# 183
Дали се заплащат и по колко,смятам да работя до края на месеца и да си почивам вече  Party

# 184
Да, плащат се на база 80% от брутното възнаграждение.
Ако си осигурявана на 650 лв. например, болничните за месец би трябвало да са около 520.
Знам че някои жени, които се осигуряват на реалните си доходи даже по време на майчинство получават повече от заплатата си Simple Smile
Пиша предходните сметки с уточнението, че не съм счетоводител де, но такова инфо имам и от познати и от форуми Simple Smile

# 185
Здравейте,
Първата ФМ и БХС ми бяха през 13-та г.с.Втората беше в 22-ра г.с,и сега живот и здраве ще чакам третата,за нея ми казаха,че трябва да е между 30-33 г.с.Аз започнах да пазарувам усилено за бебето, влезнах в 7-мия месец и мисля че всичко трябва да е готово,Не ми се иска всичко за последния момент.Останаха ми само спален комплект за кошарата,възглавничка и ваничка за баня.
С баткото ползвах корито,но никак не ми беше удобно.Сега се реших да ваничка.Някоя от вас ползвала ли е с по - големите батковци и каки?☺

# 186
Аз се следя при др Краевска в Торакс, доволна съм. За ЖК нищо не се плаща, преди това ако си с направление си даваш таксата 2.9 , нормално. Всеки път ме гледат на ехограф. Днес на прегледа ми казаха че следва в 20 гс да направя ФМ, иначе всичко при нашето бебче е добре и ни казаха и пола  stork-boy

# 187
Дано и Паскалева гледа всеки път на уз, че познати отиват мерят корем, кг. чуват сърцето с някакъв уред и това е, като си минат двата уз прегледа по жк. А пък то прослеяването за мен си е баш да го види на уз.

# 188
Мишле, наистина ли всеки месец те гледат на видеозон?
Защото по ЗК са само два ултразвука...

# 189
За ФМ разбрах,но аз съм в 11г.с.,задължително ли според вас трябва да я правя три пъти или само един става.

# 190
ФМ не е задължителна, но поне 1 път можеш да отидеш, дори само за да получиш второ мнение от друг специалист. Аз лично ходих 2 пъти, според АГ-то ми нямаше нужда, всичко вървеше нормално. Wink

# 191
Да,всеки месец ме гледа от този месец почвам по два пъти да ходя,обяснява всичко,даже на 4 Д ме гледа имам снимки и диск с клипче и останах мн учудена,че не платих нищо Shocked
Облаче,аз имах предвид дали като вземеш болничен лист от Торакс се заплаща,май на всякъде е различно  newsm78 ще питам следващия път  Hug

# 192
Благодаря.

А какви изследвания ти пусна по ЗК, и за кои плати ти?

# 193
Trakia  ,почти всичко ми мина през касата.
Аз понеже ходя и на частно той също ми даде лист с изследвания и единствено TSH съм си платила и токсоплазма за отминали зарази(второто не се поема по принсцип отЗК) и сега ми пускат кръв и урина всеки път,а микробиология за сега два пъти.
БХС го правих при дрКарагьозов

# 194
Благодаря.

Цитонамазка, Васерман, Спин - тези по ЗК ли?

А в Торакс имат ли лаборатория или изпращат някъде?

Общи условия

Активация на акаунт