Синдром - стара мома

• 63 985
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз имам такива приятелки, но Мамасита ме скастри, че все пак им липсвал, кво беше, а да: пулса на живота. Щот нямат деца.

# 661
Да, да. Да им имам липсата на пулс аз. Flutter

# 662
Ще започнат да изпитват такъв. Сега си го имат в излишък.

# 663
Кога ще започнат да го изпитват? На по над 40 са и имат социален живот за завист. Буквално. И нищо физиологично или за душата не им липсва, напротив, в излишък го има.
Те не че са имали такава цел, така се получи и то никак не е зле. Меко казано.

Аз разбирам, че е най-добре да имаш деца и семейство и че децата са най-хубавото нещо, за тези, които ги имат. Обаче има живот и без тези неща, и то какъв.

# 664
Кога ще започнат да го изпитват? На по над 40 са и имат социален живот за завист. Буквално. И нищо физиологично или за душата не им липсва, напротив, в излишък го има.
Те не че са имали такава цел, така се получи и то никак не е зле. Меко казано.

На 60-70, като се усетят, че нямат внуци, ерго животът им е провал. Тогава ще са слабо утешение круизите.

# 665
Може да хванат някой дядо с внуци и ето ти крайния резултат наготово!

# 666

На 60-70, като се усетят, че нямат внуци, ерго животът им е провал. Тогава ще са слабо утешение круизите.

Мда, точно срещу офиса, в който работя, всеки ден спират по 3-4-5 круизни кораба. Какви съкрушени баби излизат от тях, не е истина.
п.п. Разбрах, че се майтапиш без съответните емотикони.

# 667
Познавам 2 'стари моми' от времето на баба ми живеещи в Б-я и не бих казала, че имат завиден живот. И двете са над 70 (аз ги познавах активно до 50тте им години) и са сами, много самотни и сгушени в тъжен живот в празни гарсониери.

Сегашните 40 годишни (мои близки приятелки- 2 в Б-я и 4 в Англия) си живеят живота по далечни дестинации, свобода и шеметни професии , но на задушевен разговор и 6тте искат да имат семейство и деца повече от всичко друго.

Друго не знам какво да ви напиша.

# 668
Моите пък изобщо не искат това. Ако го искаха, да са го имали, то не е голямо постижение. И мъже стари ергени познавам, които си харесват живота и се радват, че "вече никой не може да ги излъже".

# 669
От времето на баба ми аз почти не познавам такива с живот за завиждане. То живот ли е да те мъчи лумбагото и да се чудиш как с бастуня да се буташ из градския транспорт. Примерно. Като цяло да си стар никога не изглежда като живот за завиждане от гледна точка на младите.

п.п. Хазяйката ни, чиято собственост е апартаментът, в който живеем под наем с приятеля ми, също живее в празен апартамент, макар и да не е гарсониера и редовно се опитва да ни кани на гости, чувства се самотна. На Коледа да сме отидели да празнуваме с нея и т.н. Жената не е стара мома, останала е вдовица, единственият ѝ син е починал при инцидент. Нито е нереализирана в обществения и професионалния си живот - професор е и е преподавала в различни университети.

# 670
  • София

Сегашните 40 годишни (мои близки приятелки- 2 в Б-я и 4 в Англия) си живеят живота по далечни дестинации, свобода и шеметни професии , но на задушевен разговор и 6тте искат да имат семейство и деца повече от всичко друго.

Не мисля, че трябва на база няколко примера около нас да се обобщава. Като контрапример мога да дам мои познати в същата възраст, които си развяват доволно  байряка по света, радват се на успешна кариера, съответно и на финансова обезпеченост, изглеждат добре,  купонясват и последната им грижа е имането на деца...Просто хора всякакви. И в задушевен, и в извънзадушевен разговор прозира  все по-ясно обзелият ги егоизъм и нежеланието/липсата на готовност да поделят тепърва  времето си, финансите си и всичко останало с друг, бил той мъж или дете, а оттам и блаженото чувство, че така си им е  съвсем добре.... И не става дума за фалшивост, очевидно наистина намират живота си за пълноценен и в този му вид. И като че ли затова залагат  и на мимолетни връзки, без трайно обвързване... Защото в никакъв случай не липсват желаещи от отсрещния пол за последното. Тези мои примери също не са показателни, целяха само да покажат, че просто нещата са индивидуални...

# 671
Познавам 2 'стари моми' от времето на баба ми живеещи в Б-я и не бих казала, че имат завиден живот. И двете са над 70 (аз ги познавах активно до 50тте им години) и са сами, много самотни и сгушени в тъжен живот в празни гарсониери.

Със сигурност са повече самотните стари хора, които имат деца но не ги поглеждат, или са в чужбина, или са ги загубили злощастно. Чукай на дърво и се моли на Бога, защото никой за нищо не е те е застраховал.

Сега чета, че и старите моми са били цял живот сами. Сега ще изкарате списък с 50  годишни девици Laughing , тази статистика от прегледи и при гениколога им ли ги сваляте?  Joy Ще падна.

В крайна сметка, сама жена е тази която няма деца. Никой не може да каже на самотна майка, стара мома, с мъж или без.

# 672
Млада майка си е млада майка, както искаш го разбирай. Видът в повечето случаи е позитивен и жизнен и повечето хора го възприемат позитивно.

Но при теб има явно наченки на вкисване.

Ти не се ли сещаш, че след десет години няма да си млада майка? Както е тръгнало, ще си само майка, което не е точно нововъведение. И не, никоя жена не изглежда по-добре с дете/деца, освен евентуално за собствения си мъж, но далеч не е сигурно. Питай който искаш мъж освен него.

Сещам се, но фазата "млада майка" е още един годишен кръг на дървото на живота.

"Изглежда добре" със сигурност не е в смисъла "привлича мъже", излъчва сексапил, нито дори в смисъла на хубаво тяло и лице.

По-скоро е в смисъла на "стои добре" и като цяло създава добро усещане. Когато някой те погледне, да си каже- да, светът все още е ОК, не отива по дяволите.

За мен е въпрос на базово възпитание с присъствието си да не всяваш паника у хората. Да, задължително е да си "красив", цялостният пакет да е красив. Да си лейди или джентълмен, да си галантен в най-общия смисъл, а не груб, не in-your-face. Това са базови обноски, сигнал, който излъчваш още преди да си отвориш устата.

Колкото до походката- не, не е до разместени кости, а до цялостност на движенията. Може да разбереш много за един човек по скритите напрежения в стойкат аму. След време тялото заема постоянна форма. Синдромът стара мома придобива физически измерения, трудно се описват с думи, но се забелязват. Ако си синестет, човекът придобива специфичен "цвят" или дори мирис (на застояло?)

# 673
Аз пък са сетих за двете американки, стари моми, чийто милион долара наследиха
сега стотина българи  Simple Smile
Не е ли тъжно това - паричките, спестявани цял живот да отидат при напълно непознати хора,
които по документи са ти рода.

# 674
Аз пък са сетих за двете американки, стари моми, чийто милион долара наследиха
сега стотина българи  Simple Smile
Не е ли тъжно това - паричките, спестявани цял живот да отидат при напълно непознати хора,
които по документи са ти рода.

Mи да ги е дала за благотворителност или да е търсила контакт с тях. Имам познат, чийто чичо беше емигрирал в Америка преди 89г. Тежък живот на емигрант, така и не се е оженил, но беше натрупал състояние. След отварянето на границите, си потърси племенниците и ги взе в Америка. Момчето пък си уреди всички приятели там, дефакто емигрира с цялата компания.

п.п. трябва ли да сме в шок от факта, че на оня свят имене никой не е занесъл?.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт