Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 34 159
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
За това със свекървите - прави сте, прави! Мойта с голямото ми дете му казваше с името на баща ми, защото смяташе, че на него в кръстен (нищо, че е кръстен и на баща ми, и на нея самата - тя това и до ден днешен не ще и да се издума. А те  идвамата са с еднакви имена - само че баща м ие в мъжкия вариант, нейното име е в женския вариант) Сега на Искрен му вика - Ваньо - щото на бившия й мъж, който е Иван, нали. Само на второто ми дете му вика на галено, защото то е кръстено на майка ми - а нейното име няма мъжки вариант.

Е, добре де а как могат моите родители да се съобразяват? В началото докато се чудят ние как ще му викаме, винаги са наричали децата с целите им имена. И после като ни чуят нас как им казваме -и те така започват. Ми, не е толкова трудно да си поне малко съобразителен, а не да дразниш родителите, нали?
Казвам ви, нарочно е. Приятелките ми даже ме питаха как ще му викаме. Ужас, аз такава свекърва ли ще бъда? Не си представям, ама знае ли човек newsm78

# 121
  • София
Скрит текст:
Господи, колко си права. Вярваш ли ми, че днес това си мислех...ама точно днес. Казах си смеки и зълвата НЕ чуват ли как му викат майка му и баща му, че му измислят собствен вариант и то при положение, че аз като родих изрично казах, че няма да му викам така, както те всъщност си харесаха. Намирисва ми на нарочно и май май ще го кажа директно
Скрит текст:
При нас не го правят, защото аз не харесвам тези обръщения, понеже аз никога не съм им казвала,че не ги харесвам. Обаче мисля,че по-скоро го правят, за да се открои от начинът, по който ние се обръщаме и те се обръщат към децата, някак като противопоставяне тип "ние не ви удобряваме и не сме като вас". Тъпото е, че заради тях ММ в началото и той си промени начина на обръщение към малкия и в момента, в който го чух да му вика и той като тях, това вече ме подразни, защото той не му викаше така в началото. И му казах директно, да не го прави и че не ми харесва и го попитах защо промени начина на обръщение към детето като тях. Много болно ми стана тогава, толкова ли е подвластен? Иначе относно казването - няма да им кажа, че не харесвам тези обръщения, защото каквито са чувствителни, ще вземат да се засегнат и не искам да си навличам проблеми. А и за мен не е от такова значение те как им викат, нали ги обичат. Само ММ да не се повлиява така.

# 122
Момичета, разбирам, че ви е трудно да общувате с родата на мъжете си , но не е и нужно да влизате в спор, говорите с мъжа си как , защо и какво не ви харесва и той да намери подходящото време и думи да говори с родата си. Ние винаги така процедираме, аз коментирам с него какво в отношението на майка му към детето не ми харесва и на следващата среща той й прави забележка, все пак той й е син и каквото й да й каже тя ще го приеме , даже ще се извини и така. Ако аз й направя забележка не знам какво ще стане, не съм пробвала Joy

# 123
  • София
И аз всеки път като мисля за подобни неща и си задавам накрая въпросът - и аз ли ще стана такава. Странно е как нещата, които тях самите са ги дразнели или ги дразнят с техните свекъри, сега ги прилагат на нас. Някой трябва да прекъсне този безкраен цикъл.

# 124
Не, няма да станем такива. Моята свекърва е дразнеща - но тя е дразнеща за всички, не само за мен - и за синовете си, и за другата снаха, и за племенниците си - всички казват, че е "особена", а всъщност си мислят, че е нахална, несъобразителна и властна. Тези качества не ги придобиваш автоматично когато станеш свекърва - ти или си ги имаш, или ги нямаш.
спокойно - ние ще бъдем чудесни свекърви - каквато е примерно моята майка, с приятелката на брат ми - те двете много се обичат  Peace

# 125
  • София
Момичета, разбирам, че ви е трудно да общувате с родата на мъжете си , но не е и нужно да влизате в спор, говорите с мъжа си как , защо и какво не ви харесва и той да намери подходящото време и думи да говори с родата си. Ние винаги така процедираме, аз коментирам с него какво в отношението на майка му към детето не ми харесва и на следващата среща той й прави забележка, все пак той й е син и каквото й да й каже тя ще го приеме , даже ще се извини и така. Ако аз й направя забележка не знам какво ще стане, не съм пробвала Joy
Оо абсурд Simple Smile опитвал е, те просто не го слушат. Според него не го слушат, понеже го мислят още за малък (на 35 е) и не можел сам да взима решения и да се оправя в живота явно (това той го предполага). А той си се справя чудесно с всичко. Посто вероятно става така, понеже е единствено дете и си е от София, затова не му се е налагало да живее отделно, докато не се изнесохме на квартира двамата (та станахме и четирима даже Wink). Иначе в отделни случаи като е говорил той с тях, така са се омазвали нещата, че по-добре аз да бях говорила. Абе сложно е общуването с роднините. Те и моите родители са особени, обаче поне не се обиждат, а аз с тях си говоря директно.
Важното е всички да са живи и здрави. И ние също Simple Smile Другото се оправя или преодолява

# 126
Интересна тема се заформи и всички сте прави. Добре, че стана на въпрос, че тези дни сама си говорех и се дразнех, само и само да не кажа нещо.

# 127
  • Пловдив
В този ред на мисли - свекърът веднъж не е казал на беба по име. За него тя е "гугутка"  #Crazy А свеки все й казва "ох, на мама ...", "мамина сладка" ... аман  ooooh!
Но колкото и да ми е неприятно, засега ну съм им направила забележка - само на ММ мрънкам. Той не че се е впечатлил  hahaha В интерес на истината смятам, че това е леко издребняване. Детето не е моя собственост и не смятам зя правилно да налагам моиту пристрястия по отношениу начина на обръщение към него. В крайня сметка от къде мога дя съм сигурна, че на нега моите умалителни му харесват, а ня бабиту - не. Може на него да му е приятно, което е по-важното. Кащто аз не обичам да ми налага някой друг какво да правя и казвам, така и аз се опитвам да остана безпристрастна и да не насилвам другите ... дано успея   Praynig

# 128
  • Северо=Западналия край
Здравейте момичета, много хубава тема - свекърви! То и аз с тези двама мъже........абе може и да съм добра свекърва  Mr. Green Около мен не съм чула някой да е супер доволен от свекърва си, така че това не е само мит, явно си им става нещо на жените като им отнемат любимите синове. Mr. Green

Ние вчера бяхме на консултация, биха ни е последния прием на двойните ваксини –турски естествено. Засега няма температура, леко кисел е. В пети месец казаха че няма ваксина, в шестия има една и после чак на годинка.
Иначе сме качили 700 гр. и сме се удължили с 3 см., вече сме 6200 и 62 см. Явно вече ще забавяме качването, досега все сме били с по килограм отгоре.

# 129
Браво на Емо Hug Роди се мъничък , но вече настигна връстниците Peace И ние последно 700гр качихме, преди това по 1,200кг

# 130
Браво на Емо Hug Роди се мъничък , но вече настигна връстниците Peace И ние последно 700гр качихме, преди това по 1,200кг

И колко е сега общо?

# 131

И колко е сега общо?

На 5ти януари беше 6600гр и 60см.

# 132
Хаха, че тема захванахме Simple Smile
Аз само ще напиша нещо, което наскоро прочетох и много ми хатеса:
"Умната свекърва печели дъщеря, а глупавата, губи син."

Нека, като дойде нашият ред, бъдем умни Simple Smile

# 133

И колко е сега общо?

На 5ти януари беше 6600гр и 60см.

Тогава ли беше качила 700 гр?

Никола също беше качил 700 гр на 5-ти януари, обаче той още от рождението си качва по 700 на месец. Сега обаче имам опасения че ще е доста по малко. Той горкичкия беше 6 кг на 5.01  Heart Eyes Мн ми е "вталеничък"  Joy

# 134
Моята свекърва е мн разбрана и добра жена. Никога не е влизала в конфликт с мен и нямам оплаквания  Peace

Общи условия

Активация на акаунт