Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 032
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
А какъв е проблемът с проходилката? Позата, в която стои бебето е същата като в бънджито, така че каквото има да се натоварва като стави, се случва и на двете места. А движението с пристъпване с крака като се поема малка част от тежестта на тялото е част от гимнастиката за бебета, само че трябва да се държи под мишниците. Така че не се сещам какво лошо има в проходилката.
Иначе ние нямаме и с каката не съм ползвала. Имаме клилими и сигурно няма да се търкаля добре, така че не обмислям да използваме.

julieta_sv, много неприятна случка. Как успяхте да проветрите?

# 436
  • Северо=Западналия край
Темата за проходилките е много обширна, има много информация и тук във форума и в нета. В повечето статии на лекари има подобно съдържание - "„Неправилно” е слагането на детето в проходилка още на 6 месеца. Това създава реална опасност от микродеформации във формата на тазобедрената става, поради това, че на този етап бедрената глава (ябълката) е изградена само от хрущял и е много ранима.", цитата е от тук http://www.credoweb.bg/prohodilkata-da-se-izpolzva-sled-kato-det … ontent-19788.html ако на някой му се чете. Децата се развиват различно, може при някои да няма проблем при ранното слагане в проходилка, но при други да има. Аз лично на тази тема с бебо сега съм много предпазлива, споменах в предния си пост защо.

# 437
С баткото проходилка не сме ползвали. Нямахме място за нея. Той сам започна да се изправя държейки се за дивана и после пак така да се придвижва по ръба му. Като му дойде времето се пусна и си проходи. Беше много предпазлив Simple Smile сам май не е падал, все други деца го събаряха докато играеха.

# 438
Темата за проходилките е много обширна, има много информация и тук във форума и в нета. В повечето статии на лекари има подобно съдържание - "„Неправилно” е слагането на детето в проходилка още на 6 месеца. Това създава реална опасност от микродеформации във формата на тазобедрената става, поради това, че на този етап бедрената глава (ябълката) е изградена само от хрущял и е много ранима.", цитата е от тук http://www.credoweb.bg/prohodilkata-da-se-izpolzva-sled-kato-det … ontent-19788.html ако на някой му се чете.
Тези неща отнасят ли се и за бънджито, защото обмислям да вземаме такова в скоро време  newsm78

# 439
  • Северо=Западналия край
За бънджито не знам, като съм разглеждала по сайтовете съм срещала и 4+ и 6+ месеца, но откога може най добре е да се консултира поне с педиатъра.

# 440
  • София
Като сме подхванали темата, да ви питам - бънджито не държи ли детето по подобен начин като кенгуруто? Все казват, че кенгуруто било даже полезно, като държало крачетата леко разтворени, а на мен това бънджи ми се струва подобно. Но може да греша, ако има някой запознат за разликата в седежа на бебето в кенгуру, бънджи и проходилка, нека сподели, че на мен ми се виждат все седящи по подобен начин бебетата в тези неща.

# 441
Аз не смятам да ползвам нито бънджи, нито проходилка - не ми се струват естествени тези уреди за бебето.  Laughing Не съм ползвала и с голямото ми дете, проходи чудесно на 11 месеца, държейки ме за пръста. Вкъщи първо пълзеше от 8 месеца, после започна да се изправя и да се хваща за стени и мебели и така обикаляше. Много плавно и безболезнено премина всичко. Сега очаквам повторение.  Grinning
Бяхме на консултация и за последната двойка ваксини. Няма никакви проблеми и с тях. Захранването другият месец на консултацията ще го коментираме. Фин върви младежа, но дълъг.  Grinning
Вода започнах да давам след годината, като първо я филтрирах с кана и после я преварявах. Продължих така няколко месеца и после само филтърна вода и до момента.

Честити първи зъбчета, Расел. Бели и здравички да растат.
Жулиета, добре че нямате повече поражения.
Атето, браво за пюренцата. Чудесно е, че имаш възможност - време и продукти.

# 442
  • Драгоман
Жулиета, добре че си се прибрала навреме. Аз си изгорих помпата за кърма като включих грешния котлон,  а тя беше отгоре. Знам каква смрад е!!!!
Бънджи и проходилка не сме ползвали, няма и да ползваме.

# 443
Ние когато ходихме на ортопед (при Драганов във ВМА) ни каза да не използваме никакви бънджита и проходилки.

# 444
  • София
На нас в Горна баня ни каза, че кенгурути и бънджито са ок, проходилката не. Незнам каква е разликата.

# 445
Здравейте момичета! Успях да седна малко на компютъра, така че по-бързичко ще успея да напиша няколко неща.
Allana, отворих абсолютно всички прозорци, без стаята на малкия, пуснах всичко да се пере и след два дни горе-долу вече се поотмириса.
За бънджито и проходилката ще питам педиатърката и ще ви кажа какво е мнението й по въпроса. Братовчедка ми обаче, когато и да се видим, винаги ми казва, че благослови човека, измислил бънджито. Според нея това е най-добрата инвестиция в детето до момента и й е спестил голямо дундуркане. От нея и аз се бях навила, но все пак ще питам.
Много пъти с вас коментирахме различното качество на Памперс от различните магазини. Онзи ден влязох в сайта им, регистрирах се и написах едно към едно моето мнение - хубави памперси, но с две качества в търговската мрежа. Наблегнах и, че съм забелязала, че полските са страшно некачествени. Питах ги от къде мога да си купя хубав и качествен памперс. По принцип в сайта им са публикувани отзиви от майки и разбира се, те са много положителни. Моят коментар така и не беше публикуван, нито пък получих отговор. Според мен, всички са наясно с лошото качество и за България умишлено се пускат продукти като за третия свят. С ММ мислехме да пазаруваме от Англия, от ebay. Защо обаче трябва да се стига до там, вместо да отида до близкия магазин и да си купя????

# 446
Здравейте, мами, малко да се посмеем, аз доста се посмях  Laughing
http://m.edna.bg/svobodno-vreme/iz-edna/prispivane-na-bebe-kogat … -razbirat-4641486

# 447
Здравейте, мами, малко да се посмеем, аз доста се посмях  Laughing
http://m.edna.bg/svobodno-vreme/iz-edna/prispivane-na-bebe-kogat … -razbirat-4641486

Joy Joy Joy
Мисля, че всяка от нас вижда себе си Laughing

# 448
Хахаха Simple Smile
Ето и от мен една забавна статия:
http://m.edna.bg/za-roditeli/syveti/koga-se-nalaga-da-izostavite … -pochivka-4641521

# 449
да ви кажа за моите батковци - и двамата съм ги слагала в паяк = проходилка, ориентировъчно от около 5-6 месец. Сега като че ли съм подранила с някоя седмица, но мисля че е ОК като цяло. Та, и двамата са с паяка от този период, проходиха и двамата на 1 г. и 1 седмица. Пропълзяха на 6 месеца. За мен проходилката винаги е била удобна, а за едни наши приятели, които имаха такова бънджи - луд купон беше у тях с това бънджи ви казвам Wink Все едно бяха завели хлапето на Дисниленд Wink)

Общи условия

Активация на акаунт