НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Дива сьомга има в Лидл, замразена, в постоянния им асортимент е. Доста по-суха ми се стори от другата сьомга, което предполагам е нормално и цената не беше фрапираща доколкото помня.

# 661
Мики, къде изкара курса?  Embarassed

Не знам за бг, но тук в Лидъл е седмицата на италианската кухня. Има 500гр. маскарпоне за без пари. Но не е толкова вкусно, като другото което купувах.  Crazy

За мен нищо в Лидъл не е така вкусно като на други места. И подозирам, че във всички млечни има нишесте или друг сгъстител. Така се държат при термична обработка за сосове или за друго.

# 662
  • SA
А, Шоки, аз съм много далеч от мисълта да се вманиачавам в избягването на всичко що е ГМО, както и изкуствено отглеждано. Не, изобщо нямах това предвид, в случай, че такова впечатление оставят постингите ми.
Просто когато имам възможност да избирам между няколко храни, например риби, ще си купя от тези, които знам, че са диви. Да не казвам, че в последните години рибите, на които наблягам, са и сред най-евтините. Сьомгата даже и не знам колко струва, не съм купувала скоро.
Същото е и за други храни, за ксилитола например виждам продават такъв от ГМО ( царевица), купувам този, на който се твърди, че е ГМО-free. Не че ще тръгна да правя задълбочени проучвания доколко това отговаря на истината и не че съм на мнение, че ако изям нещо от ГМО, то едва ли не ще се отровя.

# 663
Момичета, давам линк към този тест за всички, които:
 - не вярват, че храненето е от толкова съществено значение;
 - са слаби и докато са такива не виждат смисъл да ограничат въглехидратите;
 - усещат, че нещо не е наред, но не знаят какво да променят.
Мисля, че ще бъде полезно http://joyfitnessbg.com/2016/02/01/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0% … 1%80%D0%B0%D1%82/

# 664
Аз съм крайно подозрителна към всичко от Лидл, честно казано, та не знам дали може да се разчита, че дивата сьомга наистина е дива, особено на ниска цена. Peace Казвам го, защото чувам и от Германия, и от Гърция вече, че Лидл поддържа ниски цени заради огромни компромиси с качеството на стоките. За скандинавските страни е възможно контролът да е по-висок, разбира се, но ако в Гърция нивото е ниско, в България сигурно е под нулата.

Кам, не искам да те засегна. Но поне на мен ми е непосилно да набавя дори половината храна от проверено чисти, природни източници. Просто в София, за човек без кола и с нормални доходи, не е възможно. Затова предпочитам да си подбирам битките. Peace

jabot.j, много добра идея за теста. Simple Smile Но май мястото му е в други теми (в които аз вече не влизам).

# 665
Скрит текст:
jabot.j, много добра идея за теста. Но май мястото му е в други теми (в които аз вече не влизам).

Шоки, аз доколкото разбирам те четат и нашата, затова тук. Иначе нямам никакво намерение да разбунвам духове в чужди теми, моето място е само тук. Simple Smile

# 666
  • София
4 отговора ДА имам Grinning

Днес се чувствам изключително леко.

# 667
Скрит текст:
4 отговора ДА имам Grinning

Днес се чувствам изключително леко.
Все така да си! Wink

# 668
В "другите" теми тестът веднага ще бъде прекаран през призмата "добри(бавни) и лоши(бързи) въглехидрати", така че се обезсмисля поместването му там.

# 669
Здравейте, момичета. Днес продължих да чета книгата на Аткинс.
Прочетох, че е позволено рапичното олио, а не чета някоя от вас да го употребява.  newsm78
Избягвате ли го и ако да, защо?

Стигнах до 7ма глава и реших да оставя и за утре нещо Simple Smile
Мотивират ме историите на хората, които са споделени в края на всяка глава.
Радвам се, че реших да продължа да я чета. Simple Smile Така се мотивирам повече.
Днес се претеглих и от началото на режима до момента са минали 14 дни, а с кг съм надолу 1.300, а в см имам минус и в талията -2см. Коремът ми се прибра видимо. Доволна съм, защото включвам често по една ябълка за закуска. Знам, че не е правилно, но занапред ще я изключвам. Особено след като се запознавам все повече, четейки.

Харесвам Инес Субашка, дразни ме говорът й, защото наистина не се разбира нищо, но има доста добри изказвания.

# 670
  • Велико Търново
Инес Субашка е по БТВ в момента.
Хич не ми е симпатична, за първи път я виждам.
Да видим какво ще маже.
ако изобщо можеш да и разбереш какво казва
за нея ми трябва преводач , ужасен говор има
на Сиси и е неприятна Р.И. , но мен И.С. повече ме дразни Simple Smile

Аз Инес само я чета/не гледам телевизия/, но Румяна съм я слушала на тренировките/ако все пак реша да тренирам с нея, задължително без звук Blushнеобяснимо за мен е отношението ми към нея/

Жабот, и аз с 4 отговора "ДА", но то като се има предвид, че половината ми живот до сега е бил подчинен на диети Cry

Това хранене ми действа много добре психически Blushще се надявам за в бъдеще и на физически резултати Simple Smile

# 671
Влизам с 3 "ДА"  Peace Доволна.  Wink
Усещам, че  напоследък леко сякаш се пристрастявам към маслото. Често хапвам няколко поръсени със сол парчета като ми "пристърже"... Като днес, например, пред МЦ съм и се боря с по- лошото си аз.
Вчера сервирах на домашните карфиолено пюре, много го харесаха. Щерката дори си заръча да й сложа за училище "картофено пюре" . Разбира се, уточних,  че не е картофено, отговорът беше- " Супер, знаеш колко обичам карфиол ". Simple Smile
В момента съм в училището на децата и за пореден път не проумявам как майки, на които си им личи, че се подлагат на зверски диети или спортуват до безобразие, допускат да имат буквално търкалящи се деца???  Rolling Eyes От години наблюдавам подобни случаи и не мога и не мога да го проумея просто...
Инес и аз не я понасям как говори, но напоследък поне започна да пише по- смислено. Има интересни статии последните месеци. Peace
Джемма, поздравления!
В Лидл съм влизала точно 2 пъти, и двата пъти си излезнах с празни ръце.
Замразената дива сьомга е сравнително евтина именно защото е замразена.
Мразя да пиша от телефон...

# 672
Аз не съм забелязала замразената сьомга да е по-евтина ,камо ли дива.Лидл винаги ми е бил съмнителен
Каква дива риба купувате,не питам за тази от 100 лв килото,а може би нещо замразено ,но все пак прилично.Аз няма никакви успехи на този фронт. Купих скумрия от Била/била е замразена ,предполагам/,ами тя се беше разпаднала,както се оказа ,като я отворих.

# 673
Момичета, давам линк към този тест за всички, които:
 - не вярват, че храненето е от толкова съществено значение;
 - са слаби и докато са такива не виждат смисъл да ограничат въглехидратите;
 - усещат, че нещо не е наред, но не знаят какво да променят.
Мисля, че ще бъде полезно http://joyfitnessbg.com/2016/02/01/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0% … 1%80%D0%B0%D1%82/

На  този тест имам три положителни отговора, и въпреки това имам защо да се съмнявам, че не са наред нещата.

Четох, че паласките са сигнал за повишен кортизол и ИР, а при мен са в наличие, въпреки уж здравословното хранене, тренировки и прочее.
http://www.huffingtonpost.com/sara-gottfried-md/hormones-and-wei … in_b_4155882.html
И да ви кажа, започвам да го вярвам.
Миналата година изследванията ми бяха идеални. Как може да не се покаже това нещо! За какво всъщност служат изследванията?

Развих мъфин топ 2011- 2012 (когато тичах и тренирах за малък маратон, тичах 10к състезание и храната ми беше уж в норма :банани (два за закуска след пробягани 10км) ориз, позволявах си паста, но нищо екстремно). Стресът ми тогава беше нещо неописуемо и не знам как оцелях. Т.е. знам- благодарение на спорта. Качих и 10кг, които не мога да сваля. Свалям 5-6, и пак допълзяват обратно.
При мен не става с  бавни и бързи въглехидрати. Ама никак. Но това го разбрах късно.
Нямам никакво намерение да развивам диабет. Никакво!

# 674
Deziderata, спокойно! Hug Нищо не е загубено. Всеки ден човек получава нов шанс, за да промени поне нещо в живота си, след като вече е открил къде са му грешките.

Общи условия

Активация на акаунт