В момента чета...44

• 77 702
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • Ямбол
Благодаря ви. Всички ги има в Читанка. Аз на хартия имам Трима в любовта.

# 226
Кронин е увлекателен разказвач, лесен за четене, достъпен като език и похвати. Харесвам много и биографичния му роман, както и "Пътят на доктор Шенън".
"Зелени години" за мен е младежки роман, и ако не ме лъже паметта е издаден и като такъв в поредица книги за юноши.

# 227
Петя, благодаря ти за препоръката за Шоу, ще я последвам!
Мариша, Никълъс Спарк ми докарва вълни на тиха лудост и първи признаци на диабет едновременно  Mr. Green 2-3 книги съм му чела - еднакви ми бяха.
Лу, чудесно ревю, дръпнах си разказите Simple Smile

# 228
Кои други книги на Кронин, освен Цитаделата, са хубави?

"Дървото на Юда" ми беше харесала.
И на мен Peace "Пътят на доктор Шенън" не съм я чела, дано да я има в читанка

# 229
Прочетох "Малкия приятел" на Дона Тарт- много ми хареса.
Ще си копирам мнението от ГР,където и дадох 4 звезди.

Скрит текст:
Когато започнах да чета тази книга,буквално потънах в нея. Обожавам дългите пасажи,които Дона Тарт използва,подробните описания на хора,техните състояния,пейзажи. На моменти имах чувството ,че гледам филм! Стигайки да края обаче,изпитах разочарование.След над 700 страници,този финал,написан сякаш набързо! Но явно това е писателски похват и трябва всеки ,със собственото си въображение да довърши книгата. Simple Smile
Като цяло,книгата ми хареса и четенето и,ми достави удоволствие.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 09:46 от nezito

# 230
  • Den Haag
Кои други книги на Кронин, освен Цитаделата, са хубави?

"Дървото на Юда" ми беше харесала.
И на мен Peace "Пътят на доктор Шенън" не съм я чела, дано да я има в читанка
Няма я все още Simple Smile

# 231
Аз да се включа за книгите на Кронин (като видя, че се коментира, не се удържам) - всичките са хубави! Лиляна, каквото и да подхванеш, няма да съжаляваш (според моето скромно мнение).

Аз чета Лисицата и думи нямам направо. Изобщо не очаквах подобен сюжет и нищо подобно не съм чела. Определено си заслужава. На път за работа чета Аз преди теб в електронен вариант. Първо е адски зле сканирана/обработена (от rulit я свалих) и второ - очаквах нещо повече след всички препоръки и суперлативи. Дано все пак нещо да се случи, да ме разтърси!

Времето за четене ми е предимно в почивните дни, но тогава наблягам на хартията. Иначе - на път към работа (около 40 мин) и преди сън (повече от час не издържам през седмицата).

На мен ли така ми се струва или няма нищо интересно, което да се очаква да бъде издадено в обозримо бъдеще ...  newsm78

# 232
  • Дъблин
Аз да се оплача, че се поизмъчих малко с "Немезида", нещо много хаотична и объркана ми беше Confused Прочетох я цялата де, но я влачих цяла седмица и доста често заспивах над нея  Embarassed
В сравнение с "Червеношийката" ми се стори доста по-слаба.
Сега се чудя да се мятам ли направо на "Пентаграма" или да разнообразя малко, опасявам се да не се разочаровам от Несбьо ако и тази се окаже такава хаотична.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 21:09 от Smurfieta

# 233
Приключих с "Последното писмо от любимия" на Джоджо Мойс, хареса ми, явно имах нужда от нещо леко.

Започвам това, благодарение на мило другарче  Heart Eyes

# 234
  • София
Много се радвам на позитивните отзиви за "Лисицата". Всъщност се радвам, че наш автор пише интересно.
Smurfieta, може би не е лоша идея да направиш почивка от Несбьо, но все пак да кажа, че "Пентаграма" много ми допадна, на нивото на Снежкото е.

# 235
  • Дъблин
Мерси, Вени***, аз съм чела Снежкото и ще очаквам и "Пентаграма" да ми хареса в такъв случай. А ти имаш ли такива наблюдения за "Немезида" или само аз нещо не съм се разбрала с нея? Даже бих казала, че криминалната нишка беше почти изсмукана от пръстите  Simple Smile

# 236
... но все пак да кажа, че "Пентаграма" много ми допадна, на нивото на Снежкото е.

+ 1  Simple Smile
На мен и трите много ми харесаха!
"Червеношийката " ми е отделно в класацията.
С Фантома нещо не се разбрахме... "Полицията" ми предстои  Simple Smile

# 237
  • София
Четох "Немезида" след известна почивка от Несбьо и си спомням, че много ми допадна. Не съм сигурна дали не е заради това, че просто бях зажадняла за него Simple Smile.
Сега си признавам, че не помня сюжета в детайли, но това ми се случва непрекъснато и с доста книги - трия бързо от харда  Embarassed. Вие така ли сте?

# 238
  • Belgium
Галинда, дай после отзив моля те за "С вкус на сол и мед".  Hug

Хвърлям ѝ по едно око, но се притеснявам, че ще е някоя яка боза.

Mometo* , радвам се, че ти е допаднало ревюто ми, разказите са много приятни, четат се за отрицателно време.  Laughing

denim123, зависи ти какво очакваш да бъде издадено. Аз лично чакам 2-3 книги, които ще излязат до лятото.

# 239
Мерси, Вени***, аз съм чела Снежкото и ще очаквам и "Пентаграма" да ми хареса в такъв случай. А ти имаш ли такива наблюдения за "Немезида" или само аз нещо не съм се разбрала с нея? Даже бих казала, че криминалната нишка беше почти изсмукана от пръстите  Simple Smile
Не си само ти. Чела съм "Немезида", "Червеношийката" и "Пентаграма" и нито една не ми хареса особено. Образът на Хари Хуле обаче ми харесва и единствено заради него вероятно ще прочета още една-две книги от поредицата.

Общи условия

Активация на акаунт