Синдром - стара мома

• 63 932
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Аделинда, интересно ми е каква ти е средата. Имам тънкото подозрение, че не гъмжи от лекари и адвокати и има наистина доста нестабилни мъже, затова така разсъждаваш.
Лекарите и адвокатите ли са "най-стабилните" мъже? Боже, Боже колко мъка има по тоя свят.

# 1 096
Еми да де, на мен ми обясняват, че нищо не съм разбрала от живота, след като не съм опитала "клубния живот", не съм правила това или онова.

Само че работата е там, че не съм все пак стояла у дома да плета плетки- видяла съм достатъчно. Това, че не ми е станало мания не значи, че ми е непознато и че знам само библиотеката и чая от лайкучка.

Скрит текст:
Допреди да родя бях репортер и си попътувах по света. След като се разведох, 2 и половина години живях при родителите си, докато си стъпя на краката. С новия си мъж 6 месеца живяхме под наем, докато намерим подходящо собствено жилище, в което сме в момента. Въобще не "узряхме" за деца, детето стана 2 седмици преди да заживеем заедно. Преди 5 години бях на нулата, оттогава до момента успях освен да се изкопая изпод нулата, да постигна добър за града доход, да намерим и обзаведем жилище, като междувременно родих и поизгледах 2 деца. По клубове за това време не съм ходила, но попътувах из Европа и из българските планини и- да не повярваш, даже и на кино съм ходила, както и на концерти. Не е като да съм правила само пюрета от тиква, нали? Обективно погледнато, може да се окаже, че имам по-активен живот и от някои незаети. Да кажем, че от горното може да се хванеш само за годините, прекарани при родителите ми, в които наистина имаше помощ, но не е като да не съм работила.

Ирис, като за толкова живяла, доста нихилистична философия за живота имаш...

# 1 097
  • Куциндрел
Добре де, защо всеки, който не споделя някакъв възглед, обижда онези, които не мислят като него.
Много тук паднаха на нивото на МБ. Sick

Аз не виждам драма в това на 25 да имаш бебе и познавам много жени, които на тази възраст искат вече да родят. До 25 жените имат много време и за интересен, и за не толкова интересен живот. Мисля, че твърде много подценявате умишлено периода на отглеждане на деца, само и само за да оборвате самоцелно МБ. Само че самоцелното отричане на някакво клише с друго клише не е коректно.
Животът с бебе не е в пюретата и памперсите. На мен ми беше и ми е безкрайно интересно да се уча да разбирам детето, да наблюдавам порастването му. Децата ми дадоха възможност да открия отговора на много въпроси за живота въобще, дадоха ми и емоции, за които не съм подозирала.
Ако визираш мен, изрично написах, че приемам този избор, просто не е моят. И не търпя някой - в случая Мамасита - да го изкарва като единствен правилен. Изобщо не ми е цел да нападам хора, които на 15-25-30 или 70 са избрали живот, различен от моя. Ако четеш малко по-внимателно ще забележиш, че с тази дейност е заета друга потребителка.
Не само ти не го приемаш, аз също... явно ни е от зодията. Mr. Green
Мамасита редовно се опитва да обяснява, леко философски, кой е най-правилният избор. Naughty
Няма хън-няма мън, има Мамасита.
Като се окаже, че масата не подкрепя това най-правилно правило, тя започва да обижда тънко, пак леко философски. И накрая се намира някой да я прати да пасе.   Mr. Green

# 1 098
Много пъти казах в прав текст, че няма най-правилен избор. Но има правилни и неправилни. Има избори, които водят в добра посока и такива, които водят до хаос. Има и неутрални пътища, които не че са лоши, но ти губят времето.

# 1 099
  • Куциндрел
Еми да де, на мен ми обясняват, че нищо не съм разбрала от живота, след като не съм опитала "клубния живот", не съм правила това или онова.

Само че работата е там, че не съм все пак стояла у дома да плета плетки- видяла съм достатъчно. Това, че не ми е станало мания не значи, че ми е непознато и че знам само библиотеката и чая от лайкучка.

Скрит текст:
Допреди да родя бях репортер и си попътувах по света. След като се разведох, 2 и половина години живях при родителите си, докато си стъпя на краката. С новия си мъж 6 месеца живяхме под наем, докато намерим подходящо собствено жилище, в което сме в момента. Въобще не "узряхме" за деца, детето стана 2 седмици преди да заживеем заедно. Преди 5 години бях на нулата, оттогава до момента успях освен да се изкопая изпод нулата, да постигна добър за града доход, да намерим и обзаведем жилище, като междувременно родих и поизгледах 2 деца. По клубове за това време не съм ходила, но попътувах из Европа и из българските планини и- да не повярваш, даже и на кино съм ходила, както и на концерти. Не е като да съм правила само пюрета от тиква, нали? Обективно погледнато, може да се окаже, че имам по-активен живот и от някои незаети. Да кажем, че от горното може да се хванеш само за годините, прекарани при родителите ми, в които наистина имаше помощ, но не е като да не съм работила.
Щом започна да разказваш, значи започваш да се повбесяваш. Mr. Green
Въобще не си ли ходила на клуб, дискотека.... С подходяща компания и на подходящата възраст си е супер готино преживяване.

# 1 100
Аделинда, интересно ми е каква ти е средата. Имам тънкото подозрение, че не гъмжи от лекари и адвокати и има наистина доста нестабилни мъже, затова така разсъждаваш.
Лекарите и адвокатите ли са "най-стабилните" мъже? Боже, Боже колко мъка има по тоя свят.

Под стабилни се разбира, че не пият, пушат и не хойкат?  Flutter

# 1 101
  • София
Само да вметна, Мамасита, че клубният живот, ходенето на кино, театър и опера  Heart Eyes изобщо не пречи човек да види свят. Аз например доста съм обикаляла - като дете Близкия изток, после из Европа. Остава ми да видя още няколко мечтани дестинации като Индия и Латинска Америка и мога да умра спокойна. Но не преди 90, надявам се  Wink

# 1 102
  • В Космоса

Под стабилни се разбира, че не пият, пушат и не хойкат?  Flutter

То от лекарите и адвокатите хич няма пиещи и пушещи, че и други работи правещи. Grinning

# 1 103
Няма лошо всеки да си живее живота както сметне за добре, но да си оплескаш дълбоко собствения още преди да си навършил 30 и в същото време да проповядваш житейски истини е леко налудничаво. Всъщност Мамасита имаше юридически проблем заради писаниците ѝ във форума със семейството на мъжа, когото сега изкарва куку. Това се знае от нейни разкази, не е изсмукано от клавиатурата ми.

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 12:56 от Анонимен

# 1 104
Хайде да броим пътуванията в съзнателна възраст, които си организирала сама, целенасочено. Като дете не са били твоя заслуга.

Под "стабилни" се разбира такива, дето не ги е шубе от едно дете, щото имат кинти да го изгледат, дори да хойкат. Не се пазят чааак толкова от обвързване, сакън да не се минат.

Чек, ако само го бях оплескала- ОК, само че аз го оплесках, а после оправих. А това дава някакъв опит и визия, нали?

# 1 105
Детето било станало 2 седмици, преди да заживеят заедно. Не е ли по-коректно да се каже, че са заживели заедно 2 седмици, след като е станало детето. На мен това ми звучи като абсолютен ужас - да се събереш с някой, защото си бременна. За жена, която толкова се съмнява, че друга може да си позволи да гледа дете сама и да му осигури покрив над главата, е ясно колко е над нулата.

# 1 106

Чек, ако само го бях оплескала- ОК, само че аз го оплесках, а после оправих. А това дава някакъв опит и визия, нали?

С друг мъж веднага и две деца едно след друго? Голям опит, няма що. За визията не питай.

# 1 107
Студентите лекари са най-алкохолизираните. Гаранция Франция мамасита. На 24 никой мъж не копнее да става баща, с малки изключения, типични повече за провинцията, не за образованието. Достатъчно лекари и адвокати познавам, за да го твърдя с убеденост.

# 1 108
  • София

Под стабилни се разбира, че не пият, пушат и не хойкат?  Flutter

То от лекарите и адвокатите хич няма пиещи и пушещи, че и други работи правещи. Grinning
Кумът ни е съдия, един от най-големите купонджии, които познавам, метъл, и щур за две села. Иначе на работа е сериозен костюмар  Mr. Green

Лекарите колко пият (и други работи), не е истина. А който не е купонясвал със студенти-медици, той не знае до къде може да стигне човешкото въображение. Същото важи и за двамата богослови, които познавах навремето, когато уж учех гръцка филология.
Ех, спомени..

# 1 109
Детето било станало 2 седмици, преди да заживеят заедно. Не е ли по-коректно да се каже, че са заживели заедно 2 седмици, след като е станало детето. На мен това ми звучи като абсолютен ужас - да се събереш с някой, защото си бременна. За жена, която толкова се съмнява, че друга може да си позволи да гледа дете сама и да му осигури покрив над главата, е ясно колко е над нулата.

Нали се сещаш, че ако нещата бяха несериозни, нямаше и да съм бременна въобще?

Както и да е, продължавай да се ужасяваш и страхуваш. Две седмици или не, нормално е хора на 30 години да взимат решения и да действат. Правила няма колко месеца и къде трябва да се живее, стига нещата да работят. Нали бяхте по свободата? Е, ето ви свобода, и то такава, в която има skin in the game- две деца. Не просто забавление, а истински действия с последици. Не стрелям халосни. Ей това е свобода, другото е бутафория.

Общи условия

Активация на акаунт