Базедова болест - тема 5

• 76 278
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Сега разбирам, че за холтер се заплаща. На мен миналата година ми слагаха и не взеха и стотинка.
Ако е по каса, не се плаща. Но как се сдобива човек с талон, вече е друга бира. Може би го дава кардиолог. Т.е. в общия случай направление за кардиолог, той дава направление за холтер. 2 дни денгуба, кандърми, разкарване на припрян мрънкащ старец, чакане... в моя случай не беше опция.

# 496
  • Бургас
Ами аз ходих при кардиолог с талон,по каса.Кардиоложката ми каза,че холтерът не е по каса и се заплаща отделно.
Явно всеки си прави каквото си иска.

# 497
Холтера ми го сложи кардиолога, при когото бях на преглед с направление от личния лекар. Аз не съм искала, той ми предложи.

# 498
  • Бургас
Да,и на мен ми предложи кардиоложката,защото и казах,че ми прималява на сърцето и общо ми прилошава.Де да беше излязло,че ми няма нищо и че това са просто паник атаки.Тя ми каза,че състоянието ми е сериозно.Може би и затова ми изписа и Корлентора и Конкора по здравна каса.Майка ми пък много се разстрои и взела всички листи,занесла ги при нейна позната кардиоложка.Жената и казала,че според нея трябва да се търси причината в ендокринната система.Направихме допълнителни изследвания и пататхормонът ми се оказа висок,витамин Д и калций ниски.Ще видя кога пак ще измоля талон за кардиолог от личната лекарка,за да отида и при тази кардиоложка,при която е ходила майка ми.Вярвам и много,защото преди седем години сърцето на баба ми буквално спираше,но същата лекарка предложи пейсмейкър и все още баба ми е жива,дано я имаме още дълго.Между другото наистина холтерът е доста добра диагностика,той показа как сърцето на баба ми пропуска удари.Е,нужен е и добър специалист да го разчете и да изпише лечение.

Ангелов,как си,свикна ли с бета блокера?

# 499
Да донякъде свикнах. Само още това замайване го имам все още както и безсънието. Иначе съм добре. Доволен съм влияе ми добре на кръвното и пулса бетаблокера. Колкото до това безсъние ще пробвам с мелатонин дано пък стане нещо. Преди да почна бетаблокера пак лягах късно но,поне бързо заспивах след него нещата са други. Преди 2-3 месеца пак имах такъв проблем само,че от Л-тироксина пак трудно заспивах след това нещата се оправиха. Сега да видим дали и тука ще стане ако ли не ще търся начин как да се справя с това гадно безсъние.

# 500
Мелатонина е хормон, при нашите разбутани и без това, не съм сигурна, че е добра идея  Thinking
Защо не пробваш нещо билково, като за начало.

# 501
  • Бургас
Леле,а аз доста дълго пих мелатонин.Пишеше,че няма противопоказания.
Хубави билкови са Дормиплант,Реламакс и най-вече Магне Б6 Лека нощ

# 502
Говорих с еднокринолога за мелатонина. Нямало проблем да го пия,но бил слаб според нея.Още един или два пъти ще го пия и край. Това с безсънието е ужасно ще търся някакво решение. Колкото до реламакс не ми действа изобщо.

# 503
  • Бургас
Да,и на мен Реламакс не ми действа,по-скоро ме успокоява,но не и приспива.

# 504
Здравейте и от мен.Симпатил взимам аз за да подобря съня си.Билков продукт с магнезий.

# 505
Здравейте,вчера излизах с двама мои приятели бяха решили да излезем по-младежки. Там вървим си ние и едни момчета ни спират. Почват да обиждат един от мойте авери после последва малко бой. Така ние с другото момче нищо не можехме да направим.  Само като видях единия моментално дигнах пулс леко оплашен бях. След това всичко приключи. Оттогава почнах да вдигам кръвно и пулс променливи стойности ту високо ту ниско. Сега конкретно случвало ли ви се е да вдигнете пулс,кръвно при нормални хормони и то в напечени ситуации или когато се изнервите. Като цяло гледам да не се нервя защото знам какво ще стане независимо ,че пия бетаблокер. Да вметна проблеми със сърцето нямам.

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 22:00 от Angelov255

# 506
  • Бургас
Ами тъкмо преди малко си боядисвах косата и толкова ме беше страх от алергична реакция,че не само ми думкаше сърцето,ами чак ми прималяваше.Нарочно не си мерих пулса,за да не се плаша допълнително.Откакто е топло под 90 не пада въпреки Конкора и Корлентора.А преди малко ми беше толкова притеснено,че чак болезнено ми потреперваше.
Кръвно не вдигам,ниско е.От горещото още повече пада кръвното и още повече ми се усилва пулсът.Как ще я карам през лятото идея нямам.Всичко това на фона на идеални хормони,при това без Метизол.За моята лична лекарка жлезата ми била излекувана.
Вземи поне Валериан,ще те поуспокои малко.

# 507
Еми ще опитам с мента глог.  Доколкото знам стреса е голям враг на жлезата.

# 508
Враг е, ще се успокоиш.
Животът ще носи такива изненади, няма как... и все някак ще се справяш. Ще отмине и това.
Пий едно малко за душата Laughing

# 509
  • Бургас
Не знам за алкохола.Мен ме занасят,че всичките ми болести били от липсата на алкохол.Може да има доза истина,но аз само леко да го помириша и  Sick
Непрекъснато ме увещават,че мастиката щяла да ми оправи колита.Не лекарите разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт