Двурога матка

• 13 470
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте, от 1година с моя партньор се опитваме да направим бебче, но все не ставаше. Скоро посетих нов лекар, който ми каза, че имам двурога матка и ми препоръча хистероскопия и поставяне на спирала за два месеца и едва алед това да подновим опитите. Може ли някой с подобен проблем да ми даде съвет, благодаря предварително.

# 1
хистерото е добра идея и тъкмо ще даде информация дали са проходими тръбите и до1г след това има възможност за бебе,ако няма друг проблем разбира се от рода на миомни възли,кисти и сраствания.Аз лично забременях спонтанно 1г точно след хистероскопията.Успех в опитите! Peace

# 2
Хистероскопията не дава информация за проходимостта на тръбите, за това трябва цветна снимка или лапароскопия.

# 3
Аз съм с двурога матка и го разбрах когато забременях. Забременях около две години след като бяхме почнали да правим опити за бебе. Но и да знаех преди да забременея, не бих се подлагала на разни интервенции.

# 4
  • София
спиралата само не виждам с какво ще помогне  newsm78

# 5
По време на първата ми бременност разбрах, че имам двурога матка, но никой не ми обясни какво е това. В 4 месец загубих бебето, тъй като плодния сак се беше закрепил за преградата на матката и не можеше да изхрани плода. Три месеца по-късно забременях отново, цялата бременност мина чудесно, просто много се пазех и внимавах. При двурогата матка проблемът е, че плода обикновено се развива в едната половина и дефакто бебето е на тясно. Обикновено такива бебета се раждат с по-малки кг и раждането с операция е почти неизбежно, защото плодът няма място да се обърне в нормална за раждане поза. Но няма нищо страшно срига да се пазиш и наблюдаваш редовно.

# 6
Благодаря за съветите, а за спиралата... отидох на второ мнение и доктора потвърди, че това е начина, самата спирала била с хормони, не ми обясни повече, а и аз не исках да знам допълнително, имам доверие на лекаря...Благодаря ви !!!

# 7
По време на първата ми бременност разбрах, че имам двурога матка, но никой не ми обясни какво е това. В 4 месец загубих бебето, тъй като плодния сак се беше закрепил за преградата на матката и не можеше да изхрани плода. Три месеца по-късно забременях отново, цялата бременност мина чудесно, просто много се пазех и внимавах. При двурогата матка проблемът е, че плода обикновено се развива в едната половина и дефакто бебето е на тясно. Обикновено такива бебета се раждат с по-малки кг и раждането с операция е почти неизбежно, защото плодът няма място да се обърне в нормална за раждане поза. Но няма нищо страшно срига да се пазиш и наблюдаваш редовно.

Здравей, bybsiinka,

Имам една неуспешна бременност в 4ти месец и отново съм бременна, с двурога матка.. може ли да ми споделиш кой специалист ти следи бременността и имаше ли по-специални указания по време на протичането й?

Благодаря ти много!

# 8
  • София
И аз се оказах с двурога матка и изразен септум,разбрах го след като загубих бебето си в края на 5 месец.
 Сега чакам цикъл и ще ми отстранят след това септума с хистероскопия.Никой никога преди не ми беше казвал че имам такъв проблем,а при толкова лекари съм ходила за чиста и проста профилактика на 6 месеца.

# 9
И аз се оказах с двурога матка и изразен септум,разбрах го след като загубих бебето си в края на 5 месец.
 Сега чакам цикъл и ще ми отстранят след това септума с хистероскопия.Никой никога преди не ми беше казвал че имам такъв проблем,а при толкова лекари съм ходила за чиста и проста профилактика на 6 месеца.

Здравей, Bubble,

При мен беше в края на 4ти, спука ми се околоплодния мехур.
При теб заради контракции ли се получи, скъсена шийка или?
Стискам палци всичко да е наред. Аз отново съм бременна и не съм си правила операция, надявам се този път всичко да мине добре.

# 10
Момичета, много зависи до каква степен е изразен септума. Аз съм с двурога матка, което се разбра при първото ми раждане - секцио- преди девет години. Нямала съм проблеми с бременността. Сега съм в края на пети месец и отново се надявам да стигна до успешен финал. Водят ме рискова бременност, но не заради двурогата матка, а съм с миома, имах отлепване и кървене в началото,  но се надявам всичко да е наред. Искам да ви дам кураж, защото и с двурога матка можем да имаме рожби!

# 11
Момичета, много зависи до каква степен е изразен септума. Аз съм с двурога матка, което се разбра при първото ми раждане - секцио- преди девет години. Нямала съм проблеми с бременността. Сега съм в края на пети месец и отново се надявам да стигна до успешен финал. Водят ме рискова бременност, но не заради двурогата матка, а съм с миома, имах отлепване и кървене в началото,  но се надявам всичко да е наред. Искам да ви дам кураж, защото и с двурога матка можем да имаме рожби!

Kasmetliyka, моят септум е доста изразен, но твърдят, че причината за аборта е инфекция, тъй като симптомът беше спукан околоплоден мехур. Аз също силно вярвам и затова отново съм бременна и не си направих операция. Дано ноември се похваля с щастлив финал. Стискам палци и за вас! Heart Наистина е окуражаващо да чуеш, че има жени, износили докрай бебчетата си.

# 12
  • София

Здравей, Bubble,

При мен беше в края на 4ти, спука ми се околоплодния мехур.
При теб заради контракции ли се получи, скъсена шийка или?
Стискам палци всичко да е наред. Аз отново съм бременна и не съм си правила операция, надявам се този път всичко да мине добре.

При мен не е 100% сигурно че септума ми причини загубата,но е твърде вероятно.
 Имах много чести контракции някъде от средата на 4 месец,безболезнено втвърдяване на корема,лекарката ми твърдеше че няма страшно пиех конска доза магнезий и Ношпа,но не ми помагаха,според лекарката ... дълга шийка съм имала,да не съм се притеснявала от контракциите щом били безболезнени и така една нощ ми изтекоха водите.Отидох в болницата и ми казаха "Пролабирал мехур,имаш разкритие,водите ти изтичат,нищо не може да се направи" и ми предизвикаха раждане.Така,както имах дълга шийка Sad

# 13
  • София
Благодаря ти!
 И при теб ли започна всичко с изтичане на водите,имаше ли често контракции преди това?А доколкото знам на бременните левкоцитите попринцип са си леко завишени и не е показателно за инфекция

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 17:58 от *Bubble*

# 14
аз също съм със септум бях планувана за операция м декември 2013г ,но за щастие Бог е бил с мен и не е бил съгласен за тази излишна операция и точно м декември  същата година разбрх, че съм бременна. Сега съм горда мама на прекрасна дъщеричка ,да ми е жива и здрава.Така,че мами със септум бъдете спокойни  раждат се здрави дечица и с този маловажен  дефект. Peace

Общи условия

Активация на акаунт