НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 437
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
ааааа,това предизвикателство не приемам Naughty
искате да се тъпча за да докажа ,че +10 кг са невъзможни за 3 месеца:35:
мога,но нямам желание Wink
макар от време на време и на мен да ми се случва да хапна/пийна  повече  Wink
всъщност аз съм (май) от малкото,които не са имали проблем с килограмите до определени години
не е моя заслугата,а на майка дебела и винаги на диета (сокови пречиствания,"слънчева храна",кисело мляко и други вегетариански идеи:?) и баба,която ми даваше пресно масло (с пръсти Mr. Green)и други свински неща да ям

# 166
  • Велико Търново
Cioccolata, надявам се никога повече да не допусна да съм дебела Confused
С ваша помощ се надявам занапред да си изчистя храната т.е. да не допускам неволни грешки/аз за това и пиша, и питам Blush/

# 167
Исках да кажа, че не съм избрала режима за да се отърва от някакви болести/защото все на тях се набляга

Напълно подкрепям мнението ти. Все едно е тема за обсъждане на болестни състояния, но не и менюта, рецепти и кой с какво се е хранил и какво е постигнал.  newsm78
Защо тогава е в подфорум Диети, а не в Кулинария, където има и тема за Разделно хранене.
Доколкото разбирам като чета, това си е режим на хранене / начин на живот.

Кърначетата съм купила от кладница, не купувам месо от магазина никога. Не съм и го правила някога. Ако нямам домашно месо, то го купувам от тази кладница, където соя не използват. То и затова цените са завишени. Парченцата месо се виждат вътре. Не мисля, че има соя. По скоро е месо и сланина.

Аз също мисля, че могат да се качат доста килограми за един месец и затова се тегля всеки ден.
Мисля да спра да споделям тук, защото много нападки има и се усеща не пиремане на новите момичета, това че се теглим всеки ден и си пишем свалените кг.
Жалко, че отначало ми изглеждаше една тема с позитивни жени. Уви, грешала съм.

# 168
Да, видът на храната е много важен. Но е важно също тялото да разполага с достатъчно енергия, защото дори при НВ-ВМХ, ако гладуваш хронично, както може би става в момента, пак ще си забавиш метаболизма. И понеже не вярвам цял живот да можеш да тренираш като сега, ти казвам да се замислиш за последствията. Много жени вероятно допускат същата грешка, но това просто не може да бъде начин на живот. И когато повече не можеш да го поддържаш и напълнееш, ще се сринеш. Дано да не съм права, разбира се.

# 169
Кам, и на мен ми е малко странен Марк. Simple Smile Доколкото разбрах, той е абсолЮтно за мазнините. Аз си ги пускам на аудио разговорите, защото и аз няма как да гледам клипчета. Може би така ще зарежда по-бързо.
Крис говори над 1 час, за неговия персонализиран палео код, за микробиома, за статините. Той беше този, който спомена, че изклЮчително високомазнинното хранене може да не е за всеки и че самият той яде малко по-високовъглехидратно, просто защото се движи много. Като под въглехидратно се разбира добавяне на сладък картоф към порцията зеленчуци и протеин.

Сега гледам д-р Асийм Малхотра, когото не бях чувала, но който май ще се окаже най-симпатичен.

# 170
ако е заради мен:извиних се и споделих моя опит Embarassed
девойките тук са наистина прекрасни и помагат,за което им благодаря bouquet

на мен ми харесваше книгата на Марк "Ултраметаболизъм",но може би е заради "оправдаването" на мазнините и "обвинението" срещу глутена Laughing,но не съм го гледала/слушала

# 171
  • гр.София
Bis, да белтъка се разбива на сняг, а сода се гаси като капнеш няколко капки оцет или лимон в/у нея  Grinning сега така да ми се доядоха кюфтета  Mr. Green
но имам един гювеч с печено месце и крем супа от спанак  Crazy

# 172
Спокойно, заради мен е. Дайте да не хабим сега три страници да се извиняваме една на друга...

# 173
leia2015 много се извинявам, че те поправям, но си го написала 2 пъти и явно не е грешка в копчето
'кладница' е вид гъба
това с месото е 'кланица'
пак ти се извинявам  Peace

# 174
  • Велико Търново
Спокойно, заради мен е. Дайте да не хабим сега три страници да се извиняваме една на друга...

Такова хубаво предизвикателство си направила Simple Smile Съжалявам само, че съм от провинцията!

# 175
Bis, да белтъка се разбива на сняг, а сода се гаси като капнеш няколко капки оцет или лимон в/у нея  Grinning сега така да ми се доядоха кюфтета  Mr. Green
Този белтък като се смеси с каймата не спада ли? При десертите не спада така, защото брашното е леко, но пък каймата?
Аз също съм предвидила кюфтенца за утре вечер, даже бяха за тази, но остават за утре.
Омесих каймата от снощи, че един майстор ми каза, че трябвала 24 часа да се стои и престои с останалите подправки и яйцето.

# 176
  • SA
Дана, не знаех, че може само звука да си пусна, ей сега ще отида пак да пробвам, определено без картина ще върви по-добре.
На Хаймън съм чела само една доста стара книга, която беше издадена в БГ, мисля че "Ултраметаболизъм" се казваше. Там, доколкото помня, той препоръчваше известно ограничение на въглехидратите, но не съвсем с идеята за нисковъглехидратно хранене. А за мазнините мисля нямаше добро отношение към наситените. Но може да е променил разбиранията си с времето.
А Кресър пък никога не е имал типичните проблеми, произлизащи от хиперинсулинизъм, така че нормално да се храни по-високо въглехидратно.

Да не продължавам този спор за килограмите, ама на ВМ-НВХ ако някой качи 10 кг за 1-2 месеца, безкрайно ще се изненадам. Съвсем сериозно. Виж, за ядене като това , за което Джемма е писала, с основно тестени и захари, е възможно и още как.

# 177
Да, някъде се питаше дали някой го е правил и какви резултати е постигнал. Да кажа, аз съм го правила и станах много яка. 😁😁😁

# 178
  • София
Да, някъде се питаше дали някой го е правил и какви резултати е постигнал. Да кажа, аз съм го правила и станах много яка. 😁😁😁

Колко яка?

# 179
  • Балчик
Исках да кажа, че не съм избрала режима за да се отърва от някакви болести/защото все на тях се набляга

Напълно подкрепям мнението ти. Все едно е тема за обсъждане на болестни състояния, но не и менюта, рецепти и кой с какво се е хранил и какво е постигнал.  newsm78

Интересно. А къде пише, че темата е само за здрави хора? Мен пък крайно ме вълнува как действа режима върху здравето на човека. Рецептите са в друга тема. Останалото го срещам да се споделя често - и менюта, и кой с какво се е хранил, и кой какво е постигнал..

Общи условия

Активация на акаунт