Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 073
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз още не захранвам,ще започна след минимум един месец.
Момичета,ние днес ставаме на 4 месеца!!! Малчо е научил много нови номера,много се плюнчи и издава един звук като Ффф и плюе хаха Joy Но все още не се е обръщал по корем.
И ние като Катя бяхме при свекърите (и събота,и неделя)
и те много се занимаваха с бебо,а ние с ММ релаксирахме.
Иначе с домакинството сама се справям,ММ не готви и не чисти,достаъчно се уморява на работа и се връща капнал.Направихме си един списък с примерно меню за 2 седмици и така вече няма да се чудя какво да готвя,гледам от списъка какво се пада и го приготвям,а продуктите купуваме през уикенда.Робот и аз няма как да купя,защото ни предстои ипотечен кредит,ще си купуваме жилище и дано да успеем да се справим с вноските,също и да го обзаведем.
Много се радвам,че въпреки затишието в темата отново се завърнахме хихи.

# 406
Нашия засега се обърна 1 път от корем по гръб и това е.

# 407
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз захранвам от няколко дни и още сме на няколко лъжички картофено пюре.
Снощи имахме пак луда истерия от 1 до 2,30 и вече нямам идея какво му става на това дете.Иначе през деня е ухилен и спокоен.

# 408
Аз захранвам от няколко дни и още сме на няколко лъжички картофено пюре.
Снощи имахме пак луда истерия от 1 до 2,30 и вече нямам идея какво му става на това дете.Иначе през деня е ухилен и спокоен.

Аз имам чувството, че сега го разбирам по-малко отколкото преди. Не знам кой му е ревът за хранене, кога е напънил гащите.......Май не се справям добре.
Вие сега по колко пъти ги храните на денонощие и по колко мл?

# 409
  • Северо=Западналия край
Ние се хрaним 5 пъти по 150-180мл. AМ, нa обяд и следобяд количеството AМ е по мaлко зaщото дaвaм и пюре/кaшa. Прaви почивкa/спинкa от 22ч до 5ч, инaче през деня сме нa 4 чaсов интервaл. Aз мойто момче сегa го по рaзпознaвaм когa е глaден или му се спи, мрънкa рaзлично. Но кaто цяло не могa дa се оплaчa от него, пу-пу дa не го прехвaля......

# 410
Ние се хрaним 5 пъти по 150-180мл. AМ, нa обяд и следобяд количеството AМ е по мaлко зaщото дaвaм и пюре/кaшa. Прaви почивкa/спинкa от 22ч до 5ч, инaче през деня сме нa 4 чaсов интервaл. Aз мойто момче сегa го по рaзпознaвaм когa е глaден или му се спи, мрънкa рaзлично. Но кaто цяло не могa дa се оплaчa от него, пу-пу дa не го прехвaля......
Ateto, ти ли определяш 4-часовия интервал или той сам? Аз преди го хранех на 4 часа (сам така си беше нагласил), напоследък му давам на 3 часа - връщаме се към новородено. Имам чувството, че не може да дочака....ох, и аз не знам.

# 411
  • София
Аз не знам на колко време го храня и по колко яде. Единствено на обяд знам, че яде 1 бурканче пюре от 125 гр. Когато беше само тиква искаше и да суче, но сега като му давам тиква с картофи го засища явно повече и не иска. През другото време май не го засища кърмата и през 2-3 часа иска да яде. Нощем засега спи до 5-6. Пу-пу, дано така да си остане. Вечер ляга към 9. Нямаме ги от около месец тези нощни будения да яде по 3 пъти.  
Когато му се спи, започва да мрънка и да се върти и нервничи. Когато памперса е за смяна започва да вика нещо като "ееее ееей ее еееей ..." все едно ми се кара. Не спира, докато не го сменя и ако отнеме време, започва повече да се кара и да ми се дразни. Когато е гладен реве жално Sad в началото не го разбирах, понеже не е оставал явно гладен преди това, обаче последните 2-3 седмици се оказа, че нещо не го засищам Sad затова яде и начесто.

# 412
Нашия яде 5 пъти по 150мл през 4 часа.

# 413
 Hug Hug Hug

и моето не е захранено. Макар да забелязвам, че проявява интерес към храната за възрастни, и мляска насреща ни като се храним. Опитвала съм да му давам сварено броколи, намачкано картофче, част от попара със сирене - много добре ги възприема, само дето нали е неопитно - де хапне, де изплюе. Много е смешен, много Wink А батковците само това и чакат - и почват да се смеят, и всяко се е въоръжило с една малка лъъжичка и обикалят около него, имат желание да го нахранят Wink) И другото, което ми беше смешно - освен лъжицата, всеки батко донесе и по един лигавник, и са го окопирали от двете страни и са само готови за сигнал "Старт!" за да почнат да го хранят.

Инак да ви кажа нещо смешно от онзи ден. Нал иви казах, че им пускам BabyTV и се навъртам покрай тях, да помагам с английския - с надеждате че все нещо ще влезе в главиците. С големия батко като че ли има по-голям успех. С малкия, обаче - аз обяснявам, обяснявам какво е sunglasses (сънгласис) и след няколко обяснения го питам: Какво означава sunglasses. Он най-невъзмутимо ми отговаря: "съгласен съм"  hahaha hahaha hahaha hahaha

Искам да попитам и за пюренцата от снимката - първо да ти кажа, че изглеждат супер, на твое място бих се годяла със себе си! Кажи моля те, след като ги направи - после стерилизира ли ги, и колко време. Привидя ми се картоф, евентуално и морков, и нещо зелено - спанак сигурно?
Пиши като ти остане време. Може да се хвана и аз да направя - сега сме 4,5 месеца, смятам към 6-ия да започнем и ние. Защо да не запретна ръкави и да направя някое пюренце?

Даа, да не забравя да си кажа - започнах да го слагам в паяк. Сигурно не е много полезно, обаче детето много се радва, не плаче, освен когато се измори. Стига пода с крачета и се придвижва успешно. У дома контактите са на около 3 педи от пода - как ги забеляза от километър, че към тях се насочва, е - незнам. За 2-3 поставяния в паяка откри всичките 4 контакта в стаята, които са открити, и опита да ги пипа. Сега покрай стените съм наслагала барикади  Joy

# 414
  • Северо=Западналия край
Жулиетa, aз му определям дa хaпвa нa 4 чaсов интервaл, но той си ичaквa,  не мрънкa.

Руми, пюретaтa сa основен кaртоф и кaто рaзновидност към него вече съм добaвилa морков, тиквa, броколи, зеленчуковите ми тaкa сa 4 видa. Чудех се зa спaнaк, но мaй го препоръчвaт зa по нaтaм. Тиквички и пaщaрнaк откaзвa дa яде, тaкa че се откaзaх от тях.  Имaм и три видa плодови - ябълкa, крушa и бaнaн. Въпреки че ги сипвaх топли в буркaнчетaтa, ги свaрих после и 15 минути, зa по сигурно.

# 415
Katya_pk ние също се кърмим и то на 2 часа, много рядко на 3. От една седмица вече и аз съм захранила с пюренце от тиква и днес ще включа и картофче. Ние ядем по 40 гр.пюренце и после се кърмим. Според вас какво количество пюре е нормално да ядат при положение, че искам и да се кърмим след пюрето?

# 416
  • София
И ние започнахме захранването, не върви обаче много-много. Яде, плюе, като количество не изяжда много.
Аз пюретата ги стерилизирах 30 мин. Спанака знам, че е към осмия месец, тъкмо тогава ще мога да дам и домашен пресен.
Жорко го слагам от няколко дена в бънджи, не схваща много какво трябва да прави но поне се забавлява с играчките.
Още го кърмя, идея нямам по колко яде, давам като поиска. Фиксиран ми е само часа за пюрето. Наддава си повече от добре.

# 417
И аз ще започвам със захранването след 5 навършени месеца сиреч другия вторник. Малкият мн ме следи докато ям, дъвче и говори. Яде мн начесто и по много. Явно само кърмата вече не му достига.

# 418
  • София
И аз за седмица и 1-2 дни въведох постепенно тиква, а после и картофче с тиква втората седмица. Днес ние навършваме 5 месеца.
Анн, може би е добре по толкова, колкото даваш сега, ако след това кърмиш. Аз обаче нямам събрана много кърма за обедното хранене и затова давам цяло бурканче. Той сутрин максимално ме изсуква с честото хранене. После следобеда от пюрето е заситен повече и прави по-голяма пауза около 4 часа и вечерта пак начесто. Обаче няма да му въвеждам каша още поне месец, че май доста пак е наддал. Най-много след 2 седмици като въведа морков и тиква, да започна въвеждането на плодове сутрин към 10, но не като заместване на кърмене.

И аз Митко го слагах в бънджи 2 пъти и много се забавлява. А каката като го види така свободно видящ и веднага го напада - първо добре го намачква и нагушква, а после започва да го люлее като в люлка. Малко обаче ме е страх да не се ударят и само за кратко го слагам.

# 419
Не са ли много малки за проходилка и бънджи? newsm78
Каката към 7-мия месец я сложих в бънджи, а в проходилка след това. Тепърва след 5-тия месец ще започнат да седят. Мен лично ме е страх, все пак не са укрепнали още.

Общи условия

Активация на акаунт