Синдром - стара мома

• 63 848
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Секс, наркотици и рок енд рол ли се води за интересен живот, та всички се захласнаха по Тайс, колко и бил интересен живота  newsm78
Обикалянето на кръчмите и баровете си е забава от всякъде да  Peace

Абе я ме оставете на мира най-накрая  Laughing Толкова ли се свършиха интересните теми, та сте седнали да ми обяснявате дали и колко ми е (бил) интересен животът? За мен е добър. Другото и другите нямат значение.

И за моята съдба, ежедневие и егоизъм, едно дете ми е перфектно. Присъединявам се към Контеса и Цеца.

# 1 036
Едно дете е хубава бройка. И нула не  е лоша.
Не е лоша нулата, разбира се, но не е за мен.
Винаги съм знаела и много мои близки ще го потвърдят, защото съм им го казвала, че ако до 30 нямам стабиляга партньор до себе си то щастливо ще си платя за донорски материал от висок, синеок и рус викинг  за да имам поне едно дете.

Без мъж съм се виждала да остарея и клонях натам, но не и без едно дете.
Нали ви казах , че съм 'стара мома' под прикритие?

Таис, остави ги душо -искат им се рокери, бира и купон- завиждат  Mr. Green

# 1 037
Каквото и да ми обяснявате, има щастие и удовлетвореност извън децата и семейството.

Да, има ги. Има ги, дори да има деца и семейство. Стига да не вкопаеш много, че децата са най-мега важното, нещата се нареждат, като поотраснат. Важно е обаче да не кръжиш много над тях и да не се идентифицираш само с техните постижения.

Аз пък си мисля, че мъжете са ценни. Донякъде е въпрос на зрялост и визия да създадеш екип с мъж и да видиш какво ще направите, ако сте двама. Малко да преглътнеш идеята за пълна независимост и да я замениш с взаимна зависимост.

# 1 038
Някой оспорва ли ценността на мъжете? Те не просто са ценни, а са определящи. Толкова важни, че е невъзможен животът на жена, решила да не остане стара мома или да избере да е самотна майка.
Животът, разбира се, е възможен, но ще пълни СО.

# 1 039
..
Аз пък си мисля, че мъжете са ценни. Донякъде е въпрос на зрялост и визия да създадеш екип с мъж и да видиш какво ще направите, ако сте двама. Малко да преглътнеш идеята за пълна независимост и да я замениш с взаимна зависимост.
Да де. Именно.

Само, че отнема време изграждането на тази сигурност и взаимна зависимост. На мен не ми беше цел, но си го направихме с желание и от двамата.

Няма гаранция, че ако много се стремиш към нещо то непременно ще стане.

И затова и си признавам, че преди ми беше по-лесно да се видя 'необвързана и свободен щастлив електрон' ,но сега, когато съм видяла какво може да е ..не съм чак толкова навита. hahaha bowuu

# 1 040
Ми щото се заговори повече за деца, тазове и кости и някак остана на заден план способността да се обвържеш с мъж по правилния начин.

Времето е относително в тия връзки, може и за по-кратко време да се случи важното, различните случаи имат нужда от различно време. Сами по себе си годините не дават сигурност.

# 1 041
  • София
Аз без мъж не мога дълго време. Тоест, ако обстоятелствата го наложат, ще оцелея и ще се оправя чудесно. Но като цяло имам нужда някой да се грижи за мен и да ми се възхищава  Mr. Green Може и да е жена.

Без дете мога съвсем определено.

Контеса,  Hug

# 1 042
  • Куциндрел
...

При мен шансовете за 2-ро дете са към 0-лата. Писах вече, с моята съдба, ежедневие, егоизъм и т.н. едно дете ми е ОК.
Доживях да се съглася с теб!
newsm10

# 1 043
Каквото и да ми обяснявате, има щастие и удовлетвореност извън децата и семейството. Познавам хора, които са го постигнали..също така познавам цял куп семейни, с по 1-2 деца, които са смачкани и недоволни от живота си. Въпреки наличието на половинка и потомство.
Има. Разбира се. Но ти пак не знаеш кой за какво плаче нощно време...

Е ти ако не си петричката врачка, ти ще ни кажеш. Карти Таро ли хвърляш.  Laughing Който ходи по клубове не плаче нощем, забавлява се.  Mr. Green

Не и се радваме на Тайс, че е ходила и ние сме ходили. 10 години изкарах в един клуб.

Още чакам Мамито да каже първия път защо се разведе. Както всичко е било цветя и рози.  Peace

п.п. Залагм че при повечето първите мъже са били добри любовници. После почваме да ги оценяме по стабилност и други качества.  Wink

# 1 044
  • В Космоса
Ходенето по клубове и насам-натам липсва на тези, които са го имали по-изявено, начин на живот. Затова и другите не ги разбират... Изведнъж ТРЯБВА да си промениш драстично навиците. Ако повечко си си седял вкъщи и не си миткал особено и ден, и нощ, няма ти е толкова зор да преминеш към родителски режим.

# 1 045
А, да, да, Акаша. Ако си седял у дома, потопен в интересен роман, с чаша нещо си, или си гледкал кротко телевизия, играл ли компютърни игри, или просто си се моткал у дома, ми говори дали е същото като да си у дома и да ти пищи дете.

# 1 046
Aко не си и виждал бременни към 7-8 месец в дискотека, или с малки деца/конкретно рускини по Златни пясъци/, пак ми говори, как млад се става родител, като не си готов. И не всеки на 24-6 се чувства готов. Не се сещам за пример на млади родители покрай мен, които да са щастливи и още заедно. После ангажиментите отават за жената, а мъжете си живеят живота. Да дава Господ деца на всеки иначе.  Peace

# 1 047
  • В Космоса
А, да, да, Акаша. Ако си седял у дома, потопен в интересен роман, с чаша нещо си, или си гледкал кротко телевизия, играл ли компютърни игри, или просто си се моткал у дома, ми говори дали е същото като да си у дома и да ти пищи дете.

Е, във всеки случай ти се променя живота, така е, но от хайманосване към пълен затвор е доста по-трудно да се премине.

# 1 048
Не мисля. Най-малкото защото от пълно хайманосване стигнах до тотално бебосване, а съседката ми, от затворен книжен тип, стигна до невротизирана майка. Разликата ни е три години (тя е по-голямата). Т.е. тя роди на 27.

# 1 049
Не се сещам за пример на млади родители покрай мен, които да са щастливи и още заедно. После ангажиментите отават за жената, а мъжете си живеят живота. Да дава Господ деца на всеки иначе.  Peace
Аз пък познавам много такива. Познавам и много, заживели заедно късно, но разделили се. Това какво трябва да доказва? Хора разни, потребности разни.
Аз не бих се чувствала добре постоянно висейки по клубове. Обичам музиката, обичам празненствата и компаниите, но не мога да си представя да си ги причинявам постоянно.
И да, понеже съм къснородено дете, би ми се искало да бях родила малко по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт