Базедова болест - тема 5

• 76 175
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
ЕваНиколова,аз затова го пия вечер.И освен това отначало се започва с четвъртинка,после половинка,после половинка плюс четвъртинка.Вече като ми привикна организмът не ми пада толкова кръвното.Иначе като го започнах,няколко дни не можех да стана,лежах и спях.

# 631
Ева, това 250, което си писала, да не е 2,5?
Инцидентно ли ти падна кръвното, или и друг път се е случвало?
Може да намалиш наполовина дозата.

# 632
Ха, вярно - 2.5 било. Няколко пъти ми се случва вече, но вчера ми беше доста зле. Това за постепенното увеличаване на дозата не го знаех. Освен да опитам по половин таблетка вечер  newsm78

# 633
Постепенно се увеличава дозата, ако целта е да се достигне доза примерно 10 мг, но в случая при теб е едва 2,5, тъй че може директно да се започне с нея, предвид че най-ниската доза е 1,25.  Но щом ти идва много и ти понижава кръвното, намали наполовина и проследи как ще е. Ако пак пада, най-добре по преценка на доктор да спреш хапчето. Тук няма да се налага чак да намаляваш плавно, защото не си на доза 10 мг, че да намаляваш на седмица милиграмите, докато спреш хапчето, а си на ниска доза.
Или пък може да ти сменят лекарството.

# 634
Ева, аз съм писала малко по назад как хванах цаката на моя бетоблокер, разделих изписаната ми доза на два приема.

# 635
Разбрах ви. Много благодаря  Hug

# 636
Здравейте, днес си пуснах изследвания и реших вместо само ТСХ да изследвам и др-те, и хоп резултатът ме притесни. Последните ми изследвания са само на ТСХ, така, че не знам откога е такова положението.
ТСХ-0,972 (0,27-4,2)
ФТ4-16,21  (12-22)
ТАТ-369 (по-малко или = на 115)
МАТ 6,85    (по-малко от 34)
Ясно е че ще се ходи на лекар но ми се иска да съм подготвена.
(Самоцитирам се с последните изследвания от февруари:...да се отчета:
година и месец след спирането на метизола резултатите от вчера са:  TSH- 0.378 µIU/ml ( 0,27 - 4,2 ) и Free Т4 (fT4)- 14.76    ng/l ( 9.30 - 17.00)

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 14:42 от NOVA NADEJDA

# 637
Пораснал е ТАТ, да. По принцип, никой няма да му обърне внимание, предвид че си с автоимунно заболяване и антителата при нас ходят нагоре - надолу, в зависимост възпалителни процеси, боледуване, начин на живот.
Гледат хормоните да са в норма. Те водят парада и казват ще пием ли лекарства или не. На антителата не могат докторите да повлияят.
Но, никога не е излишна консултация. Добре е, че хормоните са в норма и не показват рецидив. Може да се види на ехограф дали има изменения в структурата на жлезата, даже задължително да се види, не само хормоните да гледат. Наличие на възли и структурни изменения.
И според мен си пусни един В12 да видиш. Чувала съм, че при недостиг и анемия вследствие недоимък на В12, се проявява в антителата, дали не беше точно в ТАТ.

Ехография и В12.

# 638
Merelenda, благодаря. От четене за болести в главата ми е каша Wink. То като симптомите ми са много и отговарят на много неща пък и се променят, появяват, изчезват ... така става.
Точно това четох за ТАТ, че има връзка с анемията и б12. Аз съм го изследвала миналото лято и е с 5 пункта над долна граница-146 при минимум 141, което е доста ниско и си имам повечето симптоми, но и ЛЛ и психиатърката, с която се консултирах, казаха засега да го игнорираме щом е в рефер. граници. Междувременно се чух с ендокринолога и каза, че съм си изхарчила напразно парите и да изследвам само ТСХ.

# 639
Много е нисък В12. Над 400 трябва да е. И по-висок да е, по-добре. При излишък се изхвърля от организма.
Защо не говориш с хематолог? Не е рядка практиката май, хематолози да откриват щитовидните заболявания, в следствие посещения за съвсем друго. Да видиш какво ще каже. За мен си с недостиг на В12 и се налага терапия.
Иначе хормоните ти са добре, но кой знае дали ТАТ не е пораснал заради недостига на В12 и това докъде ще доведе.

# 640
  • Бургас
Дами и господа,нещо се случва с мен.В петък и събота имах тежки диарии,буквално до вода.Но нямам болки в корема,не е колитът.Нито имам кръв,нито слуз.
Пулсът ми не пада под 90,при положение,че пия и Конкор,и Корлентор.
Два дни след изследването,което показа ТСХ 0,88,правих ново и излезе,че ТСХ ми е паднало на 0.55 при референтни стойности на лабораторията 0.34-5.60.
Но странното е,че ФТ4 ми е 10,55 при стойности 7,46-21.11,
А ФТ3 ми е 5.44 ,референтни стойности 3.1-6.8
Взех да пия Метизол по препоръка на личната,лошото е,че попаднах отново на идиот ендокринолог,който твърди,че ако пия Метизол ТСХ още ще падне.Обясних,че се бърка с Л-Тироксин и той силно се засегна.
Сега незнам какво да правя,никак не ми е добре и не мога да тичам в тези жеги до Варна или София.Лозанов ще идва от София,но няма свободни часове.
Случвало ли ви се е ТСХ да пада при нормални ФТ3 и ФТ4?При мен май и преди се беше случило нещо подобно, затова дълго нямах диагноза.

# 641
Пада при рецидив. Първо той пада, другите може по-късно да се раздвижат.
Но вероятно не се касае все още за рецидив при теб. Поне така мисля аз, но не съм доктор.
Някакво временно неразположение може да е. Хормоните не са лоши.
Доста рязко се затопли времето все пак. До оня ден хората палеха печки, сега 34 градуса. Това неминуемо ни се отразява. Няма го онзи плавен преход.

И какъв е тоя доктор не знам, но ти трябва друг и по-възможност по-скоро. ЛЛ не е опция да ти казва кога да почваш метизола. Ами ако нямаш нужда сега от него и объркаш нещата?
ТРАК също би показал, дали се касае за рецидив и би бил ориентир дали да се пият хапчета.
С разстройство и по-рядко диария съм почти всеки ден.
Да не казвам днес как се подредих само от 10 черешки. Избягвам ги, ама кой ме бутна днес, дето години не съм яла, да ги опитам.

# 642
  • Бургас
Хм,явно е рецидив,защото до скоро колитът ми беше наред.Утре ще опитаме да говорим с Христозов по телефона.Беше ни препоръчал един лекар от Бургас.Нямам толкова пари да обикалям докато намеря някой свестен.
Кардиоложката беше категорична,че пулсът е следствие от заболяването на щитовидната жлеза.
Сетих се за един близък,който може да ме закара и върне от Варна,ще разчитам за свестен лекар там.Писна ми от идиоти в този Бургас.
И твърдо съм решила да сложа край на този ужас,искам да се оперирам.Идиотът,при който бях вчера бил твърдо против операциите.Искам да намеря лекар,който е за операциите.

# 643
Мария, на 9-ти петък имаше пълнолуние. На мен това много ми влияе, и често цикълът се върти около тази дата, подувам се, спирам да пишкам(т.е пишкам много малко) и в деня на пълнолунието се отпушва всичко, като и разстройства съм получавала. Освен това ми влияят и земетресенията, няколко дни преди това имам "симптоми', а сигурно си чула за голямото земетресение в Турция в понеделник и последвалите десетки по-малки след него. Само ти давам друга гледна точка и ако искаш проследи си дали и на теб не ти оказват влияние тези два фактора. Иначе хормоните май са ОК. На мен ТСХ ми беше, паднало близо до долната граниша февруари и Начев ми каза ако стане 0,1 да му се обадя, но сега е ТСХ-0,972. Все пак си се консултирай, ако имаш възможност. Против съм ЛЛ да дава такива насоки.

# 644
Да ви пусна наскорошно интервю с професор Пандев. Каза някои интересни неща, макар, че най-много наблегна на рака на щитовидната жлеза:
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/kak-da-se-spravi … dnata-zhleza.html

Довечера ще пийна чаша винце в негова чест  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт