Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 153
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
allana, бебо косица за подстригване ли има  Rolling Eyes Вики е почти нула номер. Само с мъх  Outta Joint То и аз, и баща й не се славим с буйни гриви, ама то пък вашето ... на 4 мес и фризиране. Браво на момата  Crazy  Hug  Peace
И нашето момче вече мина една фризура. Баща му хвана машинката и му я направи поне да бъде равна. Заради махането на крустите отпред той беше почти без коса, а отзад остана дълга. Малко се дърпах в началото, но стана добре. Simple Smile

# 226
Ekumcheva, мнооого силно стискам палци бързо да оздравявате!  Hug
Момичета, така като гледам почти всички сте захранили, било то и по-малки от нас, малката е родена на 5-ти септември... newsm78 аз твърдо бях решила да чакам до шести месец, но почвам да се разколебавам поради две причини, първо-няколко пъти й давах да си смукне от ябълката и банан и доста ги хареса, чудя се дали не й се иска вече и друго освен мляко... И второ - последните два месеца  качва по 400-500 гр.
Вие как въвеждате новите храни, с по колко лъжици на ден и с какви лъжици мерите - супени или бебешки? И по колко дена всяка нова храна?
Че какво ли не четох вече и съвсем се обърках...
Всяко дете си е индивидуално.
Ще ти кажа аз как направих. Аз и ММ нямаме хранителни алергии, което доста улеснява захранването.
Първо му дадох сварен картоф с АМ, 1ч.л. първия ден, на следващия 2-3 и на 3-тия ден половин пюре. После морков така, после броколи, тиква, карфиол, пащърнак. Открих, че смесено с АМ не му харесва, та си му давам чисти зеленчуци. Сега вече яде и готови пюренца и му харесва.
Важното е пюрето да е по-течно, особено в началото. И му допирах лъжичката до горната устна и той си го изпиваше.
В началото много плюеше и буташе, но аз нали съм си упорита, след първата седмица се усети какво става. Даже на моменти и се ядосва, че не му давам по-бързо. Joy
Сега се чудя кога да му дам плодово пюре и каша? newsm78
Заради малко качените грамове миналия месец, лекарката каза да му давам зеленчукови и плодови пюрета и каша, само и само да яде.
Отделно вечер започнах да му слагам и от бебешките бишкоти в млякото, много му харесват и си изпива всичко. И на обяд си яде пюре, само през другите 3 хранения се мръщи на млякото, но не мога да му слагам и тогава бишкоти. Tired

Имам друг проблем, дреби се вози в зимния кош на количката, който е напълно легнал, няма как да се вдигне. И той взе да се дразни, че не вижда. Летният кош е такъв
http://1.bp.blogspot.com/_D9DyfBFxq-0/TBkOhYIQ5nI/AAAAAAAAAF4/B5 … 00/IN19090_mx.jpg, като има 3 позиции, но няма пълно легнало положение. От кога да го слагам в него? newsm78

# 227
  • Северо=Западналия край
Онли, за коша няма проблем да слагаш детето, ако е като този на снимката, тежестта на тялото се разпределя, то си е легнало под наклон.
И аз слагам по една бишкота в АМ, но само вечер преди лягане на последното хранене. Взела съм от тези безглутеновите на Плазмон, но пък съдържат захар, мая и обезм. мляко...... Знам, че не са полезни защото имат куп неща в тях, но ми омръзна да се буди в малките часове при положение че три месеца си спеше спокойно. Сега от бишкотите или от друго си се върна към стария режим и се буди чак към 5-5.30 за хранене и пак заспива.

# 228
  • София
Според мен, трябва да е малко или много стабилен на дупе, за да го сложиш в този кош. Защото ми се струва доста отворен и ще се килва настрани в противен случай. Защо на първо време не пробваш да го разхождаш със столчето за кола, сложено на шасито? Ако количката ви позволява такава опция, разбира се. Ние така процедираме като ходим до някой мол, да кажем. Кико също се мръщи на легналия кош, но той заспива след не повече от 5 минути, след като съм го сложила вътре.

# 229
Да попитам и вас, трябва ли да чакам да минат коликите за да започна захранване? Ами ако не минат до 6-7месец.. Confused

# 230
  • София
Забравих да питам -  гледам, че ви съветват педитата да захранвате по-рано, ако детето не качва достатъчно на килограми. Това значи ли, че от пюретата се качва повече? Щото това ще значи моят хубавец да започне да качва по над кило и половина сигурно  Crazy

# 231
Според мен, трябва да е малко или много стабилен на дупе, за да го сложиш в този кош. Защото ми се струва доста отворен и ще се килва настрани в противен случай. Защо на първо време не пробваш да го разхождаш със столчето за кола, сложено на шасито? Ако количката ви позволява такава опция, разбира се. Ние така процедираме като ходим до някой мол, да кажем. Кико също се мръщи на легналия кош, но той заспива след не повече от 5 минути, след като съм го сложила вътре.
Нямам такава опция на количката.
Като гледам коша, той е със същия наклон като на столчето за кола.

# 232
Да попитам и вас, трябва ли да чакам да минат коликите за да започна захранване? Ами ако не минат до 6-7месец.. Confused

не трябва, и ще минат, споко Wink
Забравих да питам -  гледам, че ви съветват педитата да захранвате по-рано, ако детето не качва достатъчно на килограми. Това значи ли, че от пюретата се качва повече? Щото това ще значи моят хубавец да започне да качва по над кило и половина сигурно  Crazy

ако започнеш захранването - давай само пюрета, и мнооого рядко каши. Те допринасят за качването на килцата бързо.

# 233
  • Драгоман
 Моята тоя месец пак е качила 400 гр някъде. ЛЛ каза да захранвам в 6тия месец и щом малката е спокойна, пълни памперсите и мускулите са й заякнали няма проблеми. Не може всички бебета да са еднакви. Ние сме на 18.09. И по-рано от 18.02. Не мисля да захранвам!

# 234
А аз не разбирам защо се бърза със захранването? Искате да замествате млечни хранения ли? Ще се връщате на работа и респективно, ще тръгват децата на ясла ли?!
А това, че намаляват темповете на растеж е съвсем нормално...започват доста да се движат и този бурен растеж не се повтаря повече с каквото и да храните.

Честити прически на мъниците ви!  Grinning

# 235
Аз май последна ще започна захранването. За момента хич не ме влече. Мисля със сигурност да изчакам бебка да може да седи стабилно седнала, без да се налага подпиране. Като ѝ гледам стабилността за сега, няма да е в рамките на следващите 30 дни.
Качването не е нито бързо, нито бавно, към 6800 е в момента, даже не си е удвоила теглото от раждането, което помня, че беше едно от условията.

# 236
allana, няма как да си последна.  Mr. Green Аз може би, защото по-рано от средата на март няма да започна, като гледам при същите условия - стабилен стоеж и удвоено тегло /това вече го изпълнихме/.  Grinning И мен не ме влече, много запаница и мазаница за няколко лъжички.  Wink

# 237
  • Северо=Западналия край
А аз не разбирам защо се бърза със захранването? Искате да замествате млечни хранения ли? Ще се връщате на работа и респективно, ще тръгват децата на ясла ли?!
А това, че намаляват темповете на растеж е съвсем нормално...започват доста да се движат и този бурен растеж не се повтаря повече с каквото и да храните.

Честити прически на мъниците ви!  Grinning
Аз лично захраних заради обилното повръщане което при нас се появи в късен етап, и да ви кажа откакто се захранваме повръщането ни спря, дали е от натрупаното вече в организма му анти рефлуксно мляко или от пюретата, не знам. С големия ми син имах същите проблеми, и той много повръщаше, захраних и него след 4ти месец. Ръководя се по детето, от АМ дори с 200мл все си е гладен. Сега след пюре и АМ добавка е спокоен и си изчаква следващия час за хранене.  Отваря си устата и се сърди че му кусам бавно,  стомахчето му е спокойно след хранене. Захранвам бавно и по малко, няма да замествам хранене изцяло, мисля поне до 6ти месец да вкарам пюре/каша плюс АМ общо количество около 200мл. за две от храненията, другите 3 хранения ще са си изцяло на АМ.
Не убеждавам никого да захранва рано, аз лично така съм решила, ако имах кърма, щях да захраня поне на 6 месеца.
За прическите - честито! Аз не бих го нащипала, сигурна съм че ако го направя ще изглежда по зле отколкото е сега Mr. Green. Даже напоследък забелязвам че му се е появил нов мъх, може би ще израсте и нова косичка, пък на есен ще минем една фризура.

# 238
Ох, аз да ви кажа изобщо не бързам, защото доста четох, че не е добре за стомахчето на детенце захранване преди шести месец, но през цялото време се чудя кое в крайна сметка е добре за нея, дали не иска вече малко разнообразие... И като гледам, че доста от вас са захранили, пак изпаднах в голяма дилема  newsm78 Аз по принцип съм си голяма чуденка  hahaha

# 239
Вчера както ви споделих сложихме втори прием на ваксините. При първия нямаше никакви странични ефекти освен сънливост, но този път нещата не са така. Снощи вдигна температура и сега пак. И е неспокойна. така мило и жално мърка  Cry, но се успокоявам, че е нормално. Трябва да можем да се борим.

Общи условия

Активация на акаунт