Синдром - стара мома

• 64 240
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 155
Що бе, лекарите масово се женят помежду си и нямат скрупули, че са "еднакво престижни". Даже за жената е нормално да търси поне еднакво престижен на нея мъж.

Но всъщност жените са на по-ниски позиции, свързани с други неща. И са на една възраст, дето вече намирането на кусури почва да става опасно.

Не че има лошо да подбираш, всеки е подбирал, обаче после трябва да си живееш с последствията, не да питаш къде са хубавите мъже. Щото е доста вероятно в миналото да си срещнала голяма бройка достатъчно хубави мъже. Е, няма да са били чаровни милиардери-китаристи с физика на канадски дървосекач, ама все пак не без данни.

# 1 156
Програмисти и "искам ги всички", ама хайде моля ви се, някаква научна фантастика започна да се лее тука.

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 14:56 от Анонимен

# 1 157
Лекарите се женят помежду си, защото другите не са достатъчно престижни.

# 1 158
Що бе, аз например по-често намирам мъжете като цяло за привлекателни.

И нормалните мъже по-често намират жените като цяло за привлекателни, въпреки дефектите.

Всички сме срещали ненормални мъже, които намират кусур на почти всяка жена и чакат нещо мега специално.

С някои видове стари моми е същото, виждат дефекти, не виждат потенциал, търсят нещо, дето е едно на милион и по принцип им е извън обсега.

Лекарите се женят помежду си, за да имат обща практика някой ден.

# 1 159
  • Куциндрел
Ама пак е интересно защо свободните "момичета" във фирмата не са хванали по някой от хубавците. Говорим за офис, дето като влезеш и си казваш- искам ги всичките.

Не думай. Аз по-скоро съм виждала цял офис  бледи  създания от разнараден калибър, от тия с елфическите прякори в мрежата. Напоследък пък, неизвестно защо всички са си пуснали едни бради като муджахидини...
Като ги гледам свободните колеги и като им познавам особеностите на характера им.... дано да срещант някоя дето да ги иска. Mr. Green
За други като Мамасита - имаме свободни програмисти. Моля, пишете на лична, за да ви дам координатите им. Joy Joy Joy

# 1 160
Лекарите имат такова Его, че рядко някой им е на "нивото", че да го имат за достоен за тях. Навремето обща практика нямаше. Пак наизуст говориш сирено.

# 1 161

Мамасита, сетих се за нещо, което беше написала, но ако въпросът е твърде личен, не ми отговаряй. Беше споменала, че ако при срещата във влака с мъжа си си била хванала линията "Десет причини, поради които с тоя няма да стане", никога е нямало да стане. Стана ми интересно 1) конкретни причини ли имаш предвид, или е общо казано 2) ако са конкретни, с конкретния мъж ли са били свързани (примерно, но не само "Той живее далеч.") или с твое нежелание (отново само като пример "Но аз не съм сигурна дали искам да водя пастрок на сина си.")

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 21:42 от Вещица в чужбина

# 1 162
  • София
Имаме приятели програмисти и сис админи бол, готини хора са. Само един е с брада, но иначе може с два лафа да те разсмее. Не знам за вас, но мен мъж, който ме разсмива, веднага ми става привлекателен..дори да не е реално погледнато. За съжаление, моят е висок и хубав тип борсук, обикновено сериозен. Затова обичам като го напия и да видя как се отпуска  Mr. Green

# 1 163
Щом не те разсмива от първия лаф... не ми го хвали Simple Smile

# 1 164
Не са чак толкова лични 10-те причини, защото биха били смехотворни. При липси на големи дефекти, бих се хванала за неща от рода на- не ми се занимава с мъже; той изглежда ме иска сериозно (когато саботираш себе си, това е негативна черта); ако се хвана с мъж, няма да мога да правя Х,У, Z. Изобщо- доста неща могат да се изнамерят, без човекът да притежава истински тревожни черти.

Това си беше самосаботиране и типично мислене на стара мома- даже за един известен период буквално го зарязах без кореспонденция, поради и аз не знам какви от горните причини. Добре че ме потърси сам след около година.

Но това си е типично мислене на стари моми- чувала съм ги да изричат подобни списъци на глас.

# 1 165
Е как не потъваш в майчинството, като и в тази тема, и къде ли не още, постоянно дрънкаш за него и за броя деца. Тук пишем още доста майки..еми никой не е толкова фиксиран върху тях. Гледаме си ги, обичаме ги, а когато можем разпускаме, всеки според нуждите си. И толкоз. Най-важното е всъщност, че не си натрапваме изборите на хора, които дори не познаваме.
Хаха, Таис, аз дори не бях разбрала, че си майка Simple Smile

# 1 166
Благодаря за отговора. Тоест, твое нежелание (автосаботаж имах предвид под това "нежелание"). Впрочем, това не е типично старомоминско, а типично за жена, която отдавна е приключила връзка и сега има статукво за нарушаване.

# 1 167
Автосаботаж е в основата, защото ясно се виждаше, че имам шанс за хубави неща, но като че ли си казвах, че не ги заслужавам. И оттам вече можеше да почна още по-сериозно да се вторачвам примерно и в дрехи и физика или вкусове.

# 1 168
Не си права, Ирис, във фантазиите ми се иска да съм сама, да имам огромна библиотека и да си реферирам на спокойствие. Мога да си представя поне още три сценария за живот, които биха ми паснали. Но в момента този работи. Споделих го, защото ме попитаха какви са ми постиженията (явно с идеята, че нямам такива). Имай предвид, че ако не бях срещнала човека, си имах вариант просто да си стоя сама с детето.

Визиите са лесни. Реализацията е трудна. Дискутирането на идеи също е лесно- типично занимание за студенти-второкурсници.

А дизайнерско родителство е да се стараеш максимален брой моменти от живота на детето да са направени специални и уникални. Например да отделиш време и внимание, за да ушият на детето точна реплика на роклята на Елза- не просто да я поръчаш от Амазон.
Грешиш, изобщо не се замислих, какви постижения имаш, исках да чуя от теб, кои ти смяташ за такива.
И какво излезе, разведена жена, живееща при родителите си, които активно й помагат, докато учи колкото за кеф и веднага бързаща да роди на мъж, с който си се запознала във влака (първият май беше от сайт за запознанства). Майчинството не ти е по душа, но пък и не ти се работи активно.
Нищо чак толкова уникално. Дано само сегашният благоверен се окаже надежден.
Дълъг живот и здраве!

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 16:03 от Tsugumi

# 1 169
Може и така да го разглеждаш.

Интересно ти какво смяташ за постижение. За всеки е различно- на някои хора нещата им се удават с лекота и се чудят защо за другите е постижение. Но да кажем, че там съм положила усилие и сърцатост и има някакви видими резултати.

Хайде, поне 2-3 твои постиженийца сподели, предполагам, че нивото е високо- всичко сама, много работа, дизайнерско родителство по всички правила от натуралното раждане и кърмене до уникалните рождени дни, световна слава и уникално богатство.

Иначе първият ми мъж не е от сайт за запознанства. Срещнах го в реала, представяш ли си!

Общи условия

Активация на акаунт