Как избрахте името на своето дете?

• 7 592
  • 157
  •   1
Отговори
# 135
Ми не можах да гласувам защото нашия вариант е малко по-шантав  Crazy Кръстихме го на дядо му но не като буквално повторение на име или буквичка, а такова че да си празнуват заедно именния ден  Mr. Green иначе двете имена нямат нищо общо  Crazy

# 136
Търсихме имена, които да са интернационални-да могат американците да ги произнасят правилно и да звучат нормално за България.
Първото дете кръстихме Мария (на свекърва ми), за второто доста мислихме. Исках да я кръстя на мама, но името и е поостаряло вече, та накрая от много мислене излезе Натали (на баба Надка).

# 137
 И за двете деца спорихме доста с таткото докато изберем:fight2: На никого не ги кръстихме. Аз избрах името за синът ни - Никола, а таткото избра името за щерката - Ванеса.

# 138
Кръстих дъщеря си на свекървата, защото е хубав човек а пък и името ми харесва.

# 139
  • Варна
На свекъра,ама само първата буквичка Naughty.Че те едно време така кръщавали че да те е срам да си кажеш името Crossing Arms

# 140
Знаеш ли мила ... питай сърцето си, защото иначе ще съжаляваш цял живот!  УСПЕХ!  smile3525

# 141
На мнение съм, че след като детенцето носи името и фамилията на баща си по закон , т.е. бащата и свекъра са обезпечени, то роднините по  бащина линия, не би следвало да имат повече претенции относно името на детето.

Така, че не дадох възможност да ми се мешат в избора на име, въпреки че се опитаха.

Ще го кръстим на майка ми, не че робувам на традиции, но го правя защото много я обичам и защото заслужава. Естествено го съгласувах и с бащата.  Simple Smile

# 142
Моето мнение е:Нов човек-ново име Grinning
Та, събрахме се семейният съвет и АЗ реших Mr. Green,че това ще е името,защото ми харесва. Hug

# 143
Името на сина ми го избрах аз, но доста трудно. Първо, защото исках момиче и бях измислила женско име. Второ, не трябваше да е кръстено на никой роднина. Трето, да няма имен ден. Четвърто, да няма буквата р в името, за да се произнася по-лесно. Общо взето труден избор, защото се оказа, че ще се роди между Коледа и Нова година.Аз знам, че ако детето се роди на празник, се е родило с името си. Така се случи и с мен - родих на 01.януари.2000 г. Не съм си и помисляла да го кръстя Васил, защото името не ми харесва. Затова го кръстих Владислав, запазих само буквата.
Сега съм бременна отново и в момента мисля имена. Обаче измислям само за момиче, не ми се иска да имам пак момче. Но при всички случаи пак няма да кръстя детето си на баби и дядовци. Това ще бъде само мой избор и няма да позволя на никой да се меси в него.
Между другото сестра ми роди преди две седмици и кръсти момиченцето си на майка ни - Яна.
Името не прави човека, но все пак избирайте хубави имена. Много здраве и пролетно настроение на всички майки.

# 144
Търсенето и мисленето започна от първата буква на майка ми - Л.

# 145
Още от преди да забременея си знаех , че ако е момче ще е Мартин . На никой не е кръстен , а и нямаме роднина с буквата М , за моя радост . Не харесвам традицията да се кръщава на някой , не че не заслужават родителите ни , в добри отношения сме , но така по ми харесва !

# 146
Аз също бях решила как ще се казва още преди да забременея.С таткото се разбрахме : ако е момиче аз да избера името а ако е момче той.И да не го кръщаваме на никой.Мислим че така е най-справедливо.Колкото заслужават едните родители, толкова заслужават и другите.Винаги едните ще се обидят.

# 147
Кръстихме го Георги на Свети Георги  и на свекъра ми Grinning

# 148
Още преди раждането бяхме решили , че ако е момче ще се казва Явор или Дамян.А ако е момиче Василена или Елица.Когато щерката се появи , първото име което се завъртя в главата ми беше Елица. Още в първите минути след раждането казах на акушерките и лекаря какво име ще носи детето. Съпругът ми прие  моя избор безпрекословно.

# 149
На никой от роднините не е кръстен. Аз го избрах и мъжа ми много го хареса.

Общи условия

Активация на акаунт