Куркума и кориандър

• 20 111
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Куркумата трудно преминава чревната бариера ако се поема самостоятелно. Кориандъра не е сред храните, които помагат абсорбацията ѝ.
Най-добре се поема с чер пипер и джинджифил и мазнини, защото е мастноразтворима, а не водно. Гледам, че доста от вас я разтварят с вода - ефекта е нулев.
Всички вещества, които имат противовъзпалителен ефект помагат за регулиране на теглото. Куркумата е сред най-силните противовъзпалителни, противоракови и т.н... Но трябва да се поема умно, защото иначе няма резултат.

С какво предлагаш да се поема не разбрах?  newsm78
С мед може ли, а с кисело мляко.

# 16
Isida, и аз се присъединявам към питането. В оригиналната рецепта се смесват с мляко. Аз ги джуркам с кисело.

От началото на експеримента или за около 45 дни аз съм -5 кг. Но освен куркума и кориандър, включих и чай от джинджифил и елда. И спорт. Към курку-кориандъра започнах и аз да добавям чер пипер.

Isida, дай наистина някой достоверен източник за химичните процеси, че то си е цяла наУка Simple Smile

# 17
Куркумата не се поема от червата. Това можеш да го прочетеш във всеки медицински сайт. Това е факт, който е доказан, защото едно от веществата на куркумата убива ракови клетки, но само в епруветка. Когато това става известно, няколко лаборатории се хвърлят да правят хранителни добавки с куркума. Уви, кръвните проби показват, че човек може да погълне няколко грама коркума наведнъж и в кръвта да няма абсолютно нищо от нея. Черния пипер има свойството да увеличава пропускливостта на червата по принцип, затова са смесили куркума с чер пипер и тогава в кръвта на доброволците открили вещества от куркумата. Проблема обаче е, че високата пропускливост на червата не е нещо добро за организма, защото пуска и неща, които са кофти и може да предизвика алергии.
Информацията ми е от чужбински сайтове, не съм гледала българските.

# 18
Не знам Isida. Аз не знам кои са тези медицински сайтове. А и не съм добре с английския.
Но ме съмнява да не се поема хич от червата. Това е подправка, която се ползва от векове.  newsm78

# 19
Не знам Isida. Аз не знам кои са тези медицински сайтове. А и не съм добре с английския.
Но ме съмнява да не се поема хич от червата. Това е подправка, която се ползва от векове.  newsm78

Тя се ползва от хилядолетия дори, но в комбинация с други подправки - джинджифил, чер пипер, червен пипер... тези комбинации помагат за усвояването ѝ. Разгледай коя да е екзотична рецепта, куркумата винаги е в комбинация тип къри. Ако не ползваш английски, потърси книгата Антирак на Давид Серван-Шрайбер - има я на български. Там видях тази информация преди време.

# 20
Благодаря ти.  bouquet Ще проуча по-подробно.
Иначе книгата я намерих само на руски.  Confused

# 21
Благодаря ти.  bouquet Ще проуча по-подробно.
Иначе книгата я намерих само на руски.  Confused

Прочети главата, посветена на куркумата. Там пише, това което преразказах.
И останалото е интересно, но е друга тематика.

# 22
Здравейте,

не знам до колко помага за отслабването, но аз си взех това: https://vitalconcept.com/curcuma

Антиоксидант, който подпомага метаболизма
Био куркума (95% куркумин) + черен пипер
Eстествено детоксикиращо и противовъзпалително действие
Подпомага засилването на естествените съпротивителни сили на организма*
Благоприятства изхвърлянето на отработените от метаболизма вещества и подпомага храносмилателната система

Пие се по два пъти на ден, когато видя ефект - ще пиша пак.

# 23
Isida, и аз се присъединявам към питането. В оригиналната рецепта се смесват с мляко. Аз ги джуркам с кисело.
От началото на експеримента или за около 45 дни аз съм -5 кг. Но освен куркума и кориандър, включих и чай от джинджифил и елда. И спорт. Към курку-кориандъра започнах и аз да добавям чер пипер.
Isida, дай наистина някой достоверен източник за химичните процеси, че то си е цяла наУка Simple Smile
Какво стана в крайна сметка или се отказа? Може ли да споделиш?

# 24
Какво стана в крайна сметка или се отказа? Може ли да споделиш?

За отслабването - отслабнах. Но без диета не стана. А и в един момент започна много да ме боли корема - но не съм сигурна дали щото смених фирмата, от която купувах или пък заради джинджифила. Абе, не знам. Елдата и системата - 60, съчетани със спорт доведоха до -10 кила при мен. А куркумата и кориандъра дали са имали ефект - може би, но не кой знае какъв.

Общи условия

Активация на акаунт