Синдром - стара мома

• 64 047
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 615
Вие пък.
 Въобще не ми пука как ще изглеждам в нечии очи.

Важното ми е че на 40 ще съм с 12 годишно дете ,а на 45 ще мога спокойно да си пътувам, да живеем малко по-различно не-съобразявайки се с у-ща, ваканции и срокове и най-важното ще имам пораснала дъщеря, която винаги ще ми е най-близкото същество в света.

Мъжете са хубава притурка към Долче Вита-та, но детето е друга бира и си струва да имаме поне едно, ако не и повече. Heart Eyes

# 616
  • постоянно
За мен 40 г е все още млада жена.    :

# 617
Защо се счита за лошо да ти пука как изглеждаш в очите на околните? И без номера за това че, държите на външния си вид за собствено удовлетворение.

# 618
Защо се счита за лошо да ти пука как изглеждаш в очите на околните? И без номера за това че, държите на външния си вид за собствено удовлетворение.

Ами защото околните може да имат проблем и що си без гащи, и що си със гащи. На мен поне не ми пука за някаква глобална група околни, непознати за мен. Пука ми близките ми хора какво мислят за мен. Поради тази причина и няма да пусна във форума теми от сорта да родя ли първо, второ, н-то дете; от какъв пол мислят, че е по-добре да е детето; какво да правя с мъжа си и пр. Ако има нещо, което ме интересува, ще питам близките ми, които ме познават и ми знаят реално ситуацията. Тук спамя и питам за информативни неща.

# 619
Говорим за различни неща, или може би се опитваш да кажеш нещо на някого. Както и да е.

# 620
Не, за това говорим. Просто не продължих и към визуалните теми на околните - колко мислите, че трябва да е висока и колко кг. да е жената, с какъв цвят на косата да е, я ми вижте снимката и ми ръкопляскайте колко съм хубава и т.н. Все неща, които все някой от "околните" може да не одобри. Е, с всички ли околни ще се съобразиш относно външния си вид, за да значи, че държиш на него?

# 621

Не знам дали се счита за лошо да ти пука. Ако си абсолютно невменяем, няма да ти пука в какъв вид и с какво поведение си на обществено място. Което обаче е различно от това мнението на други хора да ти влияе или вълнува дълбоко, когато извършваш ежедневни дейности или вземаш решения.

Така де, зависи за какво "изглеждане" говорим. Ти и Контесата говорите за различни неща, мисля.

# 622
Това че не те касае мнението на широкия кръг околни, е поза, признаваш ли си го или не. Мнението им не следва да е меродавно и определящо, но е фактор. "Какво ще кажат хората" ни е заложено. На всичкото отгоре е и полезно, защото определя норми на поведение.

И в ежедневието си човек се съобразява с околните- близки и далечни. Някак не може да ме убедите, че глаголът "пука ми" се спряга само за близкия кръг приятели, мама, тате, бате и съпруга.

# 623
  • София
Как от темата за ''старите моми'' стигнахте до външия вид?  newsm78 Изобщо има ли тема в клюто, в която в някакъв момент да не обсъждаме коя колко е красива?

# 624
Това пък, Таис, къде го видя, или е опит за интрига и раздвижване на темата?

# 625
Това че не те касае мнението на широкия кръг околни, е поза, признаваш ли си го или не. Мнението им не следва да е меродавно и определящо, но е фактор. "Какво ще кажат хората" ни е заложено. На всичкото отгоре е и полезно, защото определя норми на поведение.

Ами не, не ми е поза, що се отнася за "широкия" кръг. Както казах, за тесния ми кръг много ми пука. Ако ти ми кажеш, че съм стара, дебела и грозна, няма да отразя. Ако приятелят ми го намекне дори леко, ще съм "смъртно" наранена. Е, може и да оживея, де, но със сигурност ще ми е повече от неприятно.

# 626
Не мисля.

# 627
Не ме касае мнението на широкия кръг околни, наистина.  Laughing Касае ме мнението на тесния кръг - близки, роднини, приятели, колеги - които уважавам и чието мнение ценя. Но тъй като имаме сходни разбирания за живота, нито те ще се бъркат или съдят най-личния ми, нито аз имам пориви за действия, неуместни в средата ми. Предполагам, че повечето хора са така.

Таис, още дори не сме стигнали до калиевия перманганат.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 01:31 от Вещица в чужбина

# 628
Никой не е казвал май, че тесният кръг включва само мама, тате, бате и пр. При всички положения обаче включва хора, които познаваш и им цениш мнението, не включва някакви околни непознати.

# 629
И вие вярвате в обективното мнение на близкия ви кръг?

Общи условия

Активация на акаунт