ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 63 тема

• 60 247
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Нищо не ми пречи да изчистя след кучето си, няма да ме "секне" кръста, ако се наведа с една торбичка и прибера съкровището от земята  hahaha

Обаче искам да задам въпрос и отговор не чакам (от съответната ни община)
1. Кой ще събира акото на уличното/бездомно куче и защо той/тя може да си върши физиологичните нужди навсякъде - по паркове, градинки и училищни дворове?
2. Защо на територията на моята община няма никъде и пак да повторя - никъде, заграден кучешки парк или най-малкото заградена площадка, на която да бъдат пускани домашните любимци?
3.  Къде да си разхождам кучето, след като е забранено това да се върши в парка, в училищния двор и в градинките?

Както казах не очаквам отговор от общината  Grinning Завиждам на тези от вас, в чийто град управата се е погрижила поне за това да си имате оградени площадки.

# 76
atari май и ти си от малък град, където единствената им грижа е да съберат парите, но нищо да не правят. При мен е същото, няма оградено място за свободно пускане на кучетата, няма кошчета за отпадъци и то не само за кучешки такива.

Момичета и момче, мисля тази година на Макс да му взема противопаразитна каишка, но не знам към коя марка да се насоча. Вие от кои сте доволни?

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 09:48 от Sivi

# 77
  • София
Момичета! Много ви благодаря за отговорите.  Hug
Прочетох верни неща! Също се зарадвах, че са поставени доста други съществени проблеми.
Аз не знаех, че е имало специална тема. Нормално е да има.
Все пак в детството ми нямаше този проблем. В Европа също сега го няма.
А за децата дето акат- естествено, че е признак на ниска култура ако не се почисти. Някак обаче не съм останала с впечатление, че децата масово го правят това. Пък и в студа съвсем не ми изглежда възможно. Но че мъжете са опикали входове и безистени- да...отново твърде примитивна работа ooooh!
Още веднъж ви благодаря и дано има повече съвестни стопани, които да събират. Хубавото е, че познавам такъв. Един, но го има! Peace

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 10:25 от Мигла

# 78
Не  е редно да се поставят нещата под общ знаменател - всеки средно интелигентен стопанин на куче няма да го остави да си върши нуждите на неподходящи за това места. Мен ми се е случвало Бела да заеме поза пред  портата на някоя къща - ами дръпвам я, ще го направи по-нататък на подходящо място. На никой няма да му е приятно да открие пред входната си врата подобна "изненада".
Понякога нося пликчета, понякога не. Има си места, където на никого няма да пречи.

# 79
  • София
Аз проблеми с акането на Лиса Wink Обикновено тя се изстрелва в едни храсти, които хората от нашия блок ползват за бунище Wink Торбички имам бол в нас и една ролка винаги ми е в чантата Wink Обикновено проблема ми е като разнасям торбичката или ми се карат като я изхвърля в някой кош, защото той не бил предназначен за такива субстанции. Все едно биологично оръжие хвърлям вътре Sad Щях да набия една майка преди време, защото ми се разпищя, а и даже си позволи да ме дърпа за ръкава с репликата - "Как може да си хвърляте лайната на кучето близо до детската площадка?" Кошчето в същия момент е пълно с 4-5 детски, омазани памперса. В крайна сметка аз ползвам кошчето, а не пясъчника където играе детето й Naughty

# 80
  • Canada
**Sisi** , всичко ще е наред   Hug

В Канада, където нещата са регламентирани със закон и солена глоба, няма кошчета за кучешки отпадъци. Ползват се регулярните обществени.

Отделен е въпросът, че и тук има безотговорни стопани, които не почистват  ooooh!
Да не говоря за една мацка, която съвестно си събира с пликчето и после го оставя върху тревата  Rolling Eyes Желязна логика! 

# 81
Sivi, аз засега съм най-доволна от каишка Kiltix Bayer, нито един забит кърлеж не е имало, дори лазещи не съм виждала. Преди му взехме веднъж Foresto Bayer, уж е най-висок клас, но и забити кърлежи е имал с нея, че и живи. Да, няма миризма, Килтикс има, но пък повече пази, други кучкари около мен споделят същото.

# 82
  • под тепетата
Foncé ,  в Унгария, Австрия и Германия има такива кошчета. Впечатлена бях, че в Будапеща дори по асфалтовата пътека имаше жълти стрелки с надпис на унгарски "куче" водещи до кошчетата.
 Sivi, и ние купуваме Kiltix Bayer, но понякога се налага и да напудрям .
 utro77, за да не си забравям пликчетата кучо си носи такова на каишката, а държа и резервна ролка в кучешката чанта.
 http://olx.bg/ad/kokal-s-torbichki-za-pochistvane-sled-kuche-ID4E8wc.html
  Хрумва ми следния въпрос - имате ли кучешка чанта ( не за да го носите в нея, а  за документации и т.н.) Какво слагате в нея ? На който му се струва глупаво, може да не ме отразява.

# 83
  • Euskal Herria
Тук навсякъде има кошчета с торбички. Много рядко са местата, на които има табели "Забранено за кучета". Мога да покажа снимка на близкия парк до нас - нищо не е заградено, но кучета, деца и спортуващи си съжителстват мирно.
Да не споменавам, че повечето къщи имат домашни любимци. Само съседът над нас води 3 хрътки и една болонка.
Да, и тук има такива, които не почистват след кучето си, но ако те видят, глобата е 650 евро - скоро я вдигнаха. По-рано е била 160.

П.П. Няма проблем да се хвърли торбичката с изпражненията в което и да е кошче.

# 84
Биляна, аз си нося малка раница на разходка с кучето. Нося вода за мен(нас, ако сме и тримата) и за кучето, мокри и сухи кърпички, лакомства, играчки(евентуално), пинсети и кохер за унищожение на хванати нашественици (кърлежи, горя ги на клада Twisted Evil ), репелент, паспорта не му нося, не се налага, защото се разхождаме из един пущинак (дано остане поне част от него незастроена Praynig ), нося си пликчета за акита, но в храсталаците, в които ака, не мисля, че е нужно да чистя hahaha .
В раницата си нося и цигарите, и телефона, де.  Simple Smile Ако излизам набързо, не нося нищо. Това като нямам време, иначе с раница.

# 85
  • под тепетата
В  моята диагоналка има ролка пликчета, мокри и сухи кърпи, умалени ламинирани копия на паспорта и  платената такса на кучо, както и на моята лична карта. Ключове, телефон, малко пари за всеки случай, дъвки. В момента и парченца кашкавал в пликче за "кашкавал терапията", която все още се налага да правя вечер след новогодишните зари и пиратки. Вода не нося, защото ме е страх от превъртане на стомаха.

# 86
И аз си имам чанта специално за кучешките разходки. Когато е по-топло слагам задължително вода за кучето, а през останалото време вътре има малка купичка с гранули, няколко вида лакомства. Играчки носехме по едно време, но когато има други кучета започват да се карат за играчките и за това вече не ги нося. Паспорта му и талона за платена такса също нося, както и моите лични документи. Парички, както и ключа от колата (за всеки случай), зимата се намира и фенер. Забравих и торбичките за отпадъците. Освен това имам и дрехи за разходки, като във всеки джоб също слагам по една торбичка, че понякога излизаме само за малко и не взимам чантата.

А пък сега Макс е един чист и изкъпан, че сутринта едно улично се мота около него и после целия миришеше на мърша.  Sick Бях го избърсала хубаво днес, защото все пак е хладно и му оставих къпането за преди лягане.  Grinning

# 87
  • под тепетата
Честита баня на адаша ни  Laughing Ето, забравила съм да пиша , че и аз имам фенерче в кучовата чанта.

# 88
  • София
Преди да се роди Матей ползвах каишка Скалибор и не сме имали пробив ното от кърлежи, нито от бълхи. От както се е родил малчо ползвам пипети - Vectra 3D също съм доволна.
Кучешка чанта имаме за цивилизацията  Mr. Green тук при нас като се разхождаме по полетата не я вземам Simple Smile В нея има копие на документите на Ати, моите документи, торбички за отпадъци, кърпички, понякога топка и естествено лакомства! Simple Smile

# 89
Sisi, стискаме палци днес! Hug
За чантата - имам диагоналки два броя(зимна и лятна). В двете нося пари, GSM, документи на дребното, лакомства, салфетки вместо сухи кърпички, мокри кърпички и найлонови торбички. В лятната нося шише с вода, репилент против комари, слънчеви очила-резервни (защото съм забравана) и чашка за Мики, в която сипвам водата. В зимната нося фенер, втори чифт ръкавици и
запалка. (Имах инцидент с изгоряла батерия на фенерчето, а ставаше дума за няколко метра до цивилизацията... Wink)

Общи условия

Активация на акаунт