Ужасното злоядство...

• 17 397
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
Нищо готвено не яде.
По малко хапва месо,риба и някои зеленчуци /краставици,моркови,домати,лук,броколи/,но трябва да е без сосове...хапва крутони
Че това си е супер, я си представи сега, че като моето не яде готвено, нито месо, нито риба, и никакви зеленчуци.  Mr. Greenкак преживява - на въглехидрати, това кус-кус/като направя един с 3 с.л. сутринта до към 16ч го е изяла/, това картофите на супата/на вечеря, ако има супа/, но ако не са в супата не ги яде, тестени изделия и ето че все е нещо.

# 31
  • Sofia
Салата ябълка и морков, настъргани.Много е хубава.
Рибена чорба направи.Щом яде риба може да опита.Пробвай да слагаш супите в чаша и да ги пие със сламка, може и без сламка де.
Ако направиш кифлички ,сандвичи с различни пълнежи..
Храна от ясла ,ако можеш да вземаш.
Това,което писах,че яде,го яде рядко и в минимални количества...Дори не иска да опита  храната....От кроасаните изяжда.т.е.облизва само крема.Аз съм отскоро при това дете/гледам го по 1/2ден/,но ми е много болно и притеснено,като го гледам как гладува...И моите деца са били злояди,но  като това дете не си спомням да са били...
Записано е на ДК,но като не яде храната, са спрели да я взимат...взимали са и от частна кухня/да не е толкова пасирано и безвкусно/,но пак не се яде...

# 32
Сега е студено,но като се стопли навън може да хапва покрай другите деца.
Или да нахраните заедно някое кученце и междувременно и той да хапне.
Моя син не яде от мъка по мен.Когато е ваканция и съм викала баба му да го гледа/ докато съм на работа вечер се прибирам/ на втория ден не яде почити нищо.Често прави и Т, но не е болен.На третия ден и четвъртия е мааалко по -добре,но ...незначително.Голям е вече и разбира.Не плаче за мен,не ми мънка по телефона просто е тъжен.Ако успее да го ангажира емоционално с нещо и да го разсее няма проблеми.Искам да кажа да не е вид протест,тъга при това детенце.

# 33
  • Sofia
Може и да има нещо такова,страда си детето за мама и тате,но ми казаха,че отдавна си е така,до годинката си е хапвало и след това покрай никнене на зъби и някои други здравословни проблеми е започнало това злоядство...

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моето дете даже готви с мен, сервира масата, сипва на всеки в чинията, обяснява гордо, че е помагал и казва: ааа аз това не го ям  Twisted Evil
обаче аз все го каня да готви, все си взима нещо да опитва.
супите понякога и при него минават с крутони или печена филийка, но не често.

скоро ми каза, че не готвя вкусно  bowuu

иначе някои деца са претенциозни на текстура - някои не обичат меки, лигави неща, други не обичат зърнести и т.н.
моето дете обича хрупкави неща, та всяко сухо нещо се хрупа в нас.
вместо варени картофи, правя някакви, така че да са хрупкави, раба яде панирана и хрупкава и т.н.

# 35
А някой да има опит с погнусата. Моя хубавец не яде нищо "мокро". Никакви манджи,зеленчуци и плодове. Ако напраня фреш -прецеден и подсладен само подушва и оставя. Като химична лаборатория е! Яде торти,кремове,заречени сандвичи и принцеси (не и сурови) пържени картови ,месо -на скара или пържено,яйца ,това му е менюто. Пълен кошмар е на 3,6 г. е гледа ни как ядем и тва е. Наскоро правих бобени кювтета ,та яде 2. Иначе друго не ,напъхах му супа една лъжица и зе да плюе да му се гади ,отиде да си мие езика на мивката.... какво ли не пробвах ,маскирам една храна с друга усеща и спира да яде. 17кг е и 100см .

# 36
Охх и аз да се впиша в темата, чее моята ще ме сбърка... Минахме през период на много ядене, но изведнъж...
До към годинка беше на АМ и купени пюрета (абсолютно всички ядеше) и изведнъж сама отказа АМ, после лека полека почна да отказва пюретата и от тогава почти нищо не яде. Нова храна не опитва, яде само обикновенна позната кис. мляко,  супи (само такива с много картофи на кубчета) или леща, боб или риба с доматен сос, зеленчуци само дъвча и после плюе, ябълки и банани от скоро, месо не яде, само като се съберем повече хора опитва от скарата... от няколко дни се мъчим и със саламчета, ама още сме на фаза 1-2 хапки...
Ние сме на почти 2 и това е от вече година.. Сега легна да спи и е само на един кроасан с кашкавал, докато бяхме навън хранихме пилетата, та покрай тях яде (ама пилета със супа немога храня че покрай тях да прояде  Mr. Green
Готви с мен от както се е научила да ходи, винаги тя носи хляба и приборите на масата, даже и даваме тя да ни храни с мм, че барем се излъже и опита, ама казва ''ммм'' (демек че е вкусно) като и подам да опита и почва да и се повдига... Сега имаме 2ро бебе и се надявам покрай него да прояде всичко, гледа като го кърмя и се сърди че не я кърмя и нея, изпива му чая от шишето (иначе чай не пие)...

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 22:44 от Тоблеронка

# 37
  • Северозапада
Тоблеронка, пробвала ли си да изцедиш на каката малко кърма в чашка? Знам, че дават на по-големите деца. Интересно ми стана дали ще я пие. Само да не се сдобиеш с 2 кърмачета  Mr. Green

# 38
  • планетата Земя
Яде торти,кремове,заречени сандвичи и принцеси (не и сурови) пържени картови ,месо -на скара или пържено,яйца ,това му е менюто.

Имаш едно доста ядливо дете  Peace

# 39
Охх и аз да се впиша в темата, чее моята ще ме сбърка... Минахме през период на много ядене, но изведнъж...
До към годинка беше на АМ и купени пюрета (абсолютно всички ядеше) и изведнъж сама отказа АМ, после лека полека почна да отказва пюретата и от тогава почти нищо не яде. Нова храна не опитва, яде само обикновенна позната кис. мляко,  супи (само такива с много картофи на кубчета) или леща, боб или риба с доматен сос, зеленчуци само дъвча и после плюе, ябълки и банани от скоро, месо не яде, само като се съберем повече хора опитва от скарата... от няколко дни се мъчим и със саламчета, ама още сме на фаза 1-2 хапки...
Ние сме на почти 2 и това е от вече година.. Сега легна да спи и е само на един кроасан с кашкавал, докато бяхме навън хранихме пилетата, та покрай тях яде (ама пилета със супа немога храня че покрай тях да прояде  Mr. Green
Готви с мен от както се е научила да ходи, винаги тя носи хляба и приборите на масата, даже и даваме тя да ни храни с мм, че барем се излъже и опита, ама казва ''ммм'' (демек че е вкусно) ама като и подам да опита и почва да и се повдига... Сега имаме 2ро бебе и се надявам покрай него да прояде всичко, гледа като го кърмя и се сърди че не я кърмя и нея, изпива му чая от шишето (иначе чай не пие)...

Я сипи една чиния мусака и и кажи,че ще храниш бебето... Grinning

# 40
Тоблеронка, пробвала ли си да изцедиш на каката малко кърма в чашка? Знам, че дават на по-големите деца. Интересно ми стана дали ще я пие. Само да не се сдобиеш с 2 кърмачета  Mr. Green

Незнам не съм пробвала, попринцип прясно мляко пие по около 200-300 мил дневно, за кърма незнам. Тя беше на 3м като сама се отби понеже не ми стигаше кърмата и я дохранвах. Ама знам че бебето 1-2 дни ако не го кърмиш и трябва да спреш било вредно, аз незнам дали може на по-голямо дете да се дава

# 41
  • Северозапада

Незнам не съм пробвала, попринцип прясно мляко пие по около 200-300 мил дневно, за кърма незнам. Тя беше на 3м като сама се отби понеже не ми стигаше кърмата и я дохранвах. Ама знам че бебето 1-2 дни ако не го кърмиш и трябва да спреш било вредно, аз незнам дали може на по-голямо дете да се дава
Подчертаното не е вярно. Суеверие е. Няма проблем голямо дете да пие и кърма. Според мен добре си яде детето. Месото може да маскираш някъде, напр. крем-супа с пиле и да сложиш малко картофи на кубчета, щом ги предпочита. Пастет на филийка. Кифлички/ бутерки с различни пълнежи. Пие и доста пр. мляко и кисело мляко пишеш, че яде, това са протеини. А плодове, каши?

# 42
  • Перник
Здравейте и от мен мама на почти 4 год. разглезен момък. Трудно яде, малки количества, само готвено от мен и естествено се появи проблем в градината. Не иска да ходи защото не иска да яде и види ли храна му се повдига и повръща. Да два месеца градина отслабна с 1 кг. Никой друг освен мен не желае да го храни и съм се видяла в чудо какво ще го правя до първи клас ли ще ходя по него с лъжицата и паницата .Ужас.

# 43
Прясно и кисело много пие и сирене яде пак много, не че са малко неща, но де да знам... незнам какво да готвя всеки ден немога да редувам картофена супа-мусака и тук таме макарони и ориз и риба от консерва. И ако е яла нещо на обед отказва да го яде на вечеря. Яде нещата в прекалено малки количества. За закуска яде с мен сандвич с масло и сирене и то го наръфва и се е наяла, отказва друго. Преди ядеше банани и ябълки, ама май и омръзнаха последния месец неиска, а каши ядеше до към година, тя първо тях отказа. Ние сме в Германия и тук тръгват дирекно на градина на 3 (има и от 2 ама излиза доста по скъпо) а в градината децата си носят сандвич, нямат кухня, та сигурно и там ще гладува  Shocked

# 44
или покрай децата ще прояде.

Общи условия

Активация на акаунт