Синдром - стара мома

• 64 188
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 675
Още нищо не е наследил никой от трийсетината претенденти. В крайна сметка няма да получат колосални суми.
Какво ѝ е тъжното на тази история?

# 676
  Ама че глупости прочетох тука Joy Жените изглеждали по-добре с деца... С деца мъжете изобщо не ги отразяват, вервайте ми, друг път изглеждат по-добре. Трябва да е нещо съвсем фрапиращо и дълго-русокосо, та да се плъзне мъжкия поглед по жена, придружена от дете/деца...

А ако се пънете да изглеждате добре в очите на другите жени по любимото ви стъргало, не мога да ви мисля, това ми е съвършено непонятна мотивация.

# 677
Тя Мамасита, живее по книга. За нея живота трябва да е по каталог. Отстрани да е добре, отвътре все тая.  Peace А за костите и стойката на една жена, няма да кометирам.  Joy

Мъжете харесват жените по сексапил. Нито по прочетени книги,  нито по нови чанти и обуща. Това за форуми и да ви завиждат другите жени, иначе не върви. Не съм чула някой да прави любов на фона на Моцарт, или в леглото да говори за Лермонтов и тежки филосовски теми.  LaughingКак беше, защо жените отдават такова значение на това каква чанта са си купили. Никой мъж няма да каже, е каква грозна жена, но пък каква чанта има.  Mr. Green

# 678
Жена с едно дете може и да изглежда привлекателна, но ако тръгне с 3 ще е интересна само за бабите.
Възпитанието е обвързано и с толерантността и донякъде скромността. Досега не съм чула човек толкова да парадира с броя на децата си. За над 35 години не съм чула изречението - имам 3 деца - от майка си. Само в тази тема Сирената поне 5 пъти го спомена. Ми не е малко наистина, но предполагам си ги родила заради себе си най-вече, радвай им се по-тихо.

# 679
Аз пък са сетих за двете американки, стари моми, чийто милион долара наследиха
сега стотина българи  Simple Smile
Не е ли тъжно това - паричките, спестявани цял живот да отидат при напълно непознати хора,
които по документи са ти рода.

Нищо тъжно не виждам, на тях със сигурност им е все едно, иначе щяха да се разпоредят по някакъв начин преживе.

# 680

Сещам се, но фазата "млада майка" е още един годишен кръг на дървото на живота.

"Изглежда добре" със сигурност не е в смисъла "привлича мъже", излъчва сексапил, нито дори в смисъла на хубаво тяло и лице.

По-скоро е в смисъла на "стои добре" и като цяло създава добро усещане. Когато някой те погледне, да си каже- да, светът все още е ОК, не отива по дяволите.

За мен е въпрос на базово възпитание с присъствието си да не всяваш паника у хората.

И тук не мога да не спомена крилатата фраза на Шантал "Глигани в анцузи бутат колички" hahaha
Не е като да е изолирано явление.

В интерес на истината, когато говорим за деца като украса на майката , възприемане на цялостна картина, от която да струи спокойствие и очарование се сещам само и единствено за арабките през лятото у нас. Те са наистина красиви по един благороден и неподправен начин, спокойни са и се усеща някак връзката с децата, щъкащи наоколо.

Типичната българска майка  най-често / не казвам- винаги!/рисува доста  различна картина.

Ако и във ФБ и тук в съответните теми всички задружно да кудкудякат "Лайк, лайк!"

# 681
Донякъде- защото й е внушено, че е кофти и прецакващо да си майка.

А на българина страховете му са да не настине и да не се мине. На българката в частност- да не се мине с деца.

# 682
 Ама че глупости прочетох тука Joy Жените изглеждали по-добре с деца... С деца мъжете изобщо не ги отразяват, вервайте ми, друг път изглеждат по-добре. Трябва да е нещо съвсем фрапиращо и дълго-русокосо, та да се плъзне мъжкия поглед по жена, придружена от дете/деца...

Интересно защо "изглеждам добре" трябва непременно да се отъждестви със "загорял работник ми подвиква, че ще ме скъса". Не знам за вас, но аз не целя с вида и поведението си да извръщам мъжките погледи подир задника си. И въпреки това мога да изглеждам добре, така както аз разбирам добрия външен вид.
Четох преди време за някакво проучване, според което жените на снимка изглеждат по-добре ако са в компанията на деца. Снимали ги без деца, а после със, изрязвали децата и питали хората коя снимка им харесва повече. Всички харесвали повече лицето на жената, когато е обградена с деца. Може това да има предвид Сирената под "с децата ще изглеждам по-добре".

# 683
  • София
Жена с едно дете може и да изглежда привлекателна, но ако тръгне с 3 ще е интересна само за бабите.
Възпитанието е обвързано и с толерантността и донякъде скромността. Досега не съм чула човек толкова да парадира с броя на децата си. За над 35 години не съм чула изречението - имам 3 деца - от майка си. Само в тази тема Сирената поне 5 пъти го спомена. Ми не е малко наистина, но предполагам си ги родила заради себе си най-вече, радвай им се по-тихо.
И аз не бях чувала..при това двама от най-близките ми хора са с по три деца. Говорят умерено-към-малко за бройката и проблемите свързани с нея. Парадирането тук в темата, а и в други теми, от страна на Мамасита ме изумява, честно казано.

# 684

Интересно защо "изглеждам добре" трябва непременно да се отъждестви със "загорял работник ми подвиква, че ще ме скъса". Не знам за вас, но аз не целя с вида и поведението си да извръщам мъжките погледи подир задника си. И въпреки това мога да изглеждам добре, така както аз разбирам добрия външен вид.
Четох преди време за някакво проучване, според което жените на снимка изглеждат по-добре ако са в компанията на деца. Снимали ги без деца, а после със, изрязвали децата и питали хората коя снимка им харесва повече. Всички харесвали повече лицето на жената, когато е обградена с деца. Може това да има предвид Сирената под "с децата ще изглеждам по-добре".

Аз съм така, деца или любим мъж, сияя просто. Блясъка в очите, който от спирала за мигли не се докарва. Ако се ме хващали в крачка как ям шоколадова торта, предолагам на блясък пак ще го докарам.  Mr. Green

# 685

Точно И това имах предвид. Даже не само с деца, а с други хора. И като си в група изглеждаш по-добре, затова мацките излизат на стада, поединично ще им се видят кусурите.

Не парадирам, но айде, да кажем, че няма как да не го спомена, главно за да има някаква образност.

Но жена с деца дава надежда за бъдещето, че не са изчерпани залежите от смисъл (освен ако не е абсолютен дегенерат с малки дегенератчета, но не говорим за това, хайде да не сравняваме най-доброто от единия случай с най-лошото на другия).

Докато мома на 35 вече няма толкова много бъдеще, ясно е, че ще има влияние още 10-ина години и смисълът ще е заключен в един човешки живот, колкото и да е бил динамичен и колкото и екскурзии да са осъществени. Докато жена с деца = още 50 години виталност, в най-общ смисъл.

# 686

Тия "проучвания" всички ги знаем, аз самата съм измисляла подобни. Обърни внимание на групови снимки, без проучване, просто чиста практика, как най-добре изглеждащият на снимката се явява еталон за фигура (най-вече, защото подобни снимки са в по-дребен план). Останалите нетолкова добре изглеждащи спрямо него са по-грозни, твърде ниски, твърде високи, твърде едри, твърде дълги, твърде дебели, с твърде голям задник и т.н.. Въпреки че самият човек може да е на практика и на живо по-нисък или по-висок от средностатистическото. На друга снимка, с други хора, може еталонът да е друг.

# 687
Мамасито, не за първи път ме трещиш с мисълта си. Никакъв смисъл в бъдещето не виждам в чуждите деца. Дори като гледам някои, по-добре да не се бяха размножавали. Този смисъл за който говориш, може да го вижда само майка ти, свекърва ти. Децат ме радват и чужди, но чакай да те красят, ако сама не можеш да блеснеш. Те ромките/като те знам как ги обичаш/ и по 5 раждат, същите мисли ли пораждат в тебе, които смяташ, че ти пораждаш в другите?. Защото, бъди убедена, света и околните, не са благодарни на Вселената, че си се разможила. На никой не му дреме.  Laughing Ако твоите деца, на теб лично не ти носят радост, си диагноза.
Никога не съм излизала с приятелки да не ми личат кусурите. Сугурно и децата по 2 ги раждат да не им личат кусурите. Подозирам че Моята борба на Хитлер ти е настолна книга. Crazy Flutter Twisted Evil ooooh! То като гледам само расови жребци по улиците да ме оценяват. Защо да излизам сам а за Бога, ако не е по работа. ???

п.п. аз не държа да изглеждам добре на снимки и не съм фотогенична. Има хора фотогенични, а не са същите на живо. Живота нее колко лайка си събрал във фейсбук.

# 688
Но жена с деца дава надежда за бъдещето, че не са изчерпани залежите от смисъл (освен ако не е абсолютен дегенерат с малки дегенератчета, но не говорим за това, хайде да не сравняваме най-доброто от единия случай с най-лошото на другия).

Самото имане на деца, ако ще и тринадесет да са, а не три, не дава надежда за нищо. Имам една роднина по сватовство, която е с три деца, но едното от тях не е виждала и чувала вече 11 години, другото откакто е бил малолетен, а сега е 40 годишен мъж. Съответно и внуците си от тези деца не е виждала. Просто е толкова прекрасна майка, че не искат да я виждат до края на дните си.
Тя между другото не е мургава маргиналка от махалата, а жена с две висши образования, едното от които по философия.  Flutter

# 689
  • София
Донякъде- защото й е внушено, че е кофти и прецакващо да си майка.

А на българина страховете му са да не настине и да не се мине. На българката в частност- да не се мине с деца.
Глупости. Пак обобщаваш наедро и безогледно. На мен например от малка ми дрънкат колко чудесно нещо е бракът и каква безкрайна благословия е да си майка. Дотолкова са ме повредили, че въпреки че не вярвам в брачната институция, все пак съм се подписвала 2 пъти пред лелката в общината. Абсолютно излишно.
Относно децата - обичам си щерката, но чак благословена или подобни тъпотии не съм се чувствала.

Общи условия

Активация на акаунт