ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 63 тема

• 60 249
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • София
cristi май съм се объркала. Все си мислех, чеот едната страна на Орлов има градинка

# 361
Ако си вземете женско трябва да кастрирате едното от двете.

# 362
OrleanAngel, има в Княжевската градинка, която е точно от едната страна на Орлов Мост (зад Паметника на армията). За съжаление обаче е много малко пространството и ми се щеше да намеря нещо по-голямо, пак заградено отвсякъде.

# 363
  • София
ААаааа това ли билоо Laughing Аз не съм от София и все си мислех, че това си е част от Борисовата Laughing Laughing Да ти кажа такова нещо не съм срещала из София Wink Малко се ядосвам за това, защото не съм от стопаните, които си оставят голямото чудовище да вилнее и ми е болно, че няма къде да я пусна безопасно да си пощурее Cry

# 364
Същата работа Mr. Green Аз обаче съм с двама ненормалника.

# 365
  • Шотландия
Здравейте! Имам мъжко куче, дребна порода-пинчер и реших да си взема още едно за да си има компания. Колебаех се между много породи и категорично отхвърлих някоя голяма порода, защото живея в апартамент и голямо куче не би било по силите ми, а и пинчера ми е малко докачлив и колкото и спокойни големи породи кучета има все някога може да стане инцидент. Може и да греша. Та се спрях на бостънски териер, но остава въпроса за пола му дали да е мъжко или женско. Бях чела, че когато женските се разгонят някой им слагат памперс или гащи, така че искам да попитам как стоят нещата с разгонването при женските? Също на мен ми се иска пак да си взема мъжко куче, но някъде преди време бях чела, че не е добре да имаш две животни от един и същ пол, защото може да има съперничество, вярно ли е? Дайте ми някакви съвети. Благодаря! Simple Smile
Породата няма толкова значение, колкото енергийното ниво на кучето и взаимоотношенията между двете кучета, особено ако са две мъжки. Избирай куче от място, където има повече кучета за купуване/даване и заведи твоето куче, за да видиш как ще се "разберат" помежду си - чак тогава кажи "това е моето второ куче". Хубаво е да има някой с тебе, който разбира от кучешки взаимоотношения, за да ти помогне това да стане безболезнено. Какво точно означава "пинчерът ми е малко докачлив"? Имай предвид, че ако са мъжко и женско, както и Сиси е казала, ако едното поне не е кастрирано, може да стане така, че да се разплождате непрекъснато - едва ли искаш това.

# 366
Много ви благодаря, ще заведа моето за да видя дали ще се харесат така да се каже.  Grinning Иначе под "докачлив" че е все си търси белята и се закача с когото види, но иначе когато види друго куче все тича да си играят.

# 367
  • Враца
Навремето си търсех Лабрадор, но така се случи, че скоро живота ни се промени и си взехме БОК или каракачанин. Тогава на 3 месеца. Сега е вече на 10.
Аз съм гледала куче, но мини пудел.
Марио /така се казва/ е много добър, но много тежък. Няма начин на някой да не се порадвам и съответно да е свален на земята или одрана и насинен от лапите му.
Имам и котка. Той иска да си играе, но всички го бият. Много добър пазач е и приятел, но не знам кога ще ”порасне”.
  http://prikachi.com/images/609/8531609a.jpg   
http://prikachi.com/images/620/8579620n.jpg 
   http://prikachi.com/images/26/8632026S.jpg 

# 368
  • DE
Здравейте!
Имаме си и ние едно хвъркато и зеленооко вече 3 седмици.
Майката е кафява лабрадорка, а татковците са много Simple Smile
Чакаше ни в кучешкия приют (последното от 3 сестрички) и като ни видя, показа всички магарии на които се е научила там. Лепна се за нас и си я прибрахме у дома.
Това е Зу и е вече на 7 месеца. Научи се след седмица, че вътре не е тоалетна и дори вече сама показва като иска да излиза.
Учим я сега да разбира и изпълнява команди и, че от масата не се краде и не се проси храна.
Иначе е пълна програма у дома-типично за пубертиращо куче

Снимката е от първия ден

Като бебета са се драли с малките ноктенца и има под очите си чертички.

Като я взехме беше доста слабичка, но вече закръгли косъма.

# 369
  • Euskal Herria
Хубав Марио! След година ще са приятели с котката. Имахме ротвайлер, когато дойде у дома, там вече се разполагаше един едногодишен котарак. В началото котакът биеше кучето, вкопчваше се с нокти в муцуната му. После вече заедно играеха, спяха. След време стана така, че  когато котаракът се разболя, кучето ходеше и му побутваше купата с храна, прегръщаше го с лапите си, за да го стопли.

Зу е щастливка!

# 370
Много ми харесва последната снимка на Марио с котката, както и първата снимка на Зу.
 Heart Eyes

# 371
  • Враца
Той котарака ми е особен. Аз казвам, че е полу куче, полу коте.
Иначе Марио е много ревнив. Когато са двамата иска да си игра с него, но не знае как и Рижко му ръмжи, дере и бие.
Когато го взех хората се бяха опитвали да му дават всякаква храна, но никак не е любител на сухата. В началото изяждаше на Рижко храната, а кучешката не му харесва много.
На шест месеца нападна смокинята и едва го спасих от натряване. Сега само като видя, че се приближава към нея тръпки ме побиват.
Марио обаче пази Рижко от котките тук.

# 372
  • MA
Да се запиша и аз с ново попълнение. От три дни имаме кученце на три месеца порода чихуахуа. Беше голямо издирване и четене на обяви докато се спрем на Мерлин. Това име си му остана от развъдника. Притеснява ме обаче, че е малко страхлив и не дава много да го пипаме. Той беше най-спокойният от кучилото и затова се спряхме на него, но май не помислихме за този страничен ефект. Имате ли идея как да му спечелим доверието? Опитвах да му дам нещо за ядене като го повикам, но той отказва да яде от ръцете. Подушва и се отдалечава. Така ни затруднява и с обучението му. Как да го науча на някоя команда, след като той не иска да вземе храна от ръката  Confused

Ето го и него

http://prikachi.com/images.php?images/588/8649588r.jpg

# 373
  • Бургас
Много сладури видях  Hug
EDC доверието ще дойде с времето, трябва търпение, това че е толкова страхливо не е добре трябва повече време да му отделяте, за да се превъзмогне това. Не се обиждай само да питам, с тези сини очички и светла козина, ме навява на тази въпрос- сигурни ли сте че кученцето чува добре?

# 374
  • MA
Не се обиждам изобщо, защото и аз си го мислех. Отдавна сме го тествали и чува много добре. Винаги си върти ушите при всеки звук, като котка е. При повикване също се обръща, ама много плашливо. Сигурна съм, че не е тормозено, защото видях къде държат кученцата, както и майката и бащата. Всички бяха много жизнени и наперени. Оххх страх ме е да не би да не съм си преценила силите и да не се справя. Ей сега пробвах да му сложа за малко каишката и опищя блока. Много ми е тегаво, защото нямам и никакъв опит с кучета. Искам вече да почнем да излизаме и да се учи да пишка навън, а се оказва мисия невъзможна засега.

Общи условия

Активация на акаунт