Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 027
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Мамчета, кога заспиват вашите бебчета вечерно време? Моето момче го нахраних в 21:30 и още ми се хили newsm78

# 451
  • София
Бебо заспива около 9. Нещо, с което не мога да се похваля по отношение на каката  Grinning И все пак с много усилие от известно време успяваме да я приспим около 10 - 10 и нещо (истинско постижение е това). С нея винаги е било трудно това заспиване.

# 452
Бебо заспива около 9. Нещо, с което не мога да се похваля по отношение на каката  Grinning И все пак с много усилие от известно време успяваме да я приспим около 10 - 10 и нещо (истинско постижение е това). С нея винаги е било трудно това заспиване.
Катя, а докога спи? Моят човек заспа чак сега, да видим докога!

# 453
Заспива към 23-24, буди се нощем няколко пъти, яде и т.н. Става към 9.30-10.

# 454
Никола заспива между 18 и 19 часа и спи до 6 сутринта. Храни се и спи още около час. През нощта се буди два три пъти да яде.

# 455
  • София
Бебо заспива около 9. Нещо, с което не мога да се похваля по отношение на каката  Grinning И все пак с много усилие от известно време успяваме да я приспим около 10 - 10 и нещо (истинско постижение е това). С нея винаги е било трудно това заспиване.
Катя, а докога спи? Моят човек заспа чак сега, да видим докога!
От три нощи се буди да яде точно в 4:20. Преди се будеше около 5-6. След яденето в 4:20 заспа и се събуди в 6:30 и започна един голям рев и напъване все едно има колики. Това отдавна не се беше случвало. Дали не е от морковите?  Трети ден ги въвеждам, а те май малко запичат. Иначе си ака нормално по 2-3 пъти на ден все още. Днес няма да му давам моркови и ще видим.

# 456
Здравейте момичета, аз пробвах да му дам едно пюре от сладък картоф което на вкус е като тиква но после се появиха някакви пъпчици по лицето, безцветни и като шкурчица. И преди ги е имал и не знам сега това дали е алергична реакция. Вие как мислите?

# 457
При нас няма два еднакви дни. Вечер иска към 9 да спи и ако не може е способна да ореве света. Заспива адски трудно и като заспи иска задължително да я държа на ръце, без да мърдам. Ако мръдна и я събудя, може да реве половин час от яд, докато не ѝ мине  ooooh!
А, също така трябва и да мълча, докато я държа, иначе ... рев  #Cussing out
Напоследък се опитвам да комбинирам приспиване на каката с бебе на ръце, като говоря възможно най-тихичко и понякога се получава.
Яде на 3 часа ден и нощ, понякога денем и на два.
Ако нямам възможност да се съобразя с изискването да я държа на ръце, изобщо не спи. Няма такива филми като да се повърти, повърти, пък да заспи. Има дни, в които целия ден не успява да поспи и за да не изпадне в луда истерия от преумора вечерта, я държа поне час и половина на ръце без да мърдам, за да си вземе и тя малко дрямка.

Каката беше на другата крайност - заспиваше си сама и спеше по три часа непробудно (денем) и удържаше на разнасяне, преобличане и всякакви шумове, без да се събуди. Малкото се ококорва от звука на чехлите ми по пода (доста тих) или от скръцването на стола. Също и ако помръдна, ако стана или се протегна да си взема телефона - веднага е ококорила очи.

Не правя нищо различно с малката, но разликата между двете е от земята до небето.
Добре, че времето позволява да се излиза, че навън в количката много хубаво спи. Само трябва да вървя. Ако спра за малко, веднага се събужда  Joy Грижи се за фигурата ми  Laughing

Сега ни е развален асансьорът, а аз искам да излезем, че трябва и да пазарувам и се чудя какво да правя  Crazy

# 458
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Никола заспива между 18 и 19 часа и спи до 6 сутринта. Храни се и спи още около час. През нощта се буди два три пъти да яде.
Уауу,как го постигнахте това? Ние ако го приспим в 18ч. за него ще бъде нещо като дрямка,след един час максимум ще е буден и ще търси занимавка,после храна и т.н..Просто тогава не може да заспи дълбоко,което се случва към 21.30ч.,но пак се буди доста честичко и през нощта.Такъв му е съня откакто се е родил - неспокоен.Все си мислех,че като минат коликите всичко ще се оправи,но уви.

# 459
  • Северо=Западналия край
Здравейте момичета, аз пробвах да му дам едно пюре от сладък картоф което на вкус е като тиква но после се появиха някакви пъпчици по лицето, безцветни и като шкурчица. И преди ги е имал и не знам сега това дали е алергична реакция. Вие как мислите?
Щом не можеш да прецениш изчакай няколко дни да изчезнат и пак предложи пюрето. Ако и тогава се появят значи е алергична реакция. Доколкото знам, алергията се проявява със зачервени пъпчици, не с такива каквито описваш. И на нас ни се появява по някоя пъпка, но това е така от как се е родил, изчезват много бързо, но аз видя ли червено петънце мажа с судокрема и на другия ден вече я няма. Сега и с това постоянно лапане на ръцете е ужас, събира косми, конци, всичко му се лепи на мократа ръчичка.

Ние заспиваме към 21-22часа, към 4-5 може да промрънка за бибата и в 6-6.30ч вече е гладен, хапва и пак заспива до към 8ч.

Да питам тези от вас които са ползвали бънджи - загледах ги и не ми е ясно имат ли колан с който да се обезопаси детето? Знам ли въпреки че в буквалния смисъл "ще виси", все пак като подскача няма ли да "излети"? Моят юнак много пружинира като го държа и като заговорихте за тези бъджита се замислих дали да не взема да се люшкаме засега в него. Гледам, че може да се регулира височината така че не е задължително крачетата да му опират долу. Някой запознат да ме светне  newsm78 че такова чудо с първото си дете не съм ползвала.

# 460
Бебка я храня около 20ч. и заспива около 21ч. Буди се в 3-4ч да яде и после в 7-8ч

Височината на бънджито може да се регулира ...предполагам зависи и от модела, но това което ние ползвахме можеше. Спокойно може да се използва за люлка Simple Smile

За хранителната алергия и аз знам, че пъпчиците са червени. Чак като започнат да минава стават безцветни. Но наистина най-добре изчакай да изчезнат и опитай пак.

# 461

Ние не сме започвали захранване още, само на кърма сме, но вече два пъти й се появяват такива пъпчици по личицето и бузките й стават точно като шкурка. Педиатърката ми каза да направя 30-40 мл вода с щипка сода за хляб и няколко пъти на ден с тампонче да тампонирам личицето. Освен това аз я мажа и с кремчето на биодерма, което е за пъпчиците, които се появяват от лигавенето и те отшумяват. Не знам точно от каквосе появяват, но и двата пъти се справих така.

# 462
Предварително се извинявам, че ви занимавам с въпроса за майчинството, но да питам има ли и други мами като мен, които не са получили още нищо. Аз през януари подадох документите и за еднократната помощ след раждане и от там нищо. Декларацията ми е внесена на 4.01. newsm78

# 463
Еднократната към 20-25 този месец. А за майчинството и моето го забавиха, провери в картата, че сайта на НОИ не го обновяват.

# 464
  • Северо=Западналия край
Предварително се извинявам, че ви занимавам с въпроса за майчинството, но да питам има ли и други мами като мен, които не са получили още нищо. Аз през януари подадох документите и за еднократната помощ след раждане и от там нищо. Декларацията ми е внесена на 4.01. newsm78

Ако през януари си подала документи за еднократната помощ сега още не са изготвени ведомостите, януарските помощи ще се представят в банката до 15 февруари и от там нататък когато вече ги одобрят от АСП, обикн. до края на февруари трябва да имаш. А за майчинството, щом ти е приета декларацията на 4 януари мисля че имаха 2 седмици срок да ти изплатят, провери си.

Общи условия

Активация на акаунт