Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 167
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
allana, бебо косица за подстригване ли има  Rolling Eyes Вики е почти нула номер. Само с мъх  Outta Joint То и аз, и баща й не се славим с буйни гриви, ама то пък вашето ... на 4 мес и фризиране. Браво на момата  Crazy  Hug  Peace
И нашето момче вече мина една фризура. Баща му хвана машинката и му я направи поне да бъде равна. Заради махането на крустите отпред той беше почти без коса, а отзад остана дълга. Малко се дърпах в началото, но стана добре. Simple Smile

julieta_sv,  а как махнахте крустите? Нашето и то е с крусти и сега ще питам педи какво да ги правя.
Ех момичета да ви се оплача, толкова хубава седмица предстои с високи градуси, а за петък дават сняг. Точно тогава сме с малкия на ваксини  newsm45

# 241
Ekumcheva, мнооого силно стискам палци бързо да оздравявате!  Hug
Момичета, така като гледам почти всички сте захранили, било то и по-малки от нас, малката е родена на 5-ти септември... newsm78 аз твърдо бях решила да чакам до шести месец, но почвам да се разколебавам поради две причини, първо-няколко пъти й давах да си смукне от ябълката и банан и доста ги хареса, чудя се дали не й се иска вече и друго освен мляко... И второ - последните два месеца  качва по 400-500 гр.
Вие как въвеждате новите храни, с по колко лъжици на ден и с какви лъжици мерите - супени или бебешки? И по колко дена всяка нова храна?
Че какво ли не четох вече и съвсем се обърках...
Всяко дете си е индивидуално.
Ще ти кажа аз как направих. Аз и ММ нямаме хранителни алергии, което доста улеснява захранването.
Първо му дадох сварен картоф с АМ, 1ч.л. първия ден, на следващия 2-3 и на 3-тия ден половин пюре. После морков така, после броколи, тиква, карфиол, пащърнак. Открих, че смесено с АМ не му харесва, та си му давам чисти зеленчуци. Сега вече яде и готови пюренца и му харесва.
Важното е пюрето да е по-течно, особено в началото. И му допирах лъжичката до горната устна и той си го изпиваше.
В началото много плюеше и буташе, но аз нали съм си упорита, след първата седмица се усети какво става. Даже на моменти и се ядосва, че не му давам по-бързо. Joy
Сега се чудя кога да му дам плодово пюре и каша? newsm78
Заради малко качените грамове миналия месец, лекарката каза да му давам зеленчукови и плодови пюрета и каша, само и само да яде.
Отделно вечер започнах да му слагам и от бебешките бишкоти в млякото, много му харесват и си изпива всичко. И на обяд си яде пюре, само през другите 3 хранения се мръщи на млякото, но не мога да му слагам и тогава бишкоти. Tired

Имам друг проблем, дреби се вози в зимния кош на количката, който е напълно легнал, няма как да се вдигне. И той взе да се дразни, че не вижда. Летният кош е такъв
http://1.bp.blogspot.com/_D9DyfBFxq-0/TBkOhYIQ5nI/AAAAAAAAAF4/B5 … 00/IN19090_mx.jpg, като има 3 позиции, но няма пълно легнало положение. От кога да го слагам в него? newsm78

Онли, същото нещо се чудех и аз  newsm78
Четох, че може да се слагат седнали в количка особено като си е захванато с коланите вече за да може да наблюдава. Но все пак се чудя дали е удачно.

# 242
Вчера както ви споделих сложихме втори прием на ваксините. При първия нямаше никакви странични ефекти освен сънливост, но този път нещата не са така. Снощи вдигна температура и сега пак. И е неспокойна. така мило и жално мърка  Cry, но се успокоявам, че е нормално. Трябва да можем да се борим.

ПолиТ, а ти превантивно Панадол дава ли? На нас също сега ни предстои третия прием и като чета какво ви се случва се започвам да се притеснявам. И на нас първите два минаха без Т. А кул пач слага ли ѝ на крачетата?

# 243
allana, бебо косица за подстригване ли има  Rolling Eyes Вики е почти нула номер. Само с мъх  Outta Joint То и аз, и баща й не се славим с буйни гриви, ама то пък вашето ... на 4 мес и фризиране. Браво на момата  Crazy  Hug  Peace
И нашето момче вече мина една фризура. Баща му хвана машинката и му я направи поне да бъде равна. Заради махането на крустите отпред той беше почти без коса, а отзад остана дълга. Малко се дърпах в началото, но стана добре. Simple Smile

julieta_sv,  а как махнахте крустите? Нашето и то е с крусти и сега ще питам педи какво да ги правя.
Купих си крем за крусти на Мустела. Мажа го по главичката малко преди къпане (10-30 мин.). Като отидем в коритото му я разтъркваме с водичка, за да омекнат крустите още повече. После с бебешкото гребенче ги решеш. Падат лесно, но пада и коса с тях - не се тревожи. За няколко дни до седмица ще ги изчистиш. Само да ти кажа ние как си увеличихме крустите - бяха колкото една стотинка големи и много на брой и миришеха на всичкото отгоре. Четох след къпане да му мажем главата с бебешко олио и ние така правехме. Оказа се, че така запечатваме главата да диша и крустите се увеличиха безобразно. Това ми го каза педиатърката и беше права. Дано не се появят пак, че беше неприятна гледка.
Мои познати казват, че вместо крема на Мустела мажат със зехтин. Ако искаш пробвай, но спазвай да е преди баня Peace

# 244
Вчера както ви споделих сложихме втори прием на ваксините. При първия нямаше никакви странични ефекти освен сънливост, но този път нещата не са така. Снощи вдигна температура и сега пак. И е неспокойна. така мило и жално мърка  Cry, но се успокоявам, че е нормално. Трябва да можем да се борим.

ПолиТ, а ти превантивно Панадол дава ли? На нас също сега ни предстои третия прием и като чета какво ви се случва се започвам да се притеснявам. И на нас първите два минаха без Т. А кул пач слага ли ѝ на крачетата?

Кул пач сестрата сложи веднага след като я боцна и след 4 часа сложих и аз нови. Превантивно не съм давал панадол. Слагах и вчера два пъти свещички Вибуркол по предписание на лекарката. Вчера я боцнаха към 10 сутринта и снощи към 9 вдигна Т, но й сложих тогава втората свещичка и й дадох панадол и спадна и чак днес към 15.30 пак започна да вдига. Голям зор докато дам панадола, защото тя е само на кърма и това за нея е нещо съвсем непознато. Плюе го, мръщи се.

# 245
Ние на първия прием вдигнахме температура и се оправихме с Панадол. Сега бяхме на вторите ваксини и вече три дни крачето е подуто, а убоденото място седи като топче на пипане. Това нормално ли беше? Имам спомени, че някой имаше същият проблем при първия прием. newsm78

# 246
Ние на първия прием вдигнахме температура и се оправихме с Панадол. Сега бяхме на вторите ваксини и вече три дни крачето е подуто, а убоденото място седи като топче на пипане. Това нормално ли беше? Имам спомени, че някой имаше същият проблем при първия прием. newsm78

Ние имахме и се разнесе с времето не се притеснявай. Сега имаме и на двете краченца.
колко време вдига Т и по колко Панадол даваше?

# 247
Нормално е даже един месец да остане подуто топче, не се тревожи.

А задължително ли е да се сваля температурата?

# 248
До момента и при първия и втория прием по една във всяко краче ваксина не съм давала превантивно нищо. Но и не вдигна температура, не видях никаква промяна в навици и поведение. Педиатърът ми каза да си купя за всеки случай Панадол и куул пач, ако се случи - да действаме.

# 249
PoliT, тогава вдигна температура около 12 часа след ката го боцнаха. Дадох му еднократно Панадол и се оправи, но не помня колко време мина.

# 250
Рая не вдигна темп. след ваксините. Тя има само първи прием. Обаче и дадох Панадол веднага след ваксината и вечерта преди лягане - така ме посъветва докторката ни.

# 251
Кое бебенце имаше проблем с тазобедрените стави? Сега се загледах и ми се струва че на дреби едното краче е по-дълго от другото.

# 252
Кое бебенце имаше проблем с тазобедрените стави? Сега се загледах и ми се струва че на дреби едното краче е по-дълго от другото.

Не сте ли ходили на ортопед?

# 253
  • София
Честити прически на мъниците. Браво за буйната коса Simple Smile Малчо има малко косичка, но не е дълга. Ще изчакам попът да го подстриже на кръщенето Wink А каката до 9-10 месеца имаше само мъхче и на нейното кръщене попът се чудеше от къде да отреже.  Laughing

Ние имаме два приема на Пентаксим и един на Синфлорикс. Не е вдигал температура засега. Аз слагам само кул пач на крачетата. Ели вдигаше температура от Пентаксим-а. Сваляхме я само с компреси (с оцет) или кул пач на челото.

Аз започнах да захранвам, защото той има всички признаци вече и с доста голям ентосиазъм си хапва пюренце. Много бавно и внимателно въвеждам и винаги ще си давам и кърма, въпреки пюрето. За момента няма никакви проблеми, но и аз само тиква съм давала и то по мъничко. Надявам се в един момент да започне да ми стига кърмата, като вече яде пюрета и да махна АМ, което се налага да додавам на последното хранене.

# 254
Ходихме преди 2 месеца при двама, казаха че всичко е прекрасно.
Но се чудя да не би през това време нещо да се е случило?

Общи условия

Активация на акаунт