Синдром - стара мома

• 64 041
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 630
Какво имаш предвид под "обективно мнение на близкия кръг"?

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 01:33 от Вещица в чужбина

# 631
Аз съм упорита и супер чувствителна затова и съм си изградила механизми за не-пукането.
Така съм задобряла, че  Дори и от близките ми не си позволявам да ме заболява, не че винаги успявам.

Всеки е различен, кукумицинка. Няма как да вкараш в калъп всеки изпречил ти се в темите или в живота.  Peace

За мен 'стара мома' е нагласа и манталитет и няма значение официалното семейно положение.

# 632
  • София
Това пък, Таис, къде го видя, или е опит за интрига и раздвижване на темата?
Интрига? Бъркаш потребителя. Само от теб, докато наваксам с последните няколко страници, прочетох на 2-3 пъти колко хубаво тяло имаш и т.н. Четкай се, лошо няма, но защо в темата за т.нар. стари моми. ''Покажи се'' и КМ все още функционират, доколкото знам.

Ники, щом вече сме на етапа с красотата, скоро ще дойде ред и на космите, и на перманганата  Laughing

# 633
Аз вярвам в обективното мнение на близкия ми кръг - вярвам, че обективно ме познават добре, има по-голяма вероятност да мислят за моето добро, когато ми дават съвет, отколкото, ако питам непозната леля с полата на цветя, която съм видяла да пресича на светофара и е част от околните.

# 634
Това пък, Таис, къде го видя, или е опит за интрига и раздвижване на темата?
Интрига? Бъркаш потребителя. Само от теб, докато наваксам с последните няколко страници, прочетох на 2-3 пъти колко хубаво тяло имаш и т.н. Четкай се, лошо няма, но защо в темата за т.нар. стари моми. ''Покажи се'' и КМ все още функционират, доколкото знам.

Ники, щом вече сме на етапа с красотата, скоро ще дойде ред и на космите, и на перманганата  Laughing

Усещаш ли се как звучиш? Освен като петгодишна.
Ето ви нагледен пример за това как околните влияят- вече три пъти станах да се разходя и уверя, че съм все така прекрасна, ако и на пренебрежимо кратко разстояние от мен друг да се пени в моя чест.

Мисля, че най-близки са най-необективни по дълбоко мили подбуди.

# 635
  • София
Как от темата за ''старите моми'' стигнахте до външия вид?  newsm78 Изобщо има ли тема в клюто, в която в някакъв момент да не обсъждаме коя колко е красива?

Връзката между старите момите и външния вид е пряка. Момите като цяло младеят и са доста по-поддържани и омъжените си връстнички.

# 636
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Никой не е казвал май, че тесният кръг включва само мама, тате, бате и пр. При всички положения обаче включва хора, които познаваш и им цениш мнението, не включва някакви околни непознати.
При мен се разширява и до хората на работното ми място- пука ми за мнението им, понеже влияе на атмосферата, в която работя.
И в интерес на истината, случвало ми се е в трамвай да бъда погледната неодобрително и да се огледам след това дали нямам бримка на чорапогашника или петно на сакото. Не че ми пука дотолкова, че да се почувствам уязвена, но поне да проверя дали не е нещо наистина не наред в опаковката на иначе страхотното ми Аз Laughing

# 637

Не мислиш ли, че обективно ще се чувстваш по-добре, ако близките ти кажат съвсем искрено, че смятат, че изглеждаш добре, отколкото ако ти кажат, че имаш прекалено изразени назолабиални гънки, повяхнала кожа и пр.?

# 638
Млада майка си е млада майка, както искаш го разбирай. Видът в повечето случаи е позитивен и жизнен и повечето хора го възприемат позитивно.

Но при теб има явно наченки на вкисване.

Ти не се ли сещаш, че след десет години няма да си млада майка? Както е тръгнало, ще си само майка, което не е точно нововъведение. И не, никоя жена не изглежда по-добре с дете/деца, освен евентуално за собствения си мъж, но далеч не е сигурно. Питай който искаш мъж освен него.

# 639
Не, кукумицинка.

# 640
  • София
И вие вярвате в обективното мнение на близкия ви кръг?
А защо не? Най-бруталните истини за себе си съм чувала точно от най-близкия ми кръг - приятели и 2-3 роднини. Просто (не)познати рискуват да получат десен прав ако ми рекнат и 1/4 от нещата, които близките ми хора си позволяват да ми кажат в лицето.

П.П. Да се пеня, Касита? Толкова ми се спи, че едвам си държа очите отворени. Иначе кифлей си, не ми пречиш.

# 641

Не мислиш ли, че обективно ще се чувстваш по-добре, ако близките ти кажат съвсем искрено, че смятат, че изглеждаш добре, отколкото ако ти кажат, че имаш прекалено изразени назолабиални гънки, повяхнала кожа и пр.?
Пропускаш най-важното в разговора; трябва и да ги имаш тези най-близки за да ти кажат Искрено и лично какво мислят за теб.

Старите моми изведнъж остават сами, въпреки, че цял живот реално са били сами.

Относно коментарите за външния вид.

Ако някой си позволи да ме коментира, дори и доброжелателно, веднага бих им обърнала внимание на собствената им персона и колко идеална е всъщност тя. Никой не е перфектен и не е необходимо да се стреми към това, защото важните неща са малко по встрани от прожекторите на сцената. Поне за мен.

# 642
Големи жени сте, не се излагайте спорейки как точно да определяте дали изглеждате добре според  околните. Няма никаква връзка между това колко деца сте родили, колко мъже сменили и колко секс правили и начина, по който изглеждате, тъй че дишайте свободно. Мамасита ако слушате, най-много за някоя планинска пътека полезна информация да получите, другото е за скрап.

# 643
Ама за какво е това "обективно мнение на близкия кръг"? Каква прическа да си направя ли? Наистина не разбирам какво имаше предвид Касита с това. Мислех че говорим за общественото мнение и доколко то ни интересува - като моето становище е, че ме интересува мнението на личното ми общество - роднини, приятели, колеги, които уважавам и ценя. Но въпросното общество няма да тръгне да взема отношение по семейния ми живот или външния ми вид.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 01:34 от Вещица в чужбина

# 644
Пак ли сме на тема "какво ще каже селото"? И мен не ме вълнува какво мислят хората извън близките. То остава и да се затръшкам, всеки път когато някой реши, че се правя на модерна, щото пия кафе в метрото.  Както са казали по-умни от мен хора: когато ти запука от хорското мнение, представи си средностатистическия човек, и после се сети че половината са по-тъпи и от него.

Общи условия

Активация на акаунт