Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 34 175
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Северо=Западналия край
Браво на Емо Hug Роди се мъничък , но вече настигна връстниците Peace И ние последно 700гр качихме, преди това по 1,200кг
Ние мисля, че бяхме най малките от групата, но ви гоним усърдно! Като се роди толкова малък много се притеснявах да го хвана даже, беше един крехичък....А сега си имаме и бузки и дупе  Mr. Green

# 136
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета да ви попитам - вашите деца прегъват ли си ушичките като спят/лежат?
Валери се роди с идеално прилепнали уши,за което бях много благодарна.Но една вечер беше заспал на обратната страна на ухото си и на сутринта беше прегънато. ShockedТова беше във втория месец и все се надявам да се оправи и да се изправи,но положението става по-зле с времето.Винаги си прегъва въпросното ухо когато спи,а другото си му е добре.
Знаете ли какво може да се направи в този случай?Пробвах с лента за коса,но тя го дразни и постоянно си я сваля,така че на този етап това отпада....Дори вече си мисля дали да не му го залепя?? #Crazy

# 137
Браво на Емо Hug Роди се мъничък , но вече настигна връстниците Peace И ние последно 700гр качихме, преди това по 1,200кг

И колко е сега общо?

На 5ти януари беше 6600гр и 60см.

Тогава ли беше качила 700 гр?

Никола също беше качил 700 гр на 5-ти януари, обаче той още от рождението си качва по 700 на месец. Сега обаче имам опасения че ще е доста по малко. Той горкичкия беше 6 кг на 5.01  Heart Eyes Мн ми е "вталеничък"  Joy
На 19.01 Дани беше 6кг и 62-3 см. Simple Smile много ми е хубавичък, с малко дупе и пухкави бутчета. Изобщо не се тревожи.

# 138
  • София
Момичета да ви попитам - вашите деца прегъват ли си ушичките като спят/лежат?
Валери се роди с идеално прилепнали уши,за което бях много благодарна.Но една вечер беше заспал на обратната страна на ухото си и на сутринта беше прегънато. ShockedТова беше във втория месец и все се надявам да се оправи и да се изправи,но положението става по-зле с времето.Винаги си прегъва въпросното ухо когато спи,а другото си му е добре.
Знаете ли какво може да се направи в този случай?Пробвах с лента за коса,но тя го дразни и постоянно си я сваля,така че на този етап това отпада....Дори вече си мисля дали да не му го залепя?? #Crazy
При Кирил има същия проблем. Дясното вечно е прегънато като е на тази страна. Иначе като гледа напред се оправя, но видимо има малка разлика между това и другото ушенце - дясното е леко клепнало. дано с времето го израсте и се оправи. Според мен, няма как  да се влияе, вече са големи, ленти няма да търпят, оправяш като видиш, че е запретнато и това е Peace

Моята свекърва е от типа "хубав човек, но да не ти е вкъщи". Много мила жена, много загрижена, много добра, но прекалено обсебваща. Нон-стоп ми говори нещо и ми обяснява. Запалена по изкуството, по народната медицина, по такива работи.. Абе, вятърничав човек. Аз може и да съм разказвала за преживяванията ни след раждането - направо като във филм на ужасите се чувствах. Почти нямах досег до бебето. И сега, в редките случаи като се виждаме, се опитва да е така. Ама аз вече съм се поотърсила и не се давам  Mr. Green В събота заминаваме на гости в Бургас за десетина дни. Даже отпуск си е взела цяла седмица  ooooh! Пак ще се наложи да съм лошата за пред нея и мъжа ми, за да се добера до детето и да успея да го виждам..

П.С.: Ох, чакай да се доуточня, че да не обидя някой - под "запалена по изкуството" имам предвид, че примерно в небето вижда "идеални форми и фигури", "пейзажите, сътворени от природата, нямат равни на себе си" и прочее подобни изказвания. А за народната медицина - кълне се, че с вяра и чаша вода можеш да излекуваш всяка болка. Силата на самовнушението била необятна..

# 139
Аз не мога да се оплача от моята свекърва. Винаги пита как да го направи и се съобразява с нашето мнение.
От време на време (веднъж на седмица или две) и го оставям за 2-3 часа да свърша някоя работа. В началото нямаше проблеми, но последните 2 пъти много плакал. Аз като отида да го взема и грейва. Явно вечр разбира и започва да ме търси и като не ме намери и реввв.

# 140
Аз също бих казала, че с мойта свекърва нямаме проблеми. Наистина от значение е и това, че живеем доста делчко една от друга и когато се видим почти нямаме време да си кажем нещо на криво. Дори понякога да се опита да прокара някаква идея аз си премълчавам защото знам, че след няколко дни всеки по пътя си. Но тя никога не ми е правила забележки за каквото и да било. Даже сега на всички казвала, че е възхитена от начина, по който си гледам детето.

Да попитам мамите с момиченца. Снощи, като я оправях след баня забелязах, че е зачервеничка от вътре на срамните устнички. До сега не се е получавало никъде зачервяване и го отдавам на това, че известно време ползвах от белия памперс (който си ползвам от раждането), но 4-ка и ми се струва, че не подсушава добре. Може ли да е от това и какво да направя, за да не се усложнят нещо нещата?

# 141
И аз с въпрос, днес яде на обяс пюре с грах, карфиол и картоф, като изяде 150 гр. Грах за първи път днес яде, той беше с много малко съдържание. Та дреби досега плака, не се свива, обаче голям рев. Дали е тежка грахта или има друго?

# 142
  • Северо=Западналия край
И аз с въпрос, днес яде на обяс пюре с грах, карфиол и картоф, като изяде 150 гр. Грах за първи път днес яде, той беше с много малко съдържание. Та дреби досега плака, не се свива, обаче голям рев. Дали е тежка грахта или има друго?
Аз те съветвам да изчакаш с грахта, тя е трудно смилаема, възможно е да го боли стомахчето от него. Фасул и лещата също. Тези храни ги препоръчват поне за след 7 мия месец.
Аз започнах с картоф, тиква, сега сме на морков, после съм приготвила броколи, пащарнак и карфиол. И мисля до тук да спра с разнообразието за този месец и да мина другия месец на каши смесени с плодово пюре.
П.П. Онли, да те питам нещо, дохранваш ли с АМ след пюрето и ако е да,  какво количество?

# 143
И аз намирам информация, че грах се препоръчва след 8-ми месец, защото е трудносмилаем заради многото белтъчини. Същото се отнася за леща, боб и зелен фасул.

Моята свекърва е от типа "хубав човек, но да не ти е вкъщи".
Много ме разсмя с това за изкуството и лечението с вода и самовнушение.
Иначе за обсебващата ѝ страна ти съчувствам много. Аз не мога да търпя такова нещо. Супер толерантна съм към всякакви качества, стига да не ми се бърка в личния живот. Дистанцията е жизненоважна.
И за щастие се спазва. До сега един път сме им ходили на гости - по Коледа.

# 144
П.П. Онли, да те питам нещо, дохранваш ли с АМ след пюрето и ако е да,  какво количество?
Обикновено додавам до около 150 мл, смятам колко пюре е изял и останалото го давам в мляко.
Прави ми впечатление, че си иска пюре, а не мляко.

# 145

И колко е сега общо?

Никола също беше качил 700 гр на 5-ти януари, обаче той още от рождението си качва по 700 на месец. Сега обаче имам опасения че ще е доста по малко. Той горкичкия беше 6 кг на 5.01  Heart Eyes Мн ми е "вталеничък"  Joy

Да. Ние пък сме с огромни бузи, навсякъде гънки, имам чувство , че много я храня Grinning Иначе е много енергична, мята се постоянно, дано не е мързел като майка си , която не може да свали дори 1кг след раждането Joy

# 146

И колко е сега общо?

На 19.01 Дани беше 6кг и 62-3 см. Simple Smile много ми е хубавичък, с малко дупе и пухкави бутчета. Изобщо не се тревожи.

Ами тревожа се че няма да стигне долната граница за 6 месечно бебе, която по СЗО е 7348 гр. особено ако сега започне да качва по по-малко. Днес се мерих с него на кантара - 6400 излиза 400 гр. Доста малко за 22 дни, а иначе кърма си имам и той си похапва доста добре. Постоянно прави коремни преси...  Hug

# 147
....

Да попитам мамите с момиченца. Снощи, като я оправях след баня забелязах, че е зачервеничка от вътре на срамните устнички. До сега не се е получавало никъде зачервяване и го отдавам на това, че известно време ползвах от белия памперс (който си ползвам от раждането), но 4-ка и ми се струва, че не подсушава добре. Може ли да е от това и какво да направя, за да не се усложнят нещо нещата?
При нас не се е случвало да се зачерви, но педиатърката ме посъветва, на всеки наакан памперс, да минавам около устничките с тампонче с физ.р-р. , защото много често се инфектира тази зона. Бих ти препоръчала да промиеш и да намажеш зачервеното с кремче. Аз ползвам павловича маз и за нула време успокоява зачервявания.

# 148
Момичета, при вас работи ли мобилната версия?

# 149
Sssss, аз преди време питах за подгъването на ушенцата и май Катя беше казала, че има опасност да остане щръкнало ушенцето. Заради оттогава на бебка й слагам лепенка на ушето, тя само едното си прегъва, не я лепя стегнато, за да не деформира ушето, само колкото да го държи, и педиатърката питах, тяказа, че е ок да й слагам левкопласт.

Общи условия

Активация на акаунт