Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 34 124
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
И Рая не се оригва- заспива докато я кърмя и само я пренасям в леглото. И тя рядко се оригва още от раждането.
Не виждам да и е дискомфортно.

# 661
Никола е също без оригване, особено нощем когато го кърмя директно го слагам да продължава да спи.

# 662
И Стефчо почти не се оригва, винаги така е бил.

# 663
  • Пловдив
И Вики много рядко се уригва. А вечер пък и през нощта никога. Ако я изправя да оригне, забрави отново да заспи  ooooh!

# 664
И Макси не се оригва почти. Държа го известно време, и после го слагам да спи.
Аз давам каша на Блевит, оризова, безмлечна. Отделно и готовите каши в бурканче, много ги уважава.
Водата му я преварявам по два пъти, в каната.
Но не иска нищо да пие. Вчера му купих плодов чай, направих му го със захар, не го пожела, днес сок от кайсия му дадох разреден с вода, чиста вода, нищо не иска. Много се притеснявам. Само той ли не пие течности?
А има две заместени хранения вече.

# 665
  • София
Вики, добре дошла Simple Smile
Няма проблем според мен, ако като заспят вечер, директно ги сложим без да сме ги оригнали. Оригването помага за изкарване на въздуха от коремчетата и уж намалява коликите при новородени, но те вече са големи (а и аз не съм забелязала като са добре оригнати да имат по-малко колики). И аз понякога нощем директно го местя от гърдата на леглото му.

Девин изворна (розовия етикет) ползвам и за двамата - пишеше мисля в Дневникът на мама, че тя може и да не се преварява. На каката не я преварявам, но на бебчо още му я преваряваме. Ние пием филтрирана от чешмата.

# 666
Онли, а на коя марка е тази готова каша?
Моята бубка пиеше чай от колики дълго време, сега й давам само вечер по глътка вода, но тя вода никога не е отказвала.
Иначе за оригването-държа я да се оригне само след храненето с АМ, което е преди да заспи. Но не мисля, че ако не се оригва, може да се навреди на бебчо(най-много да има газове/колики, но моята бебка си ги има по цяла нощ въпреки оригването).

# 667
Лусил, има на Слънчо, Ганчев, Овко, на всички марки.

# 668
Вики, добре дошла Simple Smile

# 669
  • Северо=Западналия край
Онли, тези готовите каши в бурканчета, не са ли всички млечни? Те са със сухо мляко, различно от АМ. Да не кажа, че повечето и са с глутен. Ти не пазиш ли бебчо от обикн. сухо мляко и глутен? Мен ми се вижда рано за тези неща и засега ги избягвам, затова и взимам само от кутиите защото от тях поне има начин да се избегнат тези съставки.

# 670
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Мамите със заместено хранене да попитам какво количество пюре им давате на хранене и после каква пауза правят до следващото?

Всеки път оригвам малкия след ядене, защото е лаком и поема доста въздух.Вечер при кърменето директно го слагах в кошарата, докато няколко път вечер не се размрънка и като го изправих оригна и пак заспа.

# 671
Онли, тези готовите каши в бурканчета, не са ли всички млечни? Те са със сухо мляко, различно от АМ. Да не кажа, че повечето и са с глутен. Ти не пазиш ли бебчо от обикн. сухо мляко и глутен? Мен ми се вижда рано за тези неща и засега ги избягвам, затова и взимам само от кутиите защото от тях поне има начин да се избегнат тези съставки.
Има доста без глутен, тях му давам. Но не го пазя от млякото. И без това не ядеше почти нищо, сега си хапва.
Какъв е проблемът в сухото мляко? Предполагам е съобразено с бебешките коремчета. Лекарката също ми каза, че няма проблем, само глутен да не му давам.
Предполагам, че е опасно за бебета с непоносимост към млякото. newsm78

# 672
  • Пловдив
Вики не успява да изяде колкото мл пюре трябва /140-150/ от един вид и затова й давам няколко пюрета. Така днес яде каша /повече я яде от пюретата/, карфиол, сини сливи, морков-ябълка-тиква и пасирана пилешка супа със зеленчуци и фиде и хляб /без месото/  hahaha Е, май докарахме към 100 мл  Party

# 673
  • Пловдив
Има доста без глутен, тях му давам. Но не го пазя от млякото. И без това не ядеше почти нищо, сега си хапва.
Какъв е проблемът в сухото мляко? Предполагам е съобразено с бебешките коремчета. Лекарката също ми каза, че няма проблем, само глутен да не му давам.
Предполагам, че е опасно за бебета с непоносимост към млякото. newsm78

Кашата, която Вики яде, е също на млечна основа /бананова/, но изрично пише "без глутен". Видях, че на други пишеше "с глутен". Няма проблем към момента.

# 674
Вики не успява да изяде колкото мл пюре трябва /140-150/ от един вид и затова й давам няколко пюрета. Така днес яде каша /повече я яде от пюретата/, карфиол, сини сливи, морков-ябълка-тиква и пасирана пилешка супа със зеленчуци и фиде и хляб /без месото/  hahaha Е, май докарахме към 100 мл  Party

Още отсега ли даваш хляб и фиде?

Общи условия

Активация на акаунт